Adventes vainags ar marcipāna pildījumu

Adventes vainags ar marcipāna pildījumu

01. Sep 2010, 13:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nē, šis vainags nav domāts visam adventes laikam. Tas ir domāts tūlītējai apēšanai, bet katru nedēļu var cept jaunu! Siltu un smaržīgu! Ieskaties māmiņas Ilzes Lipskas receptē!

Mīklai:
- 600gr milti
- 150gr cukurs
- šķipsniņa sāls
- 14gr sausā rauga (viena paciņa)
- 150gr sviesta
- 200ml piena

Pildījumam:
- 160gr marcipāna
- 2 ēd k medus
- 1 ēd k apelsīnu liķiera (var arī citu)
- 1 ola
- mandeles
- rozīnes
Pagatavošana:
{pic:1}
Bļodā ieberam miltus, cukuru, sāli un raugu.
{pic:2}
Sviestu izkausējm.
{pic:3}
Pielejam pienu.
{pic:4}
 Un kad atdzisis līdz remdenam - lejam klāt miltiem.
{pic:5}
 Samīcam mīklu un noliekam siltā vietā lai uzrūgst.
{pic:6}
Gatavojam pildījumu: Marcipānam pievienojam medu.
{pic:7}
Liķieri.
{pic:8}
 olu
{pic:9}
 Sastāvdaļas kārtīgi samaisām. Tad liekam klāt riekstus,
{pic:10}
  rozīnes.
{pic:11}
  Un samaisam. Pildījums gatavs.
{pic:12}
Mīklu izrullējam taisnstūra formā.
{pic:13}
Pārsmērējam ar marcipāna masu.
{pic:14}
Vienu malu atstājot brīvu, un sarullējam.
{pic:15}
Izveidojam apli - vainagu.
Liekam cepties 30-40 minūtes. Pēc tam var taisīt arī glazūru, ja vēlas, bet nepacietīgākie iztiks bez... kā mēs.
{pic:16}
Kā jau adventes vainagā, nepieciešamas svecītes, un kur svecītes - tur jāpūš, ne? Ernestam šī nodarbe vismīļākā!