Jautājam ekspertei: tievējot jāatsakās no piena pie kafijas?

Jautājam ekspertei: tievējot jāatsakās no piena pie kafijas?

07. Jan 2012, 18:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai dzerot kafiju ar pienu un vārot auzu pārslu putru ar pienu, tas var ietekmēt svaru? Sieviešu Klubam jautā kāda lasītāja. Lasi tālāk, lai uzzinātu, kādu atbildi sniedz uztura speciāliste Inese Siksna. 

 

Foto: M.L.Studio

 

 

Šeit pretjautājums varētu būt - cik treknu pienu izvēlēties un cik daudz to pievienojat šiem ēdieniem un dzērieniem. Iemesls, kāpēc ar šiem produktiem iesaka uzmanīties, ir tieši piesātināto tauku saturs pienā.
Un tieši šos taukus ikdienas uzturā lietojam par daudz. Tomēr arī tauki ikdienas uzturā ir jāiekļauj, jo tie ir organisma eneģijas rezerves un nodrošina arī taukos šķīstošo vitamīnu uzsūkšanos. 
Tāpat piens ir kalcija avots, kuru ikdienā uzņemam nepietiekamā daudzumā, bet par savu kaulu veselību ir jārūpējas.

 
Pilsētā dzīvojošajiem un ne fiziski smaga darba strādniekiem neieteiktu lietot regulāri trekno (virs 2%) pienu, jo šāds enerģijas daudzums nav nepieciešams. Jāatceras, ka piens nav dzēriens, bet  ēdiens, jo uz 100 g pienā ir vidēji 47 kcal (atkarīgs no tauku satura). Un pie kopējā uzņemtā enerģijas daudzuma tas būtu jāskaita klāt.
 
Bet kopumā jāvērtē arī pārējā ēdienkarte, jo viens pats piens, īpaši kā piedeva kafijai vai putrai, noteikti nebūs vainojams pie svara pieauguma.
 

JA VĒLIES UZZINĀT KĀDU KONKRĒTU JAUTĀJUMU PAR SAVU UZTURU UN ĒDIENKARTI, PIESAKIES UZ INDIVIDUĀLAJĀM UZTURA KONSULTĀCIJĀM PIE INESES SIKSNAS, KURAS REGULĀRI NOTIEK SIEVIEŠU KLUBĀ. LAI PIETEIKTOS, SPIED ŠEIT.

 

1


Māmiņu pavasara skaistuma kūri atbalsta Sieviesuklubs.lv un Vivido Gym