Ilze Lipska gatavo arvien jaunus un jaunus gardumus. Šoreiz gatavojam debesmannā ar āboliem. Kā radīts šīsdienas saldajam ēdienam, vai ne? Augusta debesmanna noteikti ir no āboliem, no pirmajiem vietējiem ābolīšiem!
Sastāvdaļas:
- āboli
- nedaudz cukurs
- manna
Pagatavošana:
{pic:1}
Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, tas ir visilgākais darbs. Saliek katliņā, pārber pāri nedaudz cukura pēc garšas, ja vēlāk vajadzēs, piebērs vēl. Pavisam nedaudz ūdens, pašā apakšā, un liekam vārīties.
{pic:2}
Kad āboli izvārījušies mīksti, tos ar blenderi sablenderējam putriņā. Pielejam ūdeni un uzvārām. Ja vajag, pieliekam vēl cukuru, cik nu saldu gribas.
{pic:3}
Kad āboli sāk vārīties, liekam klāt mannu.
{pic:4}
Tad kādas 3-5 minūtes pavāram, uzliekam vāku un atstājam lai atdziest.
{pic:5}
Es parasti atleju trauciņā sev, jo man ļoti garšo neuzkulta - vienkārši kā mannā putra ar āboliem - tā garša ir daudz izteiktāka! Noteikti pamēģiniet!
{pic:6}
Pārējo ar mikseri (vai roku) uzputosim.
{pic:7}
Puto līdz ir gaišas putas.
{pic:8}
Lejam trauciņā.
{pic:9}
Salīdzināšanai- kāds izskatās uzkults un neuzkults.
{pic:10}
Ēdam tāpat vai pasniedzam ar pienu. Viegls vasarīgs saldais, kā radīts šim augustam!
Mums arī ljoti daudz dzidrie ir, bet visiem kaiminjos arii ir, nevienam vairs nevajag, man sanaak vinju aaraa mest, jo daudzi jau puust, .....
Protams gatavoju no vinjiem kompotu, shodien spiediishu sulas ziemai, bet vienalga paari paliek.....Labpraat atdosim....!!!
es arī esmu taisījusi tikai ar ievārījumiem,bet ši tādu brīnumu būs jāpamēģina😀)
Mums arī ljoti daudz dzidrie ir, bet visiem kaiminjos arii ir, nevienam vairs nevajag, man sanaak vinju aaraa mest, jo daudzi jau puust, .....
Protams gatavoju no vinjiem kompotu, shodien spiediishu sulas ziemai, bet vienalga paari paliek.....Labpraat atdosim....!!!
Jau eju uz virtuvi...!!!
super, šodien pat pagatavošu!!!
es arī esmu taisījusi tikai ar ievārījumiem,bet ši tādu brīnumu būs jāpamēģina😀)