"Užavas alus" - pieaugušajiem, Ventspils bērnu pilsētiņa - bērniem (+pludmale, padomju ēdnīca Ventspilī)

"Užavas alus" - pieaugušajiem, Ventspils bērnu pilsētiņa - bērniem (+pludmale, padomju ēdnīca Ventspilī)

14. Jul 2016, 16:49 laurlapa laurlapa

No Jūrkalnes braucot uz Ventspili, iebraucām arī Užavā, līdz ar to mums bija iespēja apmeklēt "Užavas alus" veikaliņu, lai iegādātos Užavas alu.

Izrādās Užavas alus darītava dibināta 1994.gadā un, kopš 2010.gada ražotnē top trīs alus šķirnes - Užavas gaišais, Užavas tumšais un Užavnieks (gaišais alus ar pazeminātu alkohola saturu). Veikaliņā visas trīs alus šķirnes var iegādāties gan pildītas pudelēs, gan kā lejamais alus, gan pildīts alus mucās. Tāpat veikaliņā varēja iegādāties dažādus suvenīrus (krekliņus, cepurītes, lietussargus, krūzītes, alus kausus, šķiltavas, pildspalvas).

Pēc tam braucām uz Ventspili - pastaigājām pa pludmali (diemžēl peldēties bija aizliegts), paēdām netālu no pludmales esošajā ēdnīcā Liedags. Ēdnīcai vēl saglabājies padomju stils ne tikai interjera ziņā, bet arī ēdienu pagatavošanas ziņā. Katrā ziņā prasti, bet labi un ļoti lēti (zupa, otrais, saldais un dzēriens vienai personai izmaksāja Eur 3,50).

Kā tad bez bērnu prieka- atrakcijām. Esot Ventspilī izmantojām izdevību un aizgājām uz bērnu pilsētiņu, kur bērni var izbaudīt dažnedažādākās atrakcijas visiem vecumiem (ieeja bez maksas, mēs izmantojām bezmaksas atrakcijas, bet sapratu, ka tur ir arī maksas atrakcijas, piemēram, velokarti). Meita šūpojās, braukāja ar slidkalniņu, rāpelējās pa trubiņām, kāpnītēm. Par tualeti bērnu pilsētiņā bija jāmaksā Eur 0,20 personām līdz 15 gadu vecumam. Bērnu pilsētiņā ir iespēja iegādāties arī dažādus našķus, piemēram, saldējumu, saldējuma kokteili. 

Bērnu pilsētiņā ir daudz soliņi, kur var vienkārši pasēdēt, atpūsties, pabarot bērniņu, satikties ar paziņām, lai vienkārši papļāpātu.

Katrā ziņā, lai Ventspilī visur pabūtu, visu redzētu, noteikti nepietiek ar vienu dienu. Mēs ļoti labi un skaisti Ventspilī atpūtāmies, bet noteikti par maz, jo visur nepaspējām būt. Vismaz iemesls būs atgriezties. Piekrītu visiem, ka Ventspils ir ļoti skaista, te ir ļoti padomāts gan par bērniem, gan pieaugušajiem.