No kāda vecuma, un ar ko būtu jāsāk tīrīt zobi bērniem?

No kāda vecuma, un ar ko būtu jāsāk tīrīt zobi bērniem?

10. Dec 2014, 13:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavisam nesen jums piedāvājām iespēju uzdot jautājumus par bērnu zobiņu veselību zobārstam. Klāt laiks rast atbildes uz šiem jautājumiem!

JAUTĀJUMS NO AdrianaMammīte

Kad būtu pareizāk sākt tīrīt bērnam zobiņus? Mums 1 gads un 4 mēneši. It kā no rītiem cenšamies, bet īsti nekas nesanāk.

ATBILD ZOBĀRSTE BAIBA KRAUZE

Zobi jātīra no pirmā mute parādījušās zoba. No rīta pēc ēšanas un vakarā pēc pēdējās ēdienreizes. Tad neko vairs neēst un dzert tikai tīru ūdeni..Šajā vecumā noteikti nav vēlamas nakts ēšanas, saldas pudeles utt.  Īpaši svarīga ir tieši vakara tīrīšanas reize, kad tiek notīrīts viss pa dienu “sakrātais”. Ja nesanāk sarunāt ar bērnu, tad te nu vecākiem brīva vieta iztēlei, kā mazo ieinteresēt, bet, ja vecākiem nav iemaņu – bērnu zobus tīrīt nemaz nav tik viegli – jāvēršas pie zobārsta vai zobu higiēnista uz konsultāciju.

JAUTĀJUMS NO Krinitija

No kāda vecuma zobi jāsāk tīrīt ar zobu pastu?

ATBILD ZOBĀRSTE BAIBA KRAUZE

No brīža, kad mutē ir parādījušies pirmie piena zobi – vidēji tie ir 6 mēneši, bet var būt arī ātrāk vai vēlāk. Kamēr virs smaganas ir tikai mazs stūrītis, pietiek, ja tīram ar mitru marli vai gumijas uzpirksteni. Tiklīdz zobs izšķiļas apmēram 1/3 no kroņa garuma, zobu pasta ir klāt!

Vairāk par zobu veselību: www.tīrizobi.lv

Kampaņu par mutes dobuma veselību un tīriem zobiem bērniem - „Man ir tīri zobi” organizē Veselības Ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs

20141120130453-51477.jpg

20141126093958-81043.jpg

siiiceee siiiceee 10. Dec 2014, 21:59

man aptiekā pērkot mazulim birstīti un pastu, teica, ka līdz 2 gadu vecumam pietiek, ja tīra 1x dienā. tgd nezinu, kuram ticēt😃