11 idejas mammas un meitas kopīgi pavadītai dienai

11 idejas mammas un meitas kopīgi pavadītai dienai

18. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad ģimenē aug vairāki bērni, pienākumu ir tik daudz, ka tiek izņemt teju visu brīvo laiku.

Noteikti jau no agra rīta diena ir saplānota līdz pat vakaram, pa vidu jāpagatavo vakariņas, jāseko līdzi, vai bērni izmācījušies, jāizvadā pa pulciņiem. Šādā režīmā darbojamies kā skudriņas, kurām viss saplānots pa minūtēm, taču pāri visam - vai mēs pavadām kvalitatīvu laiku kopā ar bērniem? Šāds jautājums var radīt neizpratni, jo visa diena taču ir pakārtota bērniem - vedam viņus uz dārziņu, vakarā atkal mājās, pa vidu pulciņi, taču vai esi kādreiz apsvērusi ideju par "mammas un meitas dienu ārpus mājas"? Dienu vai vismaz pāris stundas, kuras varat kvalitatīvi veltīt viena otrai, nekur neskrienot un necenšoties iekļauties striktajā ikdienas grafikā? Ir vērts pamēģināt!

Esam apkopojuši 11 idejas lieliskai laika pavadīšanai meitai kopīgi ar mammu. Aktivitātes, kuras neprasa lielus finansiālus ieguldījumus un vairāku mēnešu iepriekšēju plānošanu.

Kļūstiet par stilistēm!

No mazām dienām mamma bija tā, kura izvēlējās apģērbu savai mazajai meitiņai. Augot meitai lielākai, viņa pati sākusi izvēlēties, kādu apģērbu vilkt, un tu to pieņem, neskatoties uz to, ka varbūt tev dažas no viņas izvēlētajām apģērbu kombinācijām šķiet pilnīgi nesavienojamas. Iejūtaties stilistu lomā! Mājās izpētiet modes žurnālu lappuses un kopīgi dodaties uz veikalu - ļauj meitai sakomplektēt apģērbu tev pēc viņas ieskatiem! Pirmajā mirklī varbūt kaut kas tev šķitīs pilnīgi nepieņemami, taču ļaujies kopīgai jautrībai - šis ir lielisks veids, kā vēl labāk iepazīt savas meitas domāšanu. Un nē... jums nekas nav jāpērk, vienkārši dodaties izlūkos, ko patlaban piedāvā veikalu plaukti.

Kopīgi sagaidiet saullēktu!

Uzlieciet kādā no nedēļas nogalēm modinātāju tā paagrāk - velkat mugurā siltas un ērtas drēbes, ņemat līdzi brokastmaizes un termosā siltu tēju - un dodaties dabā! Pavisam iespējams, ka rokas stiepiena attālumā no jūsu dzīvesvietas atrodas kāda skaista dabas taka, ezers vai upe, pie kuras sagaidīt saullēktu. Šis būs burvīgs un neaizmirstams laiks kopā ar skatiem, kurus atcerēties vēl ilgi pēc tam.

Kopīgas sportiskās aktivitātes

Patiesībā, ja jums vien šādas aktivitātes iet pie sirds, tās var kļūt par iknedēļas randiņiem. Kāpēc gan svētdienas neiesākt, abām kopīgi dodoties uz baseinu, lai stundu izpeldētos vai arī pievienotos ūdens aerobikas nodarbībai? Varbūt abas varat izmēģināt to, kas nekad iepriekš nav mēģināts, un doties mazā skrējienā pa tuvējo apkārtni. Pēc sportiskā brīvdienu rīta varat kopīgi pārrunāt iepriekšējā nedēļā piedzīvoto, mierīgi malkojot glāzi sulas vai arī realksējošu tēju. Tagad jums būs vēl viena kopīga aktivitāte, kas abas saistīts - interese par sportu. 

