Cīruļu ģimene Līgo!

Cīruļu ģimene Līgo!

14. Apr 2011, 19:54 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Sveiciens visiem un ceru, ka visi Līgo un Jāņu svētkus ir labi nosvinējuši?:) Esmu atkal gatava jaunai darba nedēļai uz pilnu slodzi - mamma!


Pastāstīšu, kā mums gāja šajās svinīgi garajās brīvdienās. Līgo rīts sākās ar brokastīm iepriekšējā vakarā bijām salasijuši dabas veltes, ko ielikām vāzē, lai ir svētku noskaņa un smarža.

Iepriekš biju rosijusies pa māju, kā skudriņa iztīrīju visus kaktus ,tagad pilntiesīgi varu gaidīt Līgo svētkus. Vēl Līgo rītā nezinājām kur un kā lai svinam svētkus???  Meklējām i-netā , kur ir kādi pasākumi bērniem??? Neko dižu arī neatradām, visur tik Jāņu zāles tirdziņš. Iepriekš 22. datumā un 21.datumā visādas atrakcijas bērniem, bet Līgo dienā nekā? Tad vēl tas sliktais un nepatīkamais vējš Jelgavā uzdzina šausmas, kāds tad laiks būs? Rezultātā aizgājām Jelgavā uz zāļu tirdziņu un tad pa dienu vēl aizbraucām uz Rīgu uz Lido Krastmalā.Laiks palika silts un saulains.  Lido bija dejas un daudz cilvēku.

Pastaigājām pa lido un devāmies uz Upeslejām pie Rodrigo tantes. Upeslejās gājām uz mežu, kur uztaisijām skaistu ugunskuru, sapinām mūsu kompānijas Jānim vainagu ozola un mazajam Rodrigo arī:) Rodrigo šis bija pirmais Līgo vainags. Izcepām desas un šasliku pasēdējām pie ugunskura paskatijāmies, kā dēliņš spēlējās jau ilgāku laiku ar kociņiem sēžot uz celma. Tad vēl ar sunīti izskrējās pa mežu, tad nodziedājām Jānim par godu līgo dziesmiņu un lecām pāri ugunskuram.

Tad jau sāka palikt vēls taisijāmies uz māju pusi. Rodrigo bija atradis koka baļķi un to arī nesa līdzi visu ceļu uz mājām.

Neļāva pat palīdzēt. Garu ceļu nogāja līdz mājām pats ,kaut arī visu dienu pa svaigu gaisu izjoņojies. Pa ceļam salasijām pirmās gailenes

Un pagaršojām arī mežzemenes:) Sune pēc lustīgās dienās nebija spējīga vairs ne uz ko kā ienāca mājā tā garzemi! Laikam Rodrigo būs nodzenājis:)

Tad mēs devāmies mājup uz Jelgavu un nevienu Policistu nesastapām pa ceļam. Ko mēs darījām nākošajā dienā uzrakstīšu citā reizē....

 

***

Kā Tu svinēji Jāņus? Iesūti bildes un savu stāstu, spiežot šeit!