Nezinu kā jums,bet man bija jaunums,ka gaļu var cept ar riekstiem.Nolēmu pamēģināt karbonādes riekstu panējumā.
Sastāvdaļas:
-500g cūkgaļa
-zemesrieksti(1 glāze)
-garšvielas(pipari,sāls,petersīļi,dilles)
-3 olas
-sinepes
-majonēze
-marinēts vai sālīts gurķis
-paprika
Pagatavošana:
Riekstus sablenderējam miltos,kopā ar garšvielām.
Ar gaļas āmurinu izklapējam gaļu no abām pusēm,kā priekšs karbonādēm.
Ļoti viegli apsmērējam ar sinepēm no abām pusēm.(pusi no gaļas šādi,otru citādi)
Tad apviļājam riekstu drupačās tā,lai kartīgi aplīp.
Sakuļam olas un riektu karbonādes apmērcējam olā un liekam uz pannas uz lielas uguns apbrūninam, no abām pusēm,tad uz cepampannas liekam cepeškrāsnī uz 10 minūtēm ap 200 grādiem.
Sīki sagriežam gurķi,papriku,pievienojam atlikusos riekstus,kas palika no pirmās gatavošanas,majonēzi,tik lai masa ir bieza un turas viss kopā.
Uz saklapētās gaļas liekam šo masu un cepam cepeškrāsnī ap 200(grūti pateikt grādus,jo man nerāda) kādas 20-30 minūtes,atkarīgs cik lieli gaļas gabaliņi.
Garša interesanta.Teikšu,ka abi varianti baigi labie.
Lūdzu 😉 😀
Nu,ja,tad gan 😀
Man atkal nešķiet,ka ir tik trekni kā visiem izskatās.😉
Vienīgi otrajā variantā majonēze.