Izdota praktisku padomu grāmata “ŽABO. Sievišķīgs aksesuārs”

Izdota praktisku padomu grāmata “ŽABO. Sievišķīgs aksesuārs”

08. Apr 2011, 12:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

“Apgāds Zvaigzne ABC” ir izdevis praktisku padomu grāmatu “ŽABO. Sievišķīgs aksesuārs”. Grāmatas autore ir Ilze Sausiņa.

 

Pēdējā laikā aktuāls modes trends gan sieviešu, gan vīriešu garderobē ir žabo – krokots mežģīņu vai smalka auduma rotājums, kas piestiprināts pie apģērba. Lai gan šis aksesuārs atsauc atmiņā vairākus gadsimtus senu pagātni, tas spēj piešķirt izsmalcinātību un eleganci jebkuram mūsdienu tērpam.


Lielākā daļa modes vēsturnieku uzskata, ka žabo pirmsākumi meklējami Francijas karaļa Luija XIV galmā. 1672. gadā, reformējot armijas tērpu un ieviešot militāro formu, “Saules karalis” īpašu vietu paredzēja žabo, ko satur pērle vai ar dārgakmeņiem rotāta broša.


Žabo bija aktuāls ģērba rotājums gan 18. gadsimtā, gan 19. gadsimta pirmajā pusē, bet pēc tam uz neilgu laiku nozuda no modes skatuves, lai atkal sevi pieteiktu 19. gadsmita beigās un 20.gadsimta sākumā, taču šoreiz – sieviešu modē.


Šobrīd, 21. gadsimta sākumā, žabo bagātina gan sieviešu, gan arī vīriešu garderobi, jo ir ne tikai izsmalcināts, bet arī ļoti noderīgs tērpa papildinājums, kas īpaši piemērots mūsdienu steidzīgajam dzīves ritmam.


Ikviens, kas skolā jau apguvis vai pašlaik apgūst šūšanas praksi, stilīgo modes trendu – žabo var izgatavot pats. Šajā grāmatā ir piedāvāti gandrīz 20 dažādu veidu žabo modeļi, sniegts nepieciešamais materiālu uzskaitījums, kā arī secīgs piegriešanas un šūšanas apraksts. Žabo ir sakārtoti pēc to sarežģītības pakāpes – sākumā vienkāršākie, beigās – sarežģītākie. Lai uzšūtu vienkāršākos modeļus, nav vajadzīga pat šujmašīna, turpretī sarežģītāko žabo izgatavošanā nepieciešamas gan iemaņas šūšanā, gan pieredze.


Grāmatā var apgūt mežģīņu, sakrokotā, kvadrātveida, apļveida, spirālveida, klasiskā, volānu, romantiskā, pilsētas u.c. žabo veidu izgatavošanas prasmes.

18. Jun 2010, 09:31

man arī noderētu,ka nesanāk tā nesanāk žabo uztaisīt😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 18. Jun 2010, 09:30

Šito grāmatu gan es gribētu!