"Ātrā" kase vai tomēr nē?

"Ātrā" kase vai tomēr nē?

04. Feb 2014, 17:26 Druxis Druxis

Visi lielie veikali, gribot būt sociāli atbildīgi, ir ierīkojuši īpašas kases atsevišķām sociālām (un ne tikai) grupām.

Rimi un Maximā ir kases topošajām un jaunajām māmiņām, kā arī cilvēkiem ar pirkumu līdz 5 vai 7 produktiem. Super! Prismā ir kase TIKAI grūtniecēm un ģimenēm ar maziem bērniem.

Tā nu vakar vakarā apmeklēju Prisma veikalu Dominā un ar saviem ratiem, kuros sēž Ralfs, un Madaru pie rokas, dodos taisnā ceļā pie šīs kases. Priekšā stāv rinda ar ‘mirstīgajiem’, kur nav ne smakas no grūtniecības vai maza bērna. Kasiere paskatās uz mani un aši vien ieurbj acu skatienu monitorā. Es esmu no kautrīgajām un, taisnību sakot, arī nezinu, kādas īsti ir manas tiesības, tāpēc pacietīgi izstāvu 5 cilvēku rindu... bet jautājums man galvā urda joprojām – kam vajadzīgas šādas kases, ja tā ir tikai butaforija un savu funkciju nepilda? Jebšu vainīga es pati, ka nemāku aizlīst visiem priekšā?

Druxis Druxis 07. Feb 2014, 22:56 Ilze-S

Njā, man jau lasot dusmas nāk! Viņi tev to kā kompensēja vai tikai secināja, ka tu tomēr neesi vienkārši resna? 😃

Druxis Druxis 05. Feb 2014, 18:19 Ilze-S

Kas tevi izdzina? Kasiere vai citi rindā stāvošie? Šitāda izturēšanās gan mani pamatīgi "uzceptu"!

Druxis Druxis 04. Feb 2014, 22:46 banderoso

Varbūt tev skatiens tāds, ka pārdevējai bail atteikt 😉

Druxis Druxis 04. Feb 2014, 22:44 InGucitis12

Esmu strādājusi savu laiciņu apkalpojošā sfērā, tā ka labi zinu, kā tas ir. Neapskaužu nevienu pārdevēju - vielaga, vai ātrās vai parastās kases darbinieci. Un tāpat ir skaidrs, ka ne jau pārdevēja izdomāja, ka būs tādas "ātrās kases" - ja tas ir vadības lēmums, veikala politika, tad ir jābūt arī kaut kādiem normatīviem, kā kurā brīdī rīkoties. Nu nevar būt, ka direktors baras par to, ka neapkalpo vispirms gan vīrieti ar alus pudeli (+9 citiem produktiem), gan grūtnieci ar otru bērnu pie rokas. Jābūt kaut kādām prioritātēm.
Manuprāt, īpašās kases uzliek arī "īpašu" statusu pārdevējai. Tiklīdz tā pati pārdevēja ir citā kasē, viņa var atviegloti uzelpot 😀

Druxis Druxis 04. Feb 2014, 22:25 Bruņurupuce

Kad aizeju viena uz veikalu, bieži vien arī ieraduma pēc aizsperos uz māmiņu kasi, bet parasti netieku līdz produktu izkrāmēšanai, kad atceros, ka šoreiz esmu bez privilēģijām 😀

Druxis Druxis 04. Feb 2014, 20:14 kristiny

Nu bet aliņu taču tik ļoooooooti gribas 😃

Druxis Druxis 04. Feb 2014, 20:13 fejux

Nu jā, tas arī fakts, ka ne vienmēr var zināt, kas pircējiem rindā pirms manis ir par iemeslu, lai kvalificētos attiecīgajai kasei.
Bet manā stāstā, veikalā Prisma Dominā, vēl 2x uzmanīgi pārlasīju - bija minētas tikai topošās māmiņas un ģimenes ar maziem bērniem.

