Fotosesija- dāvana, kas nekad nezaudē aktualitāti

Fotosesija- dāvana, kas nekad nezaudē aktualitāti

30. Sep 2011, 15:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Fotogrāfija- praktiski tas ir sinonīms vārdam "atmiņas". Jo to,ko iemūžināt fotogrāfijās, paliek kopā ar jums visu dzīvi. Un ne tikai ar jums. Ar bērniem, mazbērniem.. To visu glabā ģimenes fotoalbuma lapas.

 

Bez šaubām, fotogrāfijas var izgatavot arī pats- tagad daudziem no mums ir labi fotoaparāti. Tomēr fotogrāfijas, ko veido profesionāls fotogrāfijas, ir savādākas. Ja jums ir iespēja, UZDĀVINIET šādu lielisku iespēju saviem draugiem!

 

Šodien parunāsim par fotosesiju pārim, kurā gaidāms mazulis.

 

Ar saviem ieteikumiem dalās profesionāls fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs.

1

 

- Kurā grūtniecības laikā jūs ieteiktu doties pie fotogrāfa?

 

Tā kā grūtniecības laika fotosesijas mērķis ir parādīt fotogrāfijās sievietes skaistumu grūtniecības laikā, tad fotogrāfēties vajadzētu tad, kad var jau redzēt, ka gaidām mazuli, t.i., nedodieties uz fotostudiju,kad esat 3.grūtniecības mēnesī.

 

Tomēr nevajadzētu nogaidīt arī līdz pēdējai grūtniecības nedēļai. Fotosesija prasa modeļa enerģiju un pāris stundas studijā topošajai māmiņai var būt fiziski grūtas.

 

Pēc manām domām, optimāls laiks fotosesijai ir aptuveni mēnesi pirms dzemdībām.

 

- Kā izvēlēties savu fotogrāfu? Tagad taču ir tik daudz fotogrāfu, kuri piedāvā savus pakalpojumus? Ir kādi apsvērumi, kurus ņemt vērā?

 

Fotosesija grūtniecības laikā ir pietiekami delikāts pasākums, tāpēc fotogrāfa izvēlei jāpievērš īpaša vērība. Sākumā vajadzētu apskatīties fotogrāfu izveidotās mājas lapas un izlemt, kuras, pēc jūsu domām, ir labākās fotogrāfijas.

 

Nav vērts šajās lapās meklēt tieši grūtniecības laika fotogrāfijas- visbiežāk klienti nevēlas, lai šīs fotogrāfijas tiktu publicētas, tāpēc fotogrāfa talantu vari novērtēt pēc portretu fotogrāfijām viņa mājas lapā.

 

Atrodiet fotogrāfu, kurš ar kaut ko atšķiras, citādi viņš būs "Viens no daudzajiem" fotogrāfiem, kura fotogrāfijās nebūs nekas īpašs.

 

Ļoti svarīgi ir tas, lai fotogrāfs jūsos radītu simpātijas,pretējā gadījumā jums būs grūti nodoties fotosesijai un atslābinātie,s gala rezultātā bildēs jūs neizskatīsieties dabīgi. Pameklējiet internetā intervijas ar fotogrāfiem. Ikvienam zināmam fotogrāfam ir video, pēc kuras var spriest, cik harizmātisks un interesants viņš ir. Tas ir svarīgs moments.

 

- Cik vidēji ilgst šāda fotosesija?

 

Manas fotosesijas nekad netiek iekļautas kādos laika rāmjos. Es fotogrāfēju tik ilgi, kamēr modelis nav noguris.

 

Patiesībā, jo ilgāks laiks būs veltīts fotosesijai, jo labāks būs materiāls, no kā izvēlēties labākos kadrus, kurus pēc tam varēs apstrādāt datorā. Tieši tāpēc fotosesiju garums ir atkarīgs tikai un vienīgi no jūsu izturības.

 

Prakse rāda, ka parasti fotosesijas ilgst 1,5 līdz 5h topošajām māmiņām un 4-12 stundas parastas fotosesijas.

 

- Vai topošajiem vecākiem pašiem ir jāizdomā, kā viņi pozēs, kā izskatīsies fotogrāfijās vai par to var vienoties ar fotogrāfu? Cik lielā mērā pašā procesā ir jāiesaistās pašiem topošajiem vecākiem?

 

Jāsaka tā, jo profesionālāks fotogrāfs, jo mazāk no jums prasa improvizēt.

 

Pirms fotogrāfēšanas es vienmēr izdomāju sižetus un pozas.

 

Fotosesijas laikā es vienmēr ļoti detalizēti izstāstu par pozām- kā pagriezties, kur skatīties utt. Noteikti nevajadzētu uztraukties par to, ka neesat modelis, un ka nezināt, kā pozēt.Tas nav svarīgi.

 

Labs fotogrāfs izstāstīs un parādīs, kā ir labāk.

 

Bet, ja jums ir kādas idejas vai vēlmes, noteikti izrunājiet tās ar fotogrāfu!

 

- Kā izvēlēties apģērbu fotosesijai? Kādas krāsas? No kādām krāsām fotosesijās labāk izvairīties?

 

Pieredze rāda, ka grūtnieču fotosesijās bildes sanāk visskaistākās, kurās apģērba nav vai tā ir ļoti minimāli. Ļoti labi izskatās caurspīdīgas un vieglas drēbes, kuras plīvo, kad pūš ventilators.

 

- Kosmētika: vai tā ir vajadzīga?

 

Ar kosmētiku jābūt ļoti piesardzīgiem. Pētījumi liecina, ka dažas ķimikālijas, kas ir iekļautas attiecīgajā kosmētikā var atstāt ne pārāk labu ietekmi uz grūtniecēm un vēl nepiedzimušajiem bērniem, tāpat kosmētika var izraisīt alerģiju vai kairinājumu.


Tā kā es savās fotogrāfijās lielu uzmanību pievēršu datorapstrādei, tad jums noteikti nav jāuztraucas par kosmētiku- es garantēju, ka gatavajās bildēs jūs izskatīsieties perfekti!

 

- Rekvizīti: vai tie jāņem pašiem līdzi vai arī studijā ir pieejami rekvizīti?

 

Tas, protams, ir mans subjektīvais viedoklis, bet man ļoti nepatīk topošo māmiņu bildes, kurās viņas ir ar mīkstajām rotaļlietām vai eņģeļu spārniņiem uz muguras. Es uzskatu, ka tas ir ļoti banāli un vulgāri. Tieši tāpēc iesaku rekvizītus neizmantot.

 

Daudz interesantāk ir tad, kad topošā māmiņa fotogrāfēsies kādā neirastā un nestandarta vidē, piemēram, džungļu fonā. Šeit var apskatīties fotogrāfijas ar citādiem foniem.

 

- Sākas pats process. Kā pozēt? Kā palīdzēt sev atslābināties un kustēties brīvi un nepiespiesti? Kā fotogrāfēšanās procesu pārvērst aizraujošā piedzīvojumā?

 

Tas, cik viegli izdosies iejusties, pilnībā atkarīgs no fotogrāfa un viņa profesionalitātes. Tieši tāpēc, ja esat izvēlējusies pareizo speciālistu, tad fotosesija izdosies veiksmīga.

 

- Paldies par sarunu!


2