Ārstējam kairinātu zarnu sindromu!

Ārstējam kairinātu zarnu sindromu!

29. Nov 2011, 23:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iepriekš jau rakstījām par to, kā rīkoties, ja pūšas vēders, ir sāpes, aizcietējumi. Iespējams, jums ir kairinātu zarnu sindroms! Kā to ārstēt, stāsta ģimenes ārste Gerda Lielause!

 

Ārstēšanai jābūt kompleksai:


  • Ārstniecisks uzturs. Slimniekiem ar šo sindromu jāievēro diēta ar pievienotām kviešu klijām. Caurejas gadījumā saasinājuma laikā tiek rekomendēts šķiedrvielām bagāto produktu ierobežojums.
  • Psihoemocionālo traucējumu korekcija. Pasākumu komplekss, kas vērsts uz centrālās nervu sistēmas uzlabošanu un veģetatīvās sistēmas traucējumu korekciju, iekļaujot nomierinošos līdzekļus, kā arī racionālu psihoterapiju.
  • Ieteicama ilgstoša (līdz pat pusotram – diviem mēnešiem) bakteriālo preparātu uzņemšana (probiotiķu) : bifido un laktobaktēriju, bififormas, hilaka-forte u.c.
  • Visiem slimniekiem ar caureju tiek ieteiktas saistvielas, kas neitralizē un stabilizē organiskās skābes: Smecta, baltais māls, un tāpat arī analoģiskas iedarbības zāļu tējas/uzlējumi (kumelīte, piparmētras, asinszāle, melleņu ogas un mežloki).
  • Aizcietējumu gadījumā nepieciešams izstrādāt rīta refleksu kuņģa iztukšošanai un jāpalielina barības devā barības šķiedras uz kuņģī ievadīto kviešu kliju rēķina.
  • Slimnieku stāvoklis ar kairināto zarnu sindromu, ārstēšanas efektivitāte un prognoze daudzējādā ziņā ir atkarīga no psihopatoloģisko izmaiņu pakāpes. Lai sasniegtu noturīgas remisijas svarīgo nozīmi, bieži jāpārvar iekšējos ģimenes, vispārējos un sociālos konfliktus, kas ir iemesls slimnieka  nervozitātei.
  • Darba spējas un prognozes šīs saslimšanas gadījumā lielā līmenī ir atkarīgas no psihoemocionālo traucējumu pakāpes.

 

Protams, pirms zāļu lietošanas, pakonsultējaties ar savu ārstu.

 

Silicea gels kuņģa-zarnu traktam palīdz kuņģa-zarnu traktam dabiskā veidā palīdzēs!

 

Silicea gelā kuņģa-zarnu traktam silīcijs ir augstā koncentrācijā. Rezultātā tas veido lielus molekulu kompleksus. Šo kompleksu būtiskākā priekšrocība ir to iespaidīgā saistīšanās spēja.



Savā ziņā tie darbojas kā sūklis: patogēni un to toksīni uzsūcas un pēc tam tiek dabīgā ceļā izvadīti no organisma. Silicea gels kuņģa-zarnu traktam saista arī gāzes, tādējādi mazinot diskomforta sajūtu, ko rada vēdera pūšanās. Gremošanas trakts tādējādi atveseļojas un necieš no papildu slodzes, jo gela sastāvs ir pilnīgi dabisks un tas nesatur nekādus ķīmiskus konservantus. Šī iemesla dēļ tas piemērots arī bērniem!