Druxis Druxis 04. Feb 2014, 18:50 Little heart...

Tad man laikam gadījās sagurusi / ar dzīvi neapmierināta kasiere 😀

04. Feb 2014, 18:44

Burtiski pàris dienas atpakał biju Dominas Prismà un pieejot klàt pie Tevis minètàs kases, priekša stàvèja 3 pircèji(ne grûtnieces un bez bèrniem). Kasiere uzreiz uzsauca lai nàku pie kases. Bija jau patîkami, bet atklàti sakot bija diezgan grûti izspraukties cauri ar visiem ratiem..

04. Feb 2014, 18:42

ļoti žēl, ka kasiere neuzņemas atbildību par to, ka sēž pie īpašās kases. Mums te, Liepājā, gan Rimi, gan Maksimā ir foršas kasieres. Rimi vispār nelaiž citus pie ātrās kases, kā tikai līdz 5 precēm, grūtnieces un ar bērniem. Maksimā prasa, vai mēs esam ar mieru palaist, ja kāds stāv priekšā. Un arī nelaiž cilvēkus, kuru bērni lieli, jo citi jau uzskata, ka viņiem priekšroka ar 10 gadīgu bērnu 😃

zacc zacc 04. Feb 2014, 18:34

Es, ejot uz veikalu, tādu īsāku rindu pie speciālās kases uztveru kā bonusu. Ir - super, nav - neko.
Protams, ir patīkami, ja palaiž cilvēki pa priekšu, vai kasiere noorganizē "kārtību". Bet tas nav izšķirošs faktors, kā dēļ es izvēlos, vai iet, vai neiet uz veikalu. Ja eju, rēķinos, ka var nākties rindā stāvēt.

Druxis Druxis 04. Feb 2014, 18:27 zauriic

Tiešām Depo var iet ar suņiem? Nezināju 😀

Jā, taisnība, ir jāpastāv uz savu. Galvenais man to atcerēties nākamreiz, kad stāvēšu rindas galā aiz "mirstīgajiem"! 😃

Druxis Druxis 04. Feb 2014, 18:18 zauriic

Varu sūdzēties arī ne-anonīmi 😀 Tikai te ir vieglāk uzrakstīt, nekā vēl pēc kases ar tiem pašiem 2 bērniem doties pie info centra, kur ir viens darbinieks, kas apkalpo kādu citu, un gaidīt rindā arī tur, lai uzrakstītu savu sūdzību.
Paprasīju kasierei - kam jums tas uzraksts? Uz ko viņa man atbildēja - informācijai...

It kā jā, jākasās uzreiz, bet tajā brīdī biju laimīga beidzot tikt prom.

LvMomi LvMomi 04. Feb 2014, 18:03

Ja grib,lai no šādām kasēm būtu jēga... par to ir jārunā skaļi un protams arī pašām jāaudzina jaunajā paaudzē cieņa pret māmiņām, grūtniecēm utt.

Es arī parasti pacietīgi gaidu, lai gan iekšā dažkārt ir kāds asāks vārds. Vienu reizi gan neizturēju, jo priekšā stāvēja vīrietis labākajos gados... pilnu groziņu un šnabīti lielo pašā virsniņā. Tā arī pajautāju:"jūs stāvoklī vai ar bērnu?". Kungs nedaudz samulsa, bet atvainojās un aizgāja pie citas kases.

Kas attiecas uz prismu... tur tie uzraksti neizteiksmīgi un jāatzīst diemžēl lielai daļai mūsu sabiedrības ir problēmas ar lasīšanu valsts valodā.

04. Feb 2014, 17:51

esmu jauna mamina. so kasi izmantoju ari tad, kad veikala esmu bez zidaina. parasti bernins ar teti gaida masina.
neuzskatu par obligatu kadam ka pieradijumu nemt lidzi bernu, sutinat veikala rinda.