Ieteikumi topošajiem tētiem jeb ko sagaidīt gaidību laikā

Ieteikumi topošajiem tētiem jeb ko sagaidīt gaidību laikā

13. Jul 2011, 09:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Partneres grūtniecības laikā topošajam tētim nākas izturēt gan topošās māmiņas kaprīzes, gan garastāvokļa maiņas, gan veselības maiņu. Ko gaidīt no grūtniecības laika? Tā kā sauc vien savu partneri pie datora, lai arī viņš var smelties jaunas idejas!

 

PIESAKIES UZ TOPOŠĀ TĒTA IZDZĪVOŠANAS SKOLU!


Tālāk esam aprakstījuši lietas, ar kurām vari sastapties savas partneres gaidību laikā un doti padomi, kā ar tiem tikt galā:

 

Esi mierīgs!

 

Tava partnere ir pakļauta ilgstošām un neiedomājamām pārmaiņām. Viņa ir pakļauta nepazīstamām sajūtām, sākot ar sliktu dūšu un milzīgu emocionālās ievainojamības diskomfortu, līdz pat enerģijas izsīkumam un viņai tik ļoti svarīgās labās figūras zaudēšanu.

 

Viņai var sāpēt vēders, var būt nogurusi, apreibusi, nomākta, izbadējusies, pilnīgi bez apetītes, priecīga, nikna, bēdīga vai vienkārši justies slikti. Viņas potītes var pietūkt un viņas krūtis var sāpēt. Viņas mugura var sāpēt un viņai var pat atklāties jaunas alerģijas. Un diemžēl viņa klusībā var vainot Tevi pie šī stāvokļa (it īpaši, kad jūs viņai atklāti izrādiet līdzjūtību). Tavs uzdevums ir neuzkrītoši just līdzi un pretoties vēlmei atrisināt viņas problēmas un nepatīkamās sajūtas.

 

Ja viņa ir ieinteresēta dzimumdzīvē, lieliski. Tas ir droši vairumā gadījumu, protams, līdz grūtniecība iet uz beigām. Daudziem vīriešiem grūtniecība liekas pat uzbudinoša. Savukārt citi uzskata pilnīgi pretēji. Abi gadījumi ir normāli. Bet ja viņa ir zaudējusi jebkādu interesi, tad neuzspied neko. Šis nav laiks, kad koncentrēties uz tikai uz Tavām vajadzībām.

 

Esi pacietīgs!

 

Tas noteikti ir vīra pienākums grūtniecības laikā. Atzīsim, ka nekā cita vairs nav, ko Tu varētu darīt. Lai arī cik ļoti Tu vēlētos noņemt slodzi no sievas pleciem, taču tas nav iespējams. Tas ir viņas slogs, kas jāiznēsā viņai vienai. Tavs pienākums ir atbalstīt viņu visos veidos, kā vien spēj!

 

Esi informēts!

 

Jo vairāk Tu sapratīsi par izmaiņām, kas notiek, jo labāk Tu būsi sagatavojies, lai atbalstītu partneri. Pirmie un pēdējie trīs mēneši parasti ir visproblemātiskākie. Dažiem pāriem visa gaidīšana ir kā viegls vējiņš. Nav iespējams noteikt izaicinājumu skaitu, ar ko katram pārim būs jāsaskaras. Grūtniecēm nākas sastapties ar biedējošiem un nepatīkamiem simptomiem, kas ir veselīgas grūtniecības blakusprodukts.

 

Piemēram, jūsu sieva var sastapties ar kādu tālāk minētajām „problēmām”. Protams, tikpat labi viņai var nebūt neviena grūtniecēm tipiskajām pazīmēm, bet tajā pašā laikā, viņa var piedzīvot arī visas:

  • Nemiers
  • Nelabums
  • Biedējoši sapņi par bērniem
  • Pacilātība
  • Kaprīzes
  • Pietūkušas potītes
  • Garastāvokļa svārstības
  • Izmisīgas rūpes par veselību un vēl nedzimušā bērna drošību
  • Slavenā vēlme pēc neparastiem vai pilnīgi nedzirdētiem ēdieniem
  • Apetītes izmaiņas
  • Izmaiņas seksuālajās vēlmēs
  • Matu pastiprināta augšana vai arī matu izkrišana
  • Un pat vēlme izplūst asarās, kad skatās kādu reklāmu, kurā rāda bērnus.

 

Ļaujies pašplūsmai! Sniedz atbalstu un sapratni, pacietību un mierinājumu. Un esi gatavs 3:13 naktī meklēt zemeņu saldējumu :)

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

PIESAKIES UZ TOPOŠĀ TĒTA IZDZĪVOŠANAS SKOLU!

07. Jun 2011, 12:24

labs rakstiņš 😀 vēl pie šī visa klāt varu minēt pēkšņas, paniskas bailes braucot mašīnā...lai gan pati braucu gandrīz līdz pēdējai gr. dienai, man panika mēdza uznākt tieši sēžot blakus 😃

07. Jun 2011, 11:19

izņemot nelabumu no rītiem un nogurumu nekādu citu simtomu nedabisku nebija😃