Jaciņa mazulim

Jaciņa mazulim

14. Sep 2010, 23:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Topošā māmiņa Elīna, kurai kuru katru dienu jālaiž pasaulē mazulis, sarūpējis vēl vienu dāvaniņu savam mazulim- adītu jaciņu.

 

Gaidot mazuli esmu ķērusies pie adīšanas un citu rokdarbu veikšanas, lai mana mazuļa pūriņš viņam ierodoties pasaulē būtu sarūpēts ar mīlestību – ne tikai pirkts, bet ar siltumu un mīlestību adītas siltas drēbītes. Tā kā mazulim, kuru katru brīdi jābūt klāt un ārā nu jau ir uzsnidzis sniedziņš un ar katru dienu kļūst arvien aukstāk nepieciešamas siltas drēbītes. Ideju mazuļa jaciņai smēlos no rokdarbnieku aktīvistu mājas lapas www.musturs.lv tik ar dažām izmaiņām, kas man likās vienkāršāk.

 

Valnīša raksts: 2 labiski valdziņi, 2 kreilisks valdziņi.

Mugurpuse
Uzmet 80 valdziņus, ada valnītī 2 rindas bēšu krāsu, 2 rindas zilas, 2 rindas bēšā un  4 rindas zilā, tad turpina adīt pamatadījumā ar bēšo dziju.

{pic:1}

90. pamatraksta rindā kakla izgriezumam norauc vidējos 34 valdziņus. Katrai pleca daļai vēl noada pa 2 rindiņām un norauc pleca valdziņus.

{pic:2}

Priekšpuse
Uzmet 37 valdziņus, ada valnītī izkārtojot krāsas kā mugurpusei. Turpina adīt ar bēšo dziju pamatadījumā. Sākot no 84. pamatraksta rindas kakla noraukumam norauc  1 x 6, 1 x 3 un 2 x 1 valdziņu.  92. pamatraksta rindā norauc visus pleca valdziņus. Otru priekšpuses daļu ada identiski, tikai kakla izgriezumu orientē pretējā pusē.

{pic:3}

Piedurkne
Piedurknei uzmet uz adatām 62 valdziņus, ada valnīti tāpat kā mugurpusei un priekšpusei, var adīt savādāku izkārtojumu, kā tas ir manā gadījumā. Tad ada pamatrakstā cik garas vēlas piedurknītes. Norauc valdziņus.
Ja vēlas var adīt uzlasot no sašūtajām (priekšpusi ar mugurpusi) jaciņas detaļu maliņām – no otra gala.

{pic:4}

Sašūšana, apdare un apkaklīte
Pogu aizdares joslai uzlasa uz adatām no priekšpuses sānu malas  valdziņus, ada valnītī 4 rindas bēšas, 2 rindas zilas, 2 rindas bēšas. Norauc. Labajai jaciņas priekšpuses aizdarei 5 rindā (pirmajā zilajā rindā) veido pogcaurumus. Saada  valdziņus, pirms katra saadījuma veidojot apmetumu. Pogu caurumus veido tik, cik vēlas podziņas. Pogu aizdares joslām jābūt otrādi krāsu izkārtojumam, bet tā kā man zilā dzija gāja uz beigām, tad krāsu izkārtojums ir šāds.

{pic:5}

Apkaklītei uzlasa uz adatām  kakla izgriezuma valdziņus. (Neskarot pogu aizdares valnīti) Ada 4 rindas valnītī bēšā vienu rindu kreiliski (orientējot kreilisko kārtu uz ārpusi) bēšā krāsā, 3 rindiņas valnītī bēšā krāsā, 2 rindas valnītī zilas un 2 kārtas valnītī bešā krāsā. Norauc visus valdziņus. Var adīt visu zilā krāsā vai būt cits krāsu izkārtojums, man, kā jau minēju, diemžēl gāja zilā dzija uz beigām tāpēc tāds krāsu salikums, bet ideja ir, ka pārsvarā visam jābūt zilā krāsā, tik 2 rindiņas bēšā. 

{pic:6}

Sašuj sānu un piedurknes vīles. Iešuj podziņas. Jaciņa gatava.

Pie jaciņas gaišā ar zaļo krāsu ir otrāds izkārtojums.

{pic:7}

Gaišā jaciņa ar zaļu ir adīta ar rupjāku dziju, ņemts mazāk valdziņu skaits visur un izkārtojums krāsu gan apkakalītei, gan pogu aizdares ailei ir citāds. Šādu jaciņu mazulim var uzadīt nepilnas nedēļas laikā.

{pic:8}

 

 

19. Dec 2009, 17:16

malacis es ari tagad censos noadit kadas zekites vai jacinu...smelsos ideju un paraudzinu...

19. Dec 2009, 09:17

Malacīte! Kas var būt mīļāks un siltāks par mammas adītu jaciņu!😀

rita123 rita123 19. Dec 2009, 09:01

Skaistas jaciņas😀Mazulim būs silti mammas ar mīlestību adītajās jaciņās😀