Izdota grāmata "Dekupāžas maģija"

Izdota grāmata "Dekupāžas maģija"

25. Apr 2011, 16:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Apgāds Zvaigzne ABC” ir izdevis Rimas Aidietes grāmatu “Dekupāžas maģija”, kurā aprakstīta dekupāžas vēsture, pamattehnikas, kā arī sniegti prakstiski padomi, kas ikvienai sievetei dod iedvesmu atklāt sevī māklinieci.

 

Dekupāžas māksla sevī apvieno trīs dimensijas – radošu domas lidojumu, pozitīvu radīšanas procesu un rezultātu – vizuālu emocionālā pārdzīvojuma atspoguļojumu.

 

Dekupāža ir viegli apgūstama, neprasa daudz un dārgus līdzekļus, līdz ar to, šī tehnika ir piemērota, lai snaudošo talantu sevī atmodinātu jebura no mums, nebaidoties, ka kaut kas varētu neizdoties.

 

Šī rokdarbu veida eksotiskais nosaukums cēlies no franču valodas vārda découpage, latviski – (attēlu) izgriezums. Īsumā dekupāža ir dekorēšana ar aplikācijām, kas izgrieztas no papīra, tiecoties imitēt glezniecību. Precīzu ziņu par to, kur aizākusies dekupāža nav. Vieni apgalvo, ka dekupāža aizsākusies Ķīnā, jo tur izgudrots dekupāžas galvenais darba materiāls – mūsdienu papīrs. Savukārt citi uzskata, ka ķīnieši šādu dekorēšanas veidu noskatījušies no Austrumsibīrijas klejotājiem, kuri jau pirms mūsu ēras sākuma ar izgriezumiem dekorējuši kapavietas. Lai arī kā būtu, visi piekrīt tam, ka dekupāžas uzplaukums sācies 17.gs. beigās, kad Eiropā, konkrēti – Venēcijā, modē nāca austrumnieciskas, ar laku klātas mēbeles no Ķīnas un Japānas, bet bagāto ļaužu namu griestus un sienas ar gleznojumiem sāka rotāt ievērojami mākslinieki. 18. un 19. gadsimts Eiropā bija dekupāžas ziedu laiks, kad šis amats sasniedza pat karaļu namus.

 

 „Apgāds Zvaigzne ABC” veikalā Rīgā, Tērbatas ielā 4, ir iespēja iegādāties dekupāžas materiālus un ikviens interesents var apmeklēt kursus, kuros profesionāli speciālisti apmāca dažādās dekupāžas tehnikās.