Baklažānu maizītes

Baklažānu maizītes

16. Aug 2012, 12:48 veesma veesma

Vēsos rudens vakaros iesaku pagatavot gardas karstmaizītes.

 

 

Maizītēm nepieciešams:

 

- 1 baklažāns

- 2 - 3 tomāti

-  siers

- 2 olas

- maizes šķēles (pēc patikas - baltmaize, rupjmaize, saldskābmaize)

- žāvēta gaļa vai desa

- sāls, pipari, zaļumi

- eļļa

 

Pagatavošana: 

 

1. Baklažānus sagriež šķēlītēs. Šķēlītes eļļā apgrozot viegli apcep.

 

 

2. Olas sakuļ ar sāli un sasmalcinātiem pētersīļiem.

 

 

3. Maizes šķēles apviļā olā, sakarsētā eļļā apcep no abām pusēm zeltainu.

 

 

4. Apceptas maizes šķēles liek pannā uz cepamā papīra.

 

 

5. Virsū liek tomāta šķēles.

 

 

6. Tad liek gaļu vai desu, sieru un  zaļumus.

 

 

7. Virsū pārliek baklažāna šķēlītes.

 

 

8. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādos cep 7 - 10 minūtes.

 

 

Maizītes gatavas.

 

Vislabāk mums garšoja rupjmaizes maizītes, un tās kurām bija desa. Ja desas vai gaļas nav, var cept arī bez, bet ar gaļu ir sātīgākas un garšīgākas.

 

Labu apetīti!

 

{fotoblog:3261}