Svētdienas kārdinājums- bezē ar šokolādi pēc māmiņas Ilzes Lipskas ieteikumiem.
Vajag:
6olas, 12 nepilnas ēd.k. cukurs, un šokolāde vai mandeles. (bet var, protams, taisīt bez piedevām)
Pagatavošana:
{pic:1}
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, no baltumiem taisīsim bezē cepumus.
{pic:2}
Dzeltenumu lieliski var izmantot lai pagatavotu vaniļas mērci (vai vienalga ko).
{pic:3}
Baltumus putojam ar mikseri, pievienojam cukuru.
{pic:4}
Putojam stingrās putās, tā, ka apgāžot trauku, putas nekrīt ārā.
{pic:5}
Tālāk jāsarīvē šokolāde, vai jāsadauza mandeles (kā nu kurš to prot).
{pic:6}
Tā iemaisām olu baltumos, un liekam uz pannas ar karoti.
{pic:7}
Liekam pannu cepeškrāsnī, kas noregulēta uz minimumu, un cepam cepumus 1,5-2 stundas. Gatavu liekam uz šķīvja.
{pic:8}
Var ēst tāpat - kā cepumus, bet man ļoti garšo kā kūciņa, ar putukrējumu.
{pic:9}
Tad vēl pārkaisu ar šokolādi, uzlieku kādu augli vai ogu, šoreiz tie - saldēti ķirši - un tik fantastisks gaisīgs deserts! Ideāls variants, ja nav kūkas, bet ciemiņi jāsacienā ar kaut ko patiešām gardu!
cik ir minimums t?
es vienreiz taisīju bet man nesanaca,laikam nepareiza teperatūra cepu..būs jāizmēģina pēc Ilzes receptes😀
loti garšīgi izskatās noteikti izmēģināšu.
Gardi😀
Paldies par recepti Ilzīt!😉Šodien kā reiz ciemiņu diena,pamēgināšu!