6 jautājumi un atbildes par Vaxol®!

6 jautājumi un atbildes par Vaxol®!

20. Aug 2012, 12:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādēļ bērniem veidojas sēra korķi, kurā vecumā tie var sākt veidoties? Kā saprast, kā bērnam ir sēra korķi? Kādi simptomi? Uz šiem un citiem jautājumiem atbild  Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas otolaringologs Askolds Akers.


Kādēļ bērniem veidojas sēra korķi, kurā vecumā tie var sākt veidoties?

Sēra korķis rodas no to dziedzeru sekrēcijas funkcijas traucējumiem, kas lokalizējas ārējās auss ejas plēvaini skrimšļainajā daļā. Tas izveidojas no auss ejas ādas dziedzeru izžuvuša sekrēta, kas sajaucas ar nolobījušos epitēliju. Ja dziedzeri darbojas normāli, sērs sakalst krevelēs, kas pašas atdalās laukā no auss ejas sakarā ar tās priekšējās sienas pārvirzi, ko rada apakšžokļa locītavas kustības runājot un košļājot. Sēra uzkrāšanās saistīta galvenokārt ar dziedzeru hiperfunkciju, iedarbojoties uz tiem dažādiem kairinošiem faktoriem, un arī ar organisma vielu maiņas traucējumiem.

Sēra korķa veidošana nav atkarīga no vecuma. Viens no faktoriem, kas veicina sēra uzkrāšanos auss ejā, ir tās šaurums un līkumainība, ko nosaka individuālas īpatnības, un pastiprināta sēra viskozitāte, kas to aiztur pie auss ejas sienām. Sēra viskozitāte savukārt pārmantojas pēc autosomāli dominanta tipa. Kā arī bieža auss tīrīšana ar ausu kociņiem, auss aizbāžņu un dzirdes aparātu lietošana.

 

Kā saprast, kā bērnam ir sēra korķi? Kādi simptomi?

Galvenais un bieži vien vienīgais sēra korķa simptoms ir dzirdes pasliktināšanās. Šinī gadījumā sēra masas pilnīgi aizsprosto auss eju. Tomēr dzirdes pasliktināšanās var iestāties arī pēc ūdens iekļūšanas ausī, lai gan pirms tam dzirde bijusi normāla. Kurluma cēlonis te diezgan vienkāršs: ūdens, iekļuvis ausī, uzbriedina sēru, kas pirms tam vēl auss eju nebija aizsprostojis.

 

Kā pareizi rīkoties vecākiem, ja bērnam ir sēra korķi?

Nedrīkst pašiem tīrīt auss ar auss kociņiem. Ir jā­at­ce­ras, ka auss āda ir jū­tī­ga, pat pa­vi­sam ne­liels kai­ri­nā­jums var ra­dīt bo­jā­ju­mus, kam se­ko ie­kai­su­ma pro­cess. Cī­tī­gi tī­rot ār­ējās auss ejas, var pār­durt bung­plē­vī­ti. Ja bērnam ir sēra korķi, tad jādodas pie ausu kakla deguna ārsta.

 

Vai iespējams kaut ko darīt, lai to korķu nebūtu?

Netīrīt ausis ar auss kociņiem, neskalot ar dušu. Pēc peldēšanas un vannošanas var lietot pilienus, kas normalizē auss ejas pH. Ja parādās pirmie simptomi – dzirdes pasliktināšanās, nieze, troksnis ausīs, sāpes ausīs, tad jādodas pie ausu ārsta.  

 

Bakteriāla vai sēnīšu infekcija vienmēr iet roku rokā ar sēra korķiem ausīs?

Nē. Jo sērs auss ejā pilda aizsargfunkcijas: sērs izklāj auss eju, aizsargā no pārlieku liela mitruma, sēram ir baktericīda un fungicīda darbība, novērš putekļu un sīku priekšmetu nokļūšanu auss ejā. Tas ir labi, ja ausīs ir sērs.

 

Kādēļ svarīgi ausu ārstēšanai izmantot tieši dabīgos preparātus? Ko veselībai nodara ķīmiskie?

Ārstēšanai var izmantot dabīgas eļļas, kas šķīdina sēru. Aptiekās var nopirkt ķīmiskos preparātus, kuri ir adoptēti auss ejas ādai. Bet ķīmiskos un dabīgos preparātus drīkst lietot tikai tad, ja bungplēvīte ir vesela – nav perforācijas.

 

Izmēģini izsmidzināmo Vaxol!


 

Šis produkts ir piemērots gan pieaugušajiem, gan bērniem, kā arī cilvēkiem ar nestandarta maziem ausu kanāliem. Ražots Apvienotajā Karalistē pēc farmaceitiskajiem standartiem!

 

Vaxol® ir unikālas priekšrocības


  • Lielāka pudele un izsmidzināšanas mehānisms, padarot Vaxol® viegli lietojamu, pat neveikliem pirkstiem.

 

  • Akurāts izsmidzināšanas veids- nodrošinot, ierobežotu piekļuvi dzirdes kanālam, lai izvairītos no jebkāda kaitējuma delikātajos auss mehānismos.

 

  • Dozēts smalku pilienu aerosols- ievada tieši nepieciešamo daudzumu olīveļļas, lai mīkstinātu auss vasku bez liekas netīrības.

 

  • 10ml pudele – ļauj abās ausīs smidzināt 2 reizes dienā 14 dienas.

 

  • Pudele un uzlīme ir caurspīdīgas, ļaujot redzēt atlikušās eļļas daudzumu.

 

Sastāvs: 100 % rafinēta, baltā olīveļļa, dabīgs produkts ar augstu polifenola koncentrāciju.