Nē, šis vainags nav domāts visam adventes laikam. Tas ir domāts tūlītējai apēšanai, bet katru nedēļu var cept jaunu! Siltu un smaržīgu! Ieskaties māmiņas Ilzes Lipskas receptē!
Mīklai:
- 600gr milti
- 150gr cukurs
- šķipsniņa sāls
- 14gr sausā rauga (viena paciņa)
- 150gr sviesta
- 200ml piena
Pildījumam:
- 160gr marcipāna
- 2 ēd k medus
- 1 ēd k apelsīnu liķiera (var arī citu)
- 1 ola
- mandeles
- rozīnes
Pagatavošana:
{pic:1}
Bļodā ieberam miltus, cukuru, sāli un raugu.
{pic:2}
Sviestu izkausējm.
{pic:3}
Pielejam pienu.
{pic:4}
Un kad atdzisis līdz remdenam - lejam klāt miltiem.
{pic:5}
Samīcam mīklu un noliekam siltā vietā lai uzrūgst.
{pic:6}
Gatavojam pildījumu: Marcipānam pievienojam medu.
{pic:7}
Liķieri.
{pic:8}
olu
{pic:9}
Sastāvdaļas kārtīgi samaisām. Tad liekam klāt riekstus,
{pic:10}
rozīnes.
{pic:11}
Un samaisam. Pildījums gatavs.
{pic:12}
Mīklu izrullējam taisnstūra formā.
{pic:13}
Pārsmērējam ar marcipāna masu.
{pic:14}
Vienu malu atstājot brīvu, un sarullējam.
{pic:15}
Izveidojam apli - vainagu.
Liekam cepties 30-40 minūtes. Pēc tam var taisīt arī glazūru, ja vēlas, bet nepacietīgākie iztiks bez... kā mēs.
{pic:16}
Kā jau adventes vainagā, nepieciešamas svecītes, un kur svecītes - tur jāpūš, ne? Ernestam šī nodarbe vismīļākā!
super!