Aukstie kartupeļu salāti

Aukstie kartupeļu salāti

03. Jan 2012, 09:00 taschinka taschinka

Mums būs nepieciešams:

 

- 10 maziņi  ar mizu vārīti kartupeļi (Tādi mazliet mazāki par mandarīniem)Var ņemt arī lielus,tad būs jāgriež vairākās daļās,bet mazos tik šķēlītēs,tā ir gan smukāk,gan arī patīkamāk.

-  2 vidēji lieli sālīti gurķi,var arī marinētus,bet tad tomēr būs cita garša

- 1  sīpols

- 2 ēd.k gurķu marinādes

- 1 ēd.k olīveļļa

- buntiņa dilles

 

 

Bet būtībā jau visas sastāvdaļas ir pēc katra gaumes,nogaršojiet un izlemiet,cik un ko jums vajadzēs.

 


 

Pagatavošana:

 

Ar mizu vārītus kartupeļus,atdzesējam un nomizojam.Sagriežam šķēlītēs.

 

Sīpolus sagriežam plānos pusgredzenos.

 

Sālītus gurķus pārgriežam uz pusēm un tad plānās šķēlītēs,jo plānāk jo labāk.

 

Dilles sasmalcinam.

 

Traukā liekam gurķus,sīpolus,pievienojam eļļu,gurķu marinādi un dilles.Izmaisam un ļaujam ievilkties kādas 20 minūtes, ja ir laks, tad var arī ilgāk.

 

Pēc tam pievienojam sagrieztos kartupeļus, izmaisam.

 

var pasniegt uzreiz,bet tomēr visgaršīgāk šie salāti garšo,kad ir labu laiku pastāvjuši ledusskapī un savilkušies.

 

 

Paskatoties uz sastavdaļām, nešķiet nekas īpašs, bet kad tiek nogaršoti, tad mēli var norīt!