Mὄller's zivtiņas - tie ir svētki katru dienu!

Mὄller's zivtiņas - tie ir svētki katru dienu!

20. May 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

20130513004526-42693.jpg

             Kāpēc zivju eļļa ir veselīga?

Tās uzņemšana grūtniecības laikā palīdz pilnvērtīgāk attīstīties bērniņam. Zivju eļļas sastāvā ir Omega-3 taukskābes, kas kopā ar Omega-6, kas ir augu eļļās, pozitīvi ietekmē visu cilvēka organismu, bet grūtniecības laikā, labvēlīgi iedarbojas uz augļa smadzeņu un redzes attīstību.
            

Zivju eļļu var lietot arī kā profilakses līdzekli alerģijas gadījumā. Tas tāpēc, ka šī eļļa satur A vitamīnu, kas spēcina šūnas. Alerģijas attīstības gadījumā ļoti svarīgs ir epitēlija šūnu jūtīgums uz histamīnu.

Tāpat zivju eļļa ir ne tikai veselīga, bet arī - noder skaistumam. Tā uzlabo ādas un matu stāvokli.

Zivju eļļa satur ne tikai Omega-3, bet arī vitamīnus A un D, katram no tiem ir labvēlīga ietekme uz ādu, gļotādu, bet D vitamīns ir tas, kuram pateicoties labāk uzsūcas tādas minerālvielas kā kalcijs un fosfors, kas palīdz kauliem augt stipriem un veselīgiem. Tātad - bērniem bez D vitamīna neiztikt.

Zivju eļļa ir preparāds, kas jāuzņem, ja ir:

- A un D vitamīnu nepietiekamība
- biežas saaukstēšanās slimības
- kaulu, zobu augšanas traucējumi
- redzes pasliktināšanās
- sausa ādi
- trausli mati, nagi
- var lietot asterosklerozes profilaksei
- rētas, ādas apdegumi, gļotādas bojājumi

Un jāatceras, ka zivju eļļu nedrīkst lietot ilgstoši. Tā jālieto kursu veidā. Piemēram, 3 kursi gadā. Katrs kurss  - 1 mēnesi ilgs. Nedrīkst lietot to tokšā dūšā, jo tad var tikt pie gremošanas trakta traucējumiem.

Avots: http://www.aromalogy.info

 

Manai Aņutai ir gandrīz 3,5 gadi, mēs sākām viņai dot zivju eļļu no 1,4g. Mūsu izvēle krita uz Mollers pudelīti ar Tutti-Frutti garšu. Meitiņa to dzēra ar prieku. Pāris reižu pudelīti aizvietojām uz parasto zivju eļļu, pret kuru arī iebildumu nebija, bet nebija arī nekāda prieka, tāpēc atgriezāmies pie Mollers. Reiz tante Aņai atveda Mollers Junior košļājamās kapsulas (bildē). Bērns bija sajūsmā! Mani gan mazliet pārsteidza kapsulu sastāvs, jo garajā sarakstā ietilpa arī glicerīns, 3 aromatizatori un 2 saldinātāji.. Bet garšīgās konfektītes meitiņa noteiktajā laikā arī apēda. Tad nejauši iegādājāmies kārtējo Mollers pudelīti (foto) ar dabīgo garšu, un tā, kā brīnums, garšoja ne tikai Aņai, bet arī gadu vecajam dēliņam. Patīkama garša un teikšu, kā ir - arī cena ir patīkamāka. Dzērām to, BET..

 20130513004626-75472.jpg

 

Pateicoties Māmiņu KLubam tikām pie iespējas testēt Mollers želejas zivtiņas, kas der bērniem no 3 gadiem.

 20130513004729-96210.jpg

Nepārspīlēšu, bet teikšu, kā ir - meitiņa tās dievina! Pirmajā vakarā apēda 2 zivtiņas, pēc tam ar asarām izlūdzās man iedot vēl vienu. Painteresējos par to, kā tad viņai tās zivtiņas tik ļoti iepatikās. Un lasot iepakojumu bija skaidrs, tās ir ne tikai garšīgas, bet arī smaržīgas. Katra zivtiņa iepakota atsevišķi, tātad, vitamīni neizgaro kopā ar veselīgajām sastāvdaļām. Starp citu, uz pudelītes, kurā ir zivju eļļa šķidrā veidā, norādīts, ka pēc atvēršanas tā jāuzglabā ledusskapī. Bet zivtiņām ledusskapi nevajag. Tas ir veids kā vieglāk, ērtāk uzlabāt un lietot, turklāt, nevajag arī karotīti lietot. Man ir 2 bērniņi, un ir svarīgi neskraidīt un neko nemeklēt speciāli, tā teikt - katra sekunde ir svarīga :) Konsistence zivtiņām ir maiga, zivtiņa mutē izkūst, un paliek neuzbāzīga, dabīga apelsīnu garša. Arī gadīgais dēliņš gribēja nogaršot šo brīnumu. Bet meitiņai, kā konfekšu mīļotājai, šīs zivtiņas ir īsta bauda un