Kā pareizi veidot attiecības ar ēšanu? Tiekamies uztura meistarklasē!

Kā pareizi veidot attiecības ar ēšanu? Tiekamies uztura meistarklasē!

17. May 2012, 14:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izrādās, ideālā svara noslēpums slēpjas tajā, cik ļoti pati sevi mīli. Ja nemīli, ir lielāks risks pārāk stresainas darba dienas vai negatīvu emociju dēļ sākt kalpot ēdienam. Iemīlot sevi, daudz vieglāk uzsākt veselīgu dzīvesveidu.

 

Konsultē Sieviešu Kluba eksperte Laila Zariņa, veselīga dzīvesveida koučs.

 

Diemžēl vienas vienīgās un pareizās atbildes uz jautājumu, kā iemīlēt sevi, nav. Atbilde slēpjas sevī pašā. Turklāt tievēšana un veselīga dzīvesveida ievērošana nekādā gadījumā neizdosies, ja to vēlēsies uzsākt citu dēļ. Pamatu pamatā – pašai jāvēlas mainīties.

 

Sāc ar pavisam maziem solīšiem. Ja pavisam no saldumiem nespēj atteikties, tad atsakies no tiem pēc plkst. 13. Divu kūciņu vietā apēd vienu. Izvairies no vēlām vakariņām. Palielini izdzertā ūdens daudzumu. Reizi nedēļā mēģini ieviest atslodzes dienu, kad atsakies no ēdiena pilnībā vai arī ēd tikai augļus un dārzeņus. Atslodzes dienu variantus gan vari plaši izvēlēties un pielāgot sezonalitātei.

 

Iespējams tevi motivēs arī netradicionālās medicīnas viedoklis: jebkuru organisma saslimšanu var izārstēt ar organisma attīrīšanās palīdzību.

 

Piemēram, reizēm sievietes sūdzas par to, ka nespēj tikt pie bērniņa. Viņas sāk veikt dārgās izmeklēšanas un uzsāk jau pat ārstēšanās kūres. Ļoti bieži nespēja tikt pie sava bērniņa saistīta ar to, ka organisms nav attīrīts. Ja ir pārāk daudz toksīnu, dzimumhormoni nespēj izkļūt no zarnu trakta apakšējās daļas. Tādēļ arī sievietei ir grūti palikt stāvoklī. Pirms ķerties pie dārgajām izmeklēšanām un neauglības ārstēšanas, veselības koučings iesaka sākt ar organisma attīrīšanu.

 

Vienkāršākais veids – 7 dienu attīrīšanās kūre, kurā dzer daudz zāļu tējas un ūdens, bet ēd tikai dārzeņus un augļus.

 

Kādēļ vēl ir tik svarīgi sekot līdzi saviem ēšanas paradumiem? Lai varētu sev nodrošināt pietiekamas minerālvielu un vitamīnu rezerves. Ir izpētīts, ja organismam trūkst šo vielu, ir grūtāk tikt galā ar ikdienas stresu. Jo mazāk minerālvielu un vitamīnu, jo lielāka panika un iekšējs nemiers paaugstināta stresa situācijās.

 

Piesakies Lailas Zariņas uztura meistarklasei, kas notiks Sieviešu Klubā jau rīt, 28. jūlijā plkst. 18.00. Lai pieteiktos, spied šeit! 

 

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 

 

Kā tu veido attiecības ar ēšanu?