Dodaties uz muzeju

Kad tu pēdējo reizi biji muzejā? Noteikti, pirms veselas mūžības. Sen aiz muguras tas laiks, kad muzeji bija ļoti garlaicīga padarīšana, kur nedrīkst pat skaļāk elpot, jo stūrī sēdošā tante uzreiz raugās ar dusmīgu skatienu. Izraugieties kādu no apkārtnē esošajiem muzejiem, kas atbilst jūsu interesēm, un kopīgi dodaties uzzināt ko jaunu!

Filmu nakts

Un kurš gan teica, ka kopīgais laiks obligāti jāpavada pa dienu? Kad citi devušies pie miera, jūsu aktivitātes var tikai sākties - pagatavojat popkornu, izvēlaties aizraujošas filmas un skatieties tās kopā. Starp pastāvīgajiem "gulēt jāiet laicīgi", var taču būt arī kāds vakars - izņēmums.

Kļūstat pa brīvprātīgajām

Ja jūs abas saista dzīvnieki, iespējams, varat kopīgi pavadīt laiku, dodoties uz dzīvnieku patversmi un vedot pastaigā četrkājainos mīluļus suņus, kuri, diemžēl, palikuši bez saimniekiem. Vērtīgs laiks, kas pavadīts kopā, tikai sasildīs jūsu sirdis un vienos vēl vairāk. Šī aktivitāte var kļūt par jūsu pastāvīgo kopīgo laika pavadīšanas veidu.

Kopīgs manikīrs vai pedikīrs

Ir saloni, kuri piedāvā iespēju mammai ar meitu vienlaikus izbaudīt SPA procedūru, piemēram, pēdiņu lutināšanu. Saki vēl, vai var būt vēl lielākas realaksācijas iespējas par to, kad kāds tevi apčubina un aprūpē? Sieviešķīgi pavadīts laiks, kas piederēs tikai jums divām.

Brīvdienu brančs

Kamēr citi pavadīs dienu mājās, jūs divatā varat atļauties mazu greznību - doties brīvdienu brančā. Izvēlaties kādu no kafejnīcām vai restorāniem, kuru piedāvājums atbilst jūsu vēderu vēlmēm un maciņa iespējām, un našķojaties uz nebēdu! Ja budžets ir ierobežotāks, varat brīvdienu rītā piecelties agrāk par visiem un abas kopīgi aiziet līdz tuvējai maizes ceptuvei pēc tikko cepta kruasāna. Līdzi paņemta silta rīta kafija, kruasāns un mierīgas sarunas pastaigā pa tuvējiem kvartāliem.

Uz teātri baudīt kultūru

Kurš teicis, ka uz teātri var doties tikai ar otro pusīti? Lai teātra apmeklējums kļūst par jūsu kopīgo aktivitāti - savlaicīgi rezervējiet teātra biļetes, sapucējaties un dodaties iekarot kultūras templi. Pēc teātra izrādes un starpbrīdī jums noteikti būs ko pārrunāt. Iespējams, tā vēl labāk izpratīsi savas meitas domu gājienu.

Kopīga fotosesija

Skan dārgi? Patiesībā, fotosesija var būt arī īsts mazbudžeta pasākums. Jums atliek vien mājās izdomāt, kurp dosieties fotografēties un kura vide vislabāk atbilst jūsu vēlmēm - iespējams, tās būs Vecrīgas ielas, mols vai parks, kas pieliets ar zeltainām lapām. Sapucējaties un - aiziet! Dodaties bildēties. Kā ar fotogrāfu? Par fotogrāfu varat kļūt viena otrai, un šādā gadījumā jūsu brīnumainā fotosesija neizmaksās ne centa, taču saglabās daudz skaistu mirkļu pozitīvās fotogrāfijās.

...ļauj meitai izpausties!

Nosaki, kāds ir jūsu aktivitāšu kopējais budžets un ļauj meitai pašai izlemt, ko jūs šodien darīsiet. Tu būsi patīkami pārsteigta par negaidītajiem pavērsieniem!