Ja nezini, ko gribi, dabūsi to, kas paliks pāri!

Ja nezini, ko gribi, dabūsi to, kas paliks pāri!

30. Nov 2011, 11:04 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Nepaspēju attapties, kad piektdiena klāt! Visu nedēļu esmu patīkami satraukta. Satraukums mijas ar prieku , bailēm, pacilātības sajūtu. Par ko lai rakstu ? Ir tik daudz pozitīvu iespaidu nedēļas garumā gribas ar visiem padalīties labās emocijās. Iepriekš meitenes jau rakstīja, ka pirmdiena mums sākās ar sporta kluba apmeklējumu.


 

 

Par to biju satraukusies visvairāk , jo nespēju iedomāties, ka es varētu izturēt lielu slodzi. Tomēr esmu sevi par zemi novērtējusi iet man labi, lai neteiktu ļoti labi. Nedēļu sākot uzzināju, ka manam organismam katastrofāli trūkst šķidrums. Jā, tā ir mana neizdarība! Es ļoti maz uzņemu šķidrumu. Tad nu tagad man notiek cīņa ar ūdens dzeršanu. Caur negribu un nevaru dzeru tik ūdeni. Ūdens manam organismam ir vajadzīgs kā gaiss! Tik līdz 2 l ūdens dienā man ir vēl jātiek.

 

 

 

Pēc sportošanas nākošajā dienā visas malas sāpēja, kājas visvairāk. Es centos kājas izstaipīt un pavingrināt, bet nekas nelīdzēja. Tad nu ar sāpošiem muskuļiem kājās sākās arī mans trešdienas rīts. Rīts bija grūts arī tāpēc, ka jāceļas agri no rīta.

 

 

 

 

Man tas nebija tik grūti 7 pamosties, bet dēliņam gan bija grūti. Parasti mostamies ap 9 no rīta. Dēliņš tik visu laiku teica, ka grib čučēt. Bet neko padarīt mums ir sācies jauns režīms. Tad nu sataisījāmies aizvedu dēlu pie auklītes un pati sēdos vilcienā un braucu uz Rīgu. Pats patīkamākais, ka draudzene pieteicās palīdzēt ar dēla pieskatīšanu, lai nav jātērē naudiņa uz auklīti. Tas ir tik patīkami, ka draudzene palīdz. Sanāk apstākļi tā ir iekrituši, ka man tik ir jātievē un nav jāsatraucas, kur atstāšu dēliņu. Mašīnu atstāju Jelgavas dzelzceļa stacijā. Tomēr katru dienu braukt uz Rīgu sanāk par sālītu mūsu ģimenes budžetam. Vajag pārvietoties savādāk. Ar mašīnu braukšu tikai, kad dēliņš brauks līdzi, kad vajadzēs kopā filmēties. Man tomēr ļoti jākoncentrējas un jānoskaņojas, lai tiktu pie mērķa, tāpēc bērnu neņemu līdzi, jo es tad nespēšu sakoncentrēties uz uzdevumu un izpildi. Man būs visu laiku jāskraida pakaļ dēliņam. Viņš man kārtīgs viesulis. Tad nu esmu nokārtojusi un ir kas pieskata dēliņu, kamēr es ar visu sirdi un atdevi iesaistos sportošanā un vingrošanā.

 

 

 

Aizbraucot uz Rīgu, devos pie fizioterapeites Kristīnes Baranovas. Man ļoti patika kā Kristīne man visu izskaidroja, kas ar manu ķermeni notiek.  Es sapratu, ka iepriekš veicu nepareizi vēdera presīti. Man ir jātrenē pavisam citi vēdera muskuļi. Atklāju, ka konkrēto vingrinājumu sporta klubā nevaru izdarīt nevis sava smaguma dēļ, bet deformēta ceļgala dēļ. Tad nu tagad ir jāpiestrādā , lai novērstu nepilnības savos muskuļos . Pēc Kristīnes konsultācijas apmeklējuma jutos mierīga, jo visu ir iespējams labot.

 

 

Vēlāk man bija daudz laika līdz vakara nodarbībai sporta klubā. Tad nu es domāju, ko es darīšu līdz 16:00 vakarā? Nolēmu aizbraukt ciemos pie draudzenes. Bija man maza ekskursija uz Ziepniekkalnu.

 

 

Patīkami pavadīta diena un klāt laiks doties uz sporta klubu. Sāpošās kājas liek par sevi manīt. Sporta nodarbība pie treneres Evas notika tik ātri un patīkami, ka nepaspēju neko saprast , ka nodarbība galā. Sagaidīju vīru kas atbrauca man pakaļ un devāmies no Juglas uz Jelgavu mājās.

Nākošajā dienā bija vingrošana pie fizioterapeites Kristīnes visām sešām projekta dalībniecēm.

 

 

 

Pirms šīs nodarbības mums bija mājas darbs iemācīties elpojot kustināt ribas. Jā, ribas Jūs nepārklausījāties. Man tas nemaz tik viegli nesanāk kustināt tās uz visām pusēm. nodarbībā izvingrinājām visus ķermeņa muskuļus. Pasakaina nodarbība un iepazīšana savu ķermeni no jauna. Es iemācījos kustināt iegurņa muskuli, ko nemaz nav viegli darīt. Tik viegla sajūta man pēkšņi sāka likties, ka esmu viegla un vienu brīdi man pat vēders sarāvās mazāks. Kaut viņš būtu tā arī palicis!!! Protams, tas ir iespējams , jo vairāk trenēsim savus vēdera muskulīšus , jo ātrāk „riepiņa” pazudīs. Liels prieks man bija kad sanāca izpildīt vingrinājumus pareizi un sajust konkrētos muskuļus. Aiztaisot acis tomēr izpildīt vingrinājumus ir vieglāk , bet pats galvenais ķermenis sāk darīt neticamas lietas. Sāk sanākt vingrinājumi to visu var apvienot ar pareizu elpošanu. Tas ir liels stimuls vingrot un pats galvenais rast no tā prieku sev. Es iepazīstu sevi no jauna un man ir prieks, ka esmu tikusi šajā projektā un pie tik zinošiem speciālistiem. Pieredze, ko es iegūstu ir nenovērtējama.

 

 

Pats galvenais ir zināt ko Tu gribi. Tāpēc mans moto ir „Ja nezini ko gribi, dabūsi to, kas paliks pāri” Es tiešām ticu, ka cilvēkam lai tiktu pie saviem mērķiem ir jāzina , kā un ko darīt, lai tiktu līdz noteiktajam mērķim. Tāpēc es novēlu katrai no mums zināt ko vēlas sasniegt!

 

 

Par uzturu šodien būs mums lekcija un es to gaidu ar nepacietību. Gribas saprast , ko tad labāk pirkt veikalā , lai manai figūrai tas nenāktu par sliktu. Satraucoša diena pilna nepacietības. Sajūta, ir, ka zinu daudz lietas ko nevajadzētu ēst. Bet kad nonāku veikalā mani uzrunā produkti, ar kuriem nevajadzētu ielaisties nekādās sarunās. Tad nu aizeju no veikala un palieku nesaprašanā vai to ko esmu ielikusi iepirkuma grozā varu ēst?

 

 

Tad nu šovakar tiksim pie lielākas skaidrības. ĻOTI GAIDU arī manu individuālo konsultāciju pie uztura speciālistes 4.februārī.

 

Foto: Māris Lapiņš

 

1


Māmiņu pavasara skaistuma kūri atbalsta Sieviesuklubs.lv un Vivido Gym

28. Jan 2011, 23:37

Sandrusha - pats galvenais jau saprats ko daram nepareizi?😉

taschinka taschinka 28. Jan 2011, 15:16

Izdosies,ja ir tāda vēlēšanās 😉
man garšo tēja bez cukura,dzeru kumelīsu,zaļo tēju bez cukura.Ja vajag tad arī visu citu dzeru bez cukura.Ūdens garso,it sevisķi labs ūdens.
lai veicas!

28. Jan 2011, 14:45

Minniite- vēl jau ūdens + uzturs jāsabalancē! Var jau pajautāt , bet speciālistam noteikti ir jāredz ko tu ēd ? Uztaisi sarakstu ar to ko tu ēd katru dienu ,varbūt kādā diskusijā varēsi griezties pie speciālista ar jautājumu.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 28. Jan 2011, 14:29

malači meitenes 😀

Labi,ka man vismaz nav problēmas iedzert ūdeni,tas var teikt ir vienīgais,ko dzeru 😃

Tik vai kāds var noskaidrot,kāpēc vielmaiņa nekustās uz priekšu,ja ūdens iet uz urrā,bet svars stāv uz vietas.
Kāds tam varētu būt iemesls?

28. Jan 2011, 14:18

intasanta- Jā apstākļi tā ir sakrituši, ka viss liecina par to, ka visa pasaule tiešām sadevusies rokās, lai es tiktu pie sava mērķa😉

28. Jan 2011, 14:15

Ezite'- tēju jau es dzeru tik man garšo ar cukuru. Tā kā es zinu, ka cukorota tēja nav laba dzeru tikai 2 reizes dienā un nepārkāpju noteikumu, ka dienā var lietot 4 tējk. cukura . Tā kā es vienai krūzītei lieku 2 karotītes cukura man sanāk atļauts dzert tēju no rīta un vakarā . Zaļo tēju dzeru aukstu bez cukura un varu izdzert 1 krūzīti. Tad vēl 2 krūzes citrona ūdens. Rezultātā esmu iemocījusi 1L kopumā. Vienkārši man neslāpst un ja es negribu dzert, tad man vienkārši nelien iekšā😉 Tāpēc tagad spiežu sevi dzert😃 Šodienas laikā jau esmu paspējusi iedzert 1L ūdens un vēl tēju! Varbūt līdz vakaram sanāks vairāk nekā 1,5L 😉 👍

28. Jan 2011, 13:50

Kā var negribēties dzert? Man ik pa brītiņam gribas ko padzerties (kafiju, tēju, limonādi, tik ne ūdeni) un pa dienu izdzeru vairāk nekā 3 litrus. Zinu, ka vajag dzert ūdeni, bet man negaršo, kā arī limonādē ir daudz kalorijas. Nevaru saņemties pāriet uz ūdeni.

28. Jan 2011, 13:37

tev viss izdosies, esmu paarliecinaata.😀

saulux10 saulux10 28. Jan 2011, 12:42

malacis-tā tik turpini 😉

28. Jan 2011, 12:08

Paldies , meitenes!😉

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 28. Jan 2011, 11:46

Malacis- Tu gan esi apņēmības pilna!