32 % sieviešu kaut reizi dzīvē izmēģinājušas hormonālo spirāli

32 % sieviešu kaut reizi dzīvē izmēģinājušas hormonālo spirāli

04. Apr 2012, 10:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

32 % sieviešu kaut reizi dzīvē par savu kontracepcijas metodi ir izvēlējušās hormonālo spirāli, liecina portāla Sieviešu Klubs.lv veiktā aptauja. Lietotājas atzina, ka viņām ir tikai pozitīva pieredze, spirāle kā kontracepcijas metode ir apmierinājusi visas vajadzības un arī svars nav nācis klāt.

 

Taču starp biežākajiem mītiem un bailēm, kas saistīta tieši ar šo kontracepcijas metodi ir bailes no tā, ka organismā būs daudz hormonu. Vairākas sievietes atzina, ka dzirdējušas stāstus par to, ka lietojot spirāli, vienalga iestājas grūtniecība. Pat vairākas paziņas ar spirāli palikušas stāvoklī. Sievietes arī baidās, ka hormonālās spirāles dēļ viņām sāks augt vairāk apmatojums, visu laiku gribēsies ēst, veidosies liekais svars un celulīts. Aptaujātie ginekologi gan Sieviešu Klubam atzina – tie visi par laimi ir tikai mīti. Hormonālā spirāle neveicina liekā apmatojuma un svara veidošanos.

 

Kādēļ sievietes izvēlas lietot hormonālo spirāli? Tā ir lieliska metode pēc dzemdībām, jo var lietot arī tad, ja bērniņu baro ar krūti. Tā lietošanas ziņā ir ērta un efektivitāti nezaudē piecus gadus.

 

Interesanti, ka daudzas sievietes par labu hormonālajai spirālei izvēlas pēc konsultācijas ar savu ginekoloģi. Bet liela daļa lēmumu pieņem, lasot rakstus internetā un iedvesmojoties no citu sieviešu pieredzes.

 

Uz jautājumu, kādai jābūt ideālai kontracepcijai, aptaujātās Sieviešu Kluba dāmas par trīs svarīgākajām kontracepcijas īpašībām atzīst: kontracepcija ir veselīga organismam; to ir ērti lietot un tā maksimāli pasargā no grūtniecības. Vēl ideālo īpašību sarakstā iekļauta ir arī vēlme pēc hormonālās kontracepcijas, kuru lieto arī vīrieši.

 

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 

Kādi ir tev zināmie mīti par hormonālo spirāli?