10 idejas, kā vērtīgi kopā pavadīt laiku tētim ar dēlu

10 idejas, kā vērtīgi kopā pavadīt laiku tētim ar dēlu

20. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēl nesen mēs dalījāmies ar idejām, kā vērtīgi kopā pavadīt laiku mammai un meitai, jo, kā zināms, mūsdienās dienas rit tik ātri, mums ir tik daudz pienākumu, ka neatliek laika sarunai "viens pret viens" un laika pavadīšanai ar savu bērnu bez visa cita, kas novērš uzmanību - darba pienākumiem, zvaniem, sociālajiem tīkliem un neskaitāmiem citiem darbiem.

Ļoti būtiska loma ģimenē ir tētim, jo tieši viņš ir paraugs meitai tam, kādam jābūt vīrietim, un, galu galā, paraugs arī paša dēlam. Dēls jau no mazām dienām vēro savu tēti, seko līdzi viņa uzvedībai, jo mazajam cilvēkam ir nepieciešams kāds, kuram līdzināties, kurš ir viņa ideāls vīrieša lomai.

Tāpēc mudini savu vīru biežāk pavadīt laiku ar savu dēlu. Lai viņiem izveidojas savas tradīcijas, savi kopīgie hobiji (tā var būt tikpat labi kopīga makšķerēšana, kā arī kopīga žurnāla lasīšana par dabu). Gadījumā, ja idejas tomēr aptrūkstas, ieskaties - mēs esam apkopojuši 10 idejas tēta un dēla kopīgajam laikam.

Kopīgs friziera apmeklējums

Lai kopīgs friziera apmeklējums tēva un dēlam kļūst par regulāru kopīgo pasākumu. Izvēlēties vīriešiem domāto frizētavu, kopīgi ieplānot došanos uz frizētavu. Un tad jau pats friziera apmeklējums - kopīgs brauciens vai pastaiga līdz frizētavai, pa ceļam ar vīrišķīgām sarunām, un sapucēšanās. Jo vīrieši taču arī grib pucēties!

Kopīga sporta spēles apmeklēšana

Izvēles iespējas ir gana plašas - sākot ar hokeju, beidzot ar basketbolu, florbolu vai ralliju. Atliek vien izvēlēties sporta veidu, kas abiem iet pie sirds, un zēnu laiks var sākties! Pēc šāda kopīga pasākuma būs ko pārrunāt vēl ilgi - sākot ar spēles noteikumiem, beidzot ar redzētās spēles gaitu un rezultātu. Un ja vēl pēc spēles dodaties uz vietējo picēriju, lai pārrunātu savus iespaidus, tas būs lieliski pavadīts laiks kopā ar dēlu!

Kartings?

Jā, kāpēc gan lai tas nebūtu kartings? Vairumu puišus interesē tehniskas lietas, un šis būs ideāls variants, lai pārceltu rotaļāšanos ar mazajām mašīnītēm uz realitāti. Kas to lai zina, varbūt kādā no braucieniem dēls meistarībā apsteigs tēti?

Pamatprasmju apgūšana

Pat ja jums nav savas garāžas vai arī saimniecības telpas, tētis ar dēlu kaut vai virtuvē var radīt savu improvizēto darba telpu, lai kopīgi darbotos ar instrumentiem no lielās tēta instrumentu kastes. Lai tētis ļauj dēlam darboties ar āmuru, knaiblēm, ļauj pašam iedzīt naglu. Iespējams, tā tiks salabots šķībais soliņš vai arī uzmeistarots pašiem savs grāmatu plaukts. Tēta padoms ļaus dēlam apgūt pamatprasmes, kas noderēs visam turpmākajam mūžam.

Izmēģiniet spēkus boulingā

Mūsu klimatā reizi pa reizei gadās arī pa kādai vēsai un lietainai dienai, kad iepriekš izplānotās aktivitātes pajūk, taču tas nav iemesls, lai atceltu laika pavadīšanu kopā ar dēlu. Kā būtu ar kādu boulinga spēli? Klasiku klasika, taču vēl aizvien spēj aizraut. Veselīga konkurence un iespēja katram padalīties ar saviem meistarstiķiem, kā vislabāk uzveikt visus ķegļus!

Kopīgas galda spēles

Mūsdienās visur ir ekrāni, tāpēc ir pavisam pašsaprotami, ka vēlamies bērnus aizraut ar citām aktivitātēm, lai viņi pie telefoniem, planšetēm un datoriem pavadītu mazāk laika. Šī iemesla dēļ izvēlaties kādu galda spēli. Tā nodrošinās azartu, aizrautību un lieliskas atmiņas par laiku, kas pavadīts kopīgi ar tēti. Spēļu klāsts mūsdienās ir ļoti plašs, tāpēc atliek atrast sev saistošākās. Tās vienlaikus palīdzēs attīstīt arī virkni svarīgu prasmju.

Kļūstiet par kolekcionāriem

Par kopīgu un kvalitatīvu interesi tētim ar dēlu var kļūt arī kolekcionēšana. Tās var būt gan monētas, gan automašīnu modelīši, gan arī pastkartītes. Piemēram, varat pievienoties vispasaules kustībai Postcrossing, lai turpmāk kopīgi izvēlētos un citiem nosūtītu pastkartes un katru dienu, nākot no skolas vai bērnudārza, ar nepacietību skrietu pie pastka kastītes, lai pārbaudītu, vai nav pienācis jauns sūtījums.

Darbošanās ar konstruktoru

Konstruktori vienmēr aizrauj, tāpēc tas var būt lielisks veids, kā kopīgi pavadīt laiku. Darbojaties ar Lego, ķeraties klāt pie automašīnu vai kuģu modelīšiem. Tētis ar dēlu var kopīgi pārrunāt stratēģiju par "būvniecības" darbiem un sadalīt pienākumus, lai plecu pie pleca taptu unikāls darbiņš. Šāda kopīga darbošanās vienlaikus veicinās arī bērna prasmi sevi disciplinēt, būt rūpīgam, pievērst uzmanību detaļām un mācīties sadarboties.

Makšķerēšana

Protams, kā gan bez makšķerēšanas? Jau sākot ar sagatavošanos makšķerēšanai, un beidzot ar loma nešanu mājās, makšķerēšana ir aktivitāte, kura noteikti dēla atmiņā paliks vēl daudzus gadu desmitus. Makšķerēšanas laikā tētis un dēls var netraucēti pārrunāt aktuālos jautājumus, kas citkārt darba dienu skrējienā noteikti paliek neievēroti un paskrien garām. Lielisks veids, kā visu uzmanību veltīt bērnam.

Auto garāžā

Parasti, kad pienācis laiks mašīnu vest uz tehnisko apkopi vai servisu, bērni visbiežāk paliek mājās, taču kāpēc gan neņemt līdzi savu dēlu? Puisis augs, redzot "tehnikas aizkulises", bet pavisam ideāli, ja tētim pašam patīk rosīties garāžā - arī dēlam var atvēlēt kādu darbiņu, ļaujot kaut vai nopulēt mašīnu. Dēls noteikti ar savu veikumu leposies, jo palīdzēt tētim remontēt mašīnu un to apkopt taču ir ļoti atbildīgs darbiņš!