Izvēle izdarīta: vakcinēšos pret dzemdes kakla vēzi

Izvēle izdarīta: vakcinēšos pret dzemdes kakla vēzi

06. May 2012, 20:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja arī tu esi nolēmusi vakcinēties pret dzemdes kakla vēzi, noskaidro, kā īsti sevi šai vakcinācijai sagatavot. Vai pirms vakcinācijas jāveic onkocitoloģiskā pārbaude?

 

Vai pirms vakcinācijas noteikti jāveic onkocitoloģiskās uztriepes pārbaude? 


Ja esat sasniegusi dzemdes kakla citoloģiskā skrīninga mērķa grupas vecumu un esat iesaistījusies programmā, papildu citoloģiskā izmeklēšana nav vajadzīga. Ja citoloģiskā izmeklēšana nav veikta pēdējo 3 gadu laikā, pēc speciālistu domām pirms vakcinācijas ir vēlams veikt onkocitoloģiskās uztriepes pārbaudi - ja gadījumā izmaiņas šūnās jau ir sākušās, vakcīna tās neizārstēs, jo tā nav ārstnieciska. Tā varēs nākotnē sievieti pasargāt no atkārtotas inficēšanās ar to pašu vai citu vīrusa tipu, kas iekļauts vakcīnas sastāvā. Jebkurā gadījumā pirms vakcinācijas nepieciešams konsultēties ar ārstu un izlasīt lietošanas instrukciju. 

 

Cik ilgstošu aizsardzību sniegs šī vakcinācija?


Līdz šim vakcīnas efektivitātes izvērtējuma laikā (pētījums sākts 2001.gadā), ir pierādīts, ka tā darbojas labi un turpina sniegt aizsardzību. Pagaidām nav konstatēta nepieciešamība veikt revakcināciju. 

 

 

Kādu jautājumu par dzemdes kakla vēzi tu gribētu uzdot?