07.06. STV: Bērnu drošība vasarā, urīna analīzes grūtniecei, mājokļa iegāde

07. Jun 2020, 10:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labrīt šajā burvīgajā jūnija pirmajā svētdienā! Mūsu rīts iesācies ar Māmiņu Kluba jaunāko raidījumu. Vai arī tavējais?

Esam apkopojuši šīs svētdienas raidījuma tēmas, lai vari tās noskatīties atkārtoti. Brīdī, kad tevi neviens netraucē un vari ar tasīti karstas kafijas rokās izbaudīt raidījumu no sirds.

Lielajā intervijā tiksimies ar ārstu, reanimatologu Robertu Fūrmani, lai pārrunātu jautājumus sākot ar pašreizējo situaciju valstī un pasaulē, beidzot ar bērnu drošību.

Šobrīd daudzām ģimenēm, kuras iepriekš bija šovasar domājušas iegādāties jaunu mājokli, ir pamatots jautājums – vai tagad tiešām ir īstais laiks? Tāpēc raidījumā tikāmies ar hipotekārās kreditēšanas speciālistu, kā arī “Bonova” mājokļu ekspertu, lai uzzinātu viņu viedokli par šo jautājumu.

Skolēnu vasaras brīvlaiks ir sācies! Lai dzīvo vasara un siltais laiks, kad lielāko dienas daļu var pavadīt laukā. Tiesa, tas nav atcēlis drošības tēmu, tāpēc ar Rimi Bērniem eksperti veselības jautājumos Sanitu Mitenbergu meklējām atbildes uz jautājumiem, kādi svarīgākie jautājumi par bērnu veselību un drošību mums visiem būtu jāielāgo.

Kā tev ar rosīšanos dārzā? Mūsu TV raidījumas Rūtas ģimenē rūpes par dārzu nekad nav bijušas svešas, jo, kā atzīst, viņa, savs gurķis un tomāts ir savs gurķis un tomāts. Lai raža būtu bagātīga, par savu dārzu vajag arī atbilstoši parūpēties, tāpēc raidījumā tikāmies ar zinātņu doktori lauksaimniecībā Valentīnu Poli, lai uzzinātu, kā mēslot savus siltumnīcā un dārzā augošos dārzeņus.

Grūtniecības laikā topošajai māmiņai regulāri jānodod analīzes – gan asins, gan urīna. Raidījumā uzzinājām, kādu informāciju par grūtnieces veselību ārsts iegūst no urīna analīžu rezultātiem. 

TV
Andra Everte Andra Everte 10. Jul 2020, 13:54

Ja dzīvokļa iegāde, tad dzīvokļa iegāde... Šī brīža situācijā bankas nelabprāt izsniedz hipotekāros kredītus, arī ar valsts atbalsta programmu ALTUM. Ir bankas, kuras ir noteikušas minimālo dzīvokļa iegādes summu. Pēc šāda sižeta prasītos turpinājums ar reālajiem cipariem - cik tad ģimenes krīzes laikā ir spējušas iegādāties dzīvokli noformējot hipotekāro kredītu, cik pirkumi ir bijuši jaunajos projektos un cik padomju laikā celtajos...