10 pazīmes, kas liecina, ka Tu neesi kārtīgi izgulējies

10 pazīmes, kas liecina, ka Tu neesi kārtīgi izgulējies

01. Feb 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz ar bērniņa piedzimšanu tiek pārkārtota visa sievietes dzīve. Protams, ir mazulīši, kuri mierīgi noguļ visu nakti, aplaimojot savus vecākus ar iespēju izgulēties, bet ir bērniņi, kuri ir nemierīgāki, un pamostas nakts laikā vairākas reizes.

Ko tas nozīmē mammai? Nogurumu, nespēku un, jā, reizēm arī nīgrumu uz visu pasauli. Lūk, 10 pazīmes, kas liecina, ka Tu neesi izgulējusies, tātad, jāmeklē palīdzības komanda, kura kaut uz brīdi varētu Tev palīdzēt pieskatīt bērniņu, kamēr Tu izgulies, vai arī atnest mājās siltas pusdienas, kamēr Tu paguli diendusu kopā ar mazuli.

Jūties kā zombijs

No rītiem Tu pamosties nevis moža un gatava mesties iekšā ikdienas darbos, bet gan kā zombijs, kurš tik tikko velk dzīvību un pārvietojas pa mājokli. Tu tikpat labi varētu notēlot galveno lomu kādā no Holivudas šausmu filmām, un grimētājiem pat nevajadzētu īpaši censties ar Tevis grimēšanu.

Telefonu atrodi ledusskapī

Jā, telefons ledusskapī, iepirkumi jau kuro reizi atstāti veikalā, bet burciņu ar griķiem nez kāpēc pēdējo reizi atradi savā kosmētikas plauktiņā. Tas ir pavisam normāli, ka jaunā māmiņa pavada 10 minūtes, meklējot saulesbrilles, kuras, kā izrādās, ir jau uzliktas uz acīm. Kad mammai pietrūkst miega, arī viņas atmiņa cīnās ar nogurumu, kā rezultātā jūs aizmirstat visvienkāršākās lietas. Tas nozīmē, jo mazāk vajadzīgā miega saņemsi, jo biežāk Tava atmiņa pieklibos un pievils.

Tev sāk rēgoties

Vienubrīd Tev šķiet, ka pa istabu pastaigājas kaķis, lai gan... jums mājās nemaz nav kaķa. Pirms dodies sasveicināties ar jauno mājas iemītnieku, labāk atvēli laiku, lai kārtīgi izgulētos. Ja Tev sāk parādīties halucinācijas, tā ir pazīme, ka Tev ir smags miega trūkums. Tavs prāts sāk izspēlēt ar Tevi dažādus trikus, tāpēc - dodies izgulēties, pirms vannā neesi ieraudzījusi krokodilu!

Tu raudi, pat lasot jaunāko modes apskatu

Ja Tavam organismam ir miega trūkums, tas iezīmējas arī ar emocionālu nestabilitāti. Normāls miega režīms sniedz prātam, ķermenim un emocijām laiku, lai uzlādētos, bet, ja tā nenotiek, tad Tu raudi pat par vismazāko sīkumu, piemēram, žurnālā pētot jaunākās modes lappuses.

Tu aizmiedz, sēžot uz tualetes poda

Tu esi sasniegusi jaunu līmeni, jo vari aizmigt jebkur, jebkuros apstākļos. Tu nesmādē pat tualetes podu, un jau minūti pēc apsēšanās uz tā esi aizmigusi, galvu atbalstot pret papīra rulli, noturot to par mīkstu spilvenu. Mīļā, spēja aizmigt jebkur nav īpašās superspējas, tā ir pazīme, ka Tev ir nepieciešams kārtīgi izgulēties.

Staigājošs konflikts

Ja Tu pietiekami neizgulies, Tev pazūd spēja arī risināt ikdienišķus jautājumus, un pilnīgi viss Tevi sāk kaitināt. Tavas dusmas bieži vien iziet ārpus jebkādas kontroles, un Tu esi gatava uzklupt ikvienam, kurš ne tā uz Tevi paskatījies, ne tā atbildējis. Ar nevadāmajām dusmām Tu vari tikai iedzīvoties konfliktos ar dzīvesbiedru un apkārtējiem.

Sejas āda pasaka visu priekšā

Miega trūkums nav sabiedrotais Tavai ādai. Tā atūdeņojas, kļūst pelēcīga, zem acīm parādās tumši loki, biežs viesis uz sejas ir pūtītes un seju daudz biežāk nekā smaids iezīmē skumjas un nogurums. Ja Tev ir miega traucējumi, organismā izdalās vairāk stresa hormoni, kas aizkavē audu atjaunošanos.

Tu pieņem nepārdomātus lēmumus

Ja Tu esi neizgulējusies, Tu daudz vairāk pakļaujies nepārdomātiem un impulsīviem lēmumiem. Kad Tavas smadzenes ir saspringtas, Tu biežāk pieņem lēmumus, veic pirkumus, kurus pēc tam nožēlo. Tu vari daudz nedomājot iztērēt naudu par divām jaunām kleitām, kuras Tev nemaz nav vajadzīgas, jaunu kafijas automātu, lai gan neesat lieli kafijas cienītāji. Miega trūkums Tev traucē izvērtēt lēmumus.

Sekss ir pēdējā lieta, kuru Tu vēlies

Miega trūkums pazemina libido. Pietiekami neizguļoties, Tev samazinās enerģija, pastiprinās spriedze, kas nozīmē, ka Tu atradīsi jebkādu iemeslu, lai tikai izbēgtu no divvientulības ar vīru. Tāpēc izgulies un nākamo vakaru velti sarunām ar vīru, atceroties laikus, kā bija kādreiz.

Pazemināts reakcijas ātrums

Kad cilvēks nav pietiekami izgulējies, viņa reakcija ir ievērojami lēnāka. Tas, patiesībā, apdraud Tavu dzīvību. Piemēram, ja izdomāsi šoreiz vizītē pie ārsta nevis braukt ar sabiedrisko transportu, bet gan stūrēt automašīnu pati. Nepakļauj briesmām sevi un apkārtējos, labāk izgulies!

 

Ja, lasot šīs pazīmes, saskati galvenās varones lomā sevi, daudz nedomā - mājas uzkopšana pagaidīs, vienu vakaru varat ēst arī pelmeņus, neviens no tā nenomirs, - dod priekšroku savam miegam un savai veselībai!