Gardie sklandarauši!

Gardie sklandarauši!

05. Jan 2012, 15:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu ģimenē uz svētkiem ir iecienīti sklandarauša groziņi! Varbūt arī Jūs vēlaties pamēģināt.

 

Nepieciešams: + vēl sviests netika bildē....

 

 

Sāksim darbu: nepieciešama bļoda,kur jauksim mīklas pamatu(groziņa pamatu).

 

Mīklai nepieciešams:

-500gr rudzu milti,1.tējkarote cukura,šķipsna sāls,50gr sviests(var arī drusku vairāk),1 ola,150gr ūdens.

Bļodā sijājam miltus,beram klāt cukuru un sāli.Klāt plucinam sviestu un veidojam mīklu,kā drupačiņas(ja nesanāk liekam vēl klāt sviestu).Olu sakuļam ar ūdeni un lēnām jaucam klāt miltiem. Mīcam mīklu līdz visa saiet kopā un ir stingra.Tinam pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī 30min-1stundai.

 

 

Pildījums:

Kartupeļu: nepieciešams aptuveni 300gr vārītu kartupeļu,40ml saldā krējuma,1 ēdamkarote sviesta,šķipsna sāls.

Kartupeļus sarīvējam vai saštampājam,tad visus produktus sajaucam kopā.Tas ir viens pildījums ko liksim groziņā kā pirmo kārtu.

Burkānu: burkāni būs nepieciešams vairāk 500gr noteikti,50gr cukura,1ēdamkarote mannas,1 ēdamkarote skābā krējuma,2olas,šķipsna sāls.

Burkānus sarīvējams,visu jaucam kopā.Šī būs otra kārta groziņam.

Virspuses kārta: 250ml skāba krējuma,50gr cukura,1tējkarote kanēlis.

Ņemam laukā mīklu un noplēšam gabaliņu un rullējam līdz ir aptuveni 0,5-1cm bieza piežam apaļas formas(var izmantot lielu glāzi,vai speciālās cepuma formas kas diametrā ir 5-8cm),lokam maliņas uz augšu liekam uz pannas.

 

 

Pildam pirmā kārtā kartupeļus,tad burkānus.Liekam cepeškrāsnī cepties 180-200 grādos kādas 10min,pēc 10 minūtēm liekam virsū krējuma masu un cepam vēl kādas 5 minūtes.

Šādi ir jāsanāk:

 

 

Mums ļoti garšo,meituks ēd tik pildījumu un garoziņu dod mājiniekiem. Lai arī Jums garšo! Sakam attā.