Gaileņu, dārzeņu krēmzupa

Gaileņu, dārzeņu krēmzupa

17. Jul 2012, 12:30 taschinka taschinka

Kādu laicinu jau ir parādījušās gailenes. Es tās ne ēdu, ne arī lasu. Bet toties manam vīram pie sirds iet gan pastaiga pa mežu, gan arī pašu sēņu ēšana. Līdz ar to sēnes es gatavoju.

Ir protams, grūti gatavot, ja es tās neēdu. Nākas tā kārtīgi un no sirds pacensties, lai gala rezultāts ir garšīgs.

Pēdējā laikā gatavojot gailenes man ļoti iepatkusies tā smarža, aromāts. Patīk arī garša, ja neēdu pašu sēnes gabaliņu. Piemēram, kartupeļi ar sēnem. Kartupeļi savelkas ar to sēņu garšu un tā man patīk, bet kā uzkozu pašu sēni tā šķebina.

Tad nu man ienāca prātā,ja man garša tīk un aromāts patīk, jāpagatavo ko tādu, lai nav tie sēņu gabaliņi.

Lūk, būs gaileņu krēmzupa.

Zupu vārīsim vistas buljonā, jo manā skatījumā sēnes ļoti labi iet kopā ar vistu.

1 litra ūdenī izvāram 1 vistas stilbiņu.Buljons zupai gatavs.

Gailenes sagriežam un cepam sviestā ar garšvielām līdz gatavas.

Citā pannā liekam sagrieztu puravu ,cepam nelielā eļļas daudzumā.

Pievienojam 1 nomizotu,sagrieztu ripiņās burkānu.Turpinam cept.

Aptuveni 4 vidēja lieluma kartupeļus samizojam un sagriežam,liekam pannā pie dārzeņiem.Uz lielas uguns apcepam.

Dārzeņus liekam katlā ar buljonu un vāram līdz mīksti.Nogaršojam vai pietiekami garšvielas.

Tad pievienojam aptuveni sauju apceptās sēnes un turpinam vārīt līdz darzeņi izšķīst.

Gatavo zupu sablenderējam,pievienojam 100g kausēto sieru un 100ml saldo krējumu(10%)

Visu vēl sablenderējam.

Pasniedzam ar rupjmaizes grauzdiņiem vai zaļumiem.

 

Līdz šim es teicu,ka sēnes nemīlu,bet tagad ir šāds veids kā man tās garšo.Ir smarža,garša,bet nav gabaliņu,kas man tik loti nepatika.