Ābolu / banānu ievārījums

Ābolu / banānu ievārījums

22. Jun 2012, 15:08 taschinka taschinka

Un atkal es,ar ābolu ievārījumu.Bet kā tad citādi,kā nekā ābolu laiks.

 

Šis ievārījums ir ļoti aromātisks,ar burvīgu garšu un smaržu.Manam dēlam ābolu ievārījums ne visai garšo,vispār nav ievārījumu ēdājs,bet šo pa karotītei notiesāja un teica,ka gards.

 

Sastāvdaļas: * 1kg āboli Antonovka(šie man patīk vislabāk,jo ir skabi un satur visvairāk dabīgo pektikīnu) * banāni,daudzums pēc pašu vēlēšanās,tā kā tie ir diezgan saldi un man patīk nepārāk salds ievārījums es pievienoju 0,5kg,bet tik pat labi var pievienot tik vienu banānu aromātam vai arī 1 pert 1 un dominēs banānu garša. *  vismaz 300g cukurs,(es nemīlu saldu ievārījumu un lieku pašu minimumu.) *  aptuveni 2 tēj.k rīvēta ingvera sakne( sākumā pieliekam vienu tējkaroti,nogarsojam,jo citam var garšot viegli pikants,bet citam kārtīgi ņiprs) * 1/2 citrona sula,var arī miziņu pierīvēt * vaniļas cukurs,šo pievienojam pēc garšas,jo katrai firmai cita stipruma.

Tā kā es esmu iesācēja ievārījumu gatavošanā,tad visas piedevas pievienoju pamazām un nogaršoju un tad jau vados pēc sajūtām,kāds man ievārījums garšos.

 

 

Ābolus nomizojam,sagriežam mazos gabaliņos,pielejam pavisam nedaudz ūdeni un sautējam uz mazas uguns ik pa laikam apmaisot.Uz 1kg ābolu ap 100-200ml ūdens. Kad āboli izsķīduši,tad pievienojam citrona sulu,ingvera sakni,banānus sagrieztus šķēlēs un cukuru,vaniļas cukuru,izmaisam.Vāram uz mazas uguns ap 10 minūtēm.Liekam sterilizētās burkās.

 

Ja vēlamies viendabīgu ievārījumu,tad  ābolus un banānus griežam mazos,plānos gabaliņos,bet, ja vēlamies banānu gabaliņus gatavā ievārījumā,tad attiecīgi tos griežam biezās ripiņās,lai tie pilnība neizšķīst.