Cepuru sezona sākusies: vai tādēļ arī vairāk izkritīs mati?

Cepuru sezona sākusies: vai tādēļ arī vairāk izkritīs mati?

29. Sep 2011, 20:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mati, berzējoties gar cepuru cieniņām, bojājas, tiem mazāk piekļūst skābeklis, ir cepures dēļ, jūtot lieku smagumu, var ātrāk izkrist? Jautājam matu problēmu speciālistei Ingai Zemītei.

 

„Kad cilvēks nevar izdomāt, ko vēl vainot savās matu izkrišanas problēmās, viņš izdomā mītu par cepurēm. Tās ir muļķības, jo domā, ka cepures dēļ mati sāk vairāk izkrist. Ja vien, protams, cepure nav pārāk stingra un, tādu apžmaugtu, to nenēsā visu dienu.

 

Cepurēm ir jābūt ērtām, brīvām un skaistām. Tās ir jānēsā, jo tieši pretēji pieņēmumam, tās uzlabo matu veselību. Salā matu saknītes saraujas un tām nepiekļūst barības vielas, kas ietekmē matu izturību. Nēsājot cepuri, galvas āda ir siltumā un galvas ādas asinscirkulācija tādēļ īpaši nepalēninās,“ skaidro Inga Zemīte.

 

Viņa gan atzīst, ka vienīgais iespējamais ļaunums, ko varētu nodarīt cepure – elektrizēt matus. Bet ziemā mati elektrizējas arī sintētiskas apakšveļas, sausa gaisa, plastmasas ķemmju dēļ. Taču elektrizēšanās nekādā gadījumā nepaātrina matu izkrišanu. Tā var tikai lieki kairināt mata stiebru un veicināt matu šķelšanos. Lai no tā izvairītos, gada aukstajā periodā ieteicams lietot matus izsmidzināmos balzāmus vai maskas un serumus, kuru sastāvā ir zīda proteīni vai citi elementi, kas sakļauj matu kutikulas.

 

Profilaktiski pret matu izkrišanu tev palīdzēs matu augšanas veicinošie preparāti. Tos vari izmantot arī tad, ja vēlies savus matus ātrāk no īsiem atkal izaudzēt garus.

 

Sieviešu Kluba izvēle:

Plantur 39 matu kopšanas līdzekļi. Kaut arī uz produktiem ir norādīts, ka tie domāti matu kopšanai sievietēm, kuras sasniegušas 40 gadu vecumu, produktus var lietot sievietes jebkurā vecumā. Jo hormonu disbalanss sievietes var skart jebkurā dzīves periodā.

Plantur 39 šampūns normāliem matiem. Šampūnā esošais kofeīns aizkavē hormonu izraisītu matu vājumu stadijas. Matu mazgāšanas laikā matu aktīvā sastāvdaļa iekļūst matu folikulā, stiprinot matu sakni un pašu matu.

Plantur 39 šampūns un kondicionieris krāsotiem matiem. Kofeīna šampūns krāsotiem un bojātiem matiem ar dabīgu kviešu ekstraktu un provitamīnu B5 uzlabo un atjauno bojātu matu struktūru. Mati top gludi un intensīvi spīdīgi.

Plantur 39 kofeīna toniks matiem. Toniks pagarina mata augšanas fāzi, darbojas pret matu izkrišanu. Produkts jālieto reizi dienā, iemasējot galvas ādā. Nav jāizskalo!

 

P.s. Plantur 39 produkciju var iegādāties visās aptiekās, Stockmann, Douglass un Kolonna veikalos.

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Māmiņu Kluba diskusijai:

Kādas ir tavas attiecības ar cepurēm? Vai to dēļ esi pamanījusi kādas matu veselības problēmas?

taschinka taschinka 30. Nov 2010, 07:53

Nekad nav cepure man ietekmejusi matu izkrisanu.