Herkuless pārslu diena

Herkuless pārslu diena

01. Feb 2012, 16:30 maijbite maijbite

Labdien! :)

 

Steidzu izmēģināt vēl pēdējos 3 Herkuless pārslu veidus. Kas no tā sanāca, lasi tālāk:

 

Diemžēl ar cepumiņiem (auzu pārslas ar kviešu klijām) sanāca nelāgs pārpratums - to tapšanas gaita tika nejauši izdzēsta. 

 

Sastāvdaļas: 3 gl. auzu pārslu ar kviešu klijām (1 gl. = 250 ml); 1 gl. kviešu miltu; 1 gl. cukurs; 170 g sviesta; 2 olas; 200 g saulespuķu sēklas vai rieksti (es ņēmu 1:1 sasmalcinātu mandeļu + saulespuķu sēklu); 2 tējk. cepamā pulvera; 1 tējk. kanēļa; 1 tējk. vaniļas cukura; Man sanāca 2 paplātes ar cepumiņiem. 

 

 

1. Auzu pārslas samaisa ar miltiem un cepamo pulveri.

2. Cukuru un vaniļas cukuru saputo ar olām un izkausētu sviestu.

3. Auzu pārslu masu samaisa ar olu masu.

4. Saber sēkliņas, riekstus (kam garšo - var arī rozīnes), kanēli.

4.1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 170 grādiem. 5. Mīklu samīca ar rokām. 6. Ar saslapinātām rokām sāk veidot cepumiņus. 7. Cep 170 grādos 20-25 minūtes (1 paplāti cepu 20 min. - tie sanāca gaišāki, bet 2. - 25 minūtes).

 

 

Klāt piedzer pienu vai zāļu tēju.

Vakariņās pagatavoju miežu pārslas ar malto gaļu.

Vajadzēs:

maltā gaļa (man bija cūkgaļa); 1 sīpols + 2 daiviņas ķiploka; miežu pārslas.

Apcep malto gaļu, vēlāk tai pievieno sīpolu un ķiploku.

 

 

Uzvārām ūdeni, kad tas uzvārījies, ieber miežu pārslas. Pavāra 3 minūtes. Pagaida vēl 2 minūtes, kamēr pārslas uzbriest.

 

 

Miežu pārslas sajauc kopā ar malto gaļu un sīpoliem.

 

 

Es pasniedzu ar marinētiem gurķiem un kefīru.

 

 

Saldajā pagatavoju gardu žāvētu augļu (un riekstu, ja vēlas), 5 graudu pārslu un kefīra miksli.

 

Sastāvdaļas:

1 iepakojums žāvētu plūmju; 1 iepakojums žāvētu aprikožu; sasmalcināti un mazliet apgrauzdēti rieksti (man bija nedaudz lazdu riekstu, bet var lietot arī mandeles, Indijas vai ciedru riekstus) - riekstus var arī vispār nelikt. kefīrs; 1 glāze 5 graudu auzu pārslu; 2 ēd. k. medus.

 

 

Visus žāvētos augļus rūpīgi nomazgā, iemērc aukstā ūdenī un atstāj uz nakti. Taču es, lai taupītu laiku, aplēju žāvētos augļus ar karstu ūdeni un atstāju 15 minūtes, lai uzbriest. Uzbriedušos augļus izņem no ūdens, nosusina. Ja nepieciešams, tad sagriež sīkāk.

 

 

5 graudu pārslas apgrauzdē uz sausas pannas līdz zeltainai nokrāsai.

 

 

Ja medus ir biezs, to izkausē ūdens peldē.

 

 

5 graudu pārslas pārber bļodā un sajauc ar medu.

 

 

Žāvētos augļus sasmalcina un pievieno 5 graudu pārslām. Pievieno arī apgrauzdētus riekstus (ja liek).

 

 

Pārlej ar aukstu kefīru. Pēc vajadzības pievieno vēl medu (es neliku, jo žāvētie augļi bija gana saldi).

 

 

Viegls un gards saldais (garšoja pat manai 1,5 gadus jaunajai meitiņai).

 

 

Nu lūk, esmu izmēģinājusi visas 9 Herkuless pārslas. :)

Lai labi garšo! :)

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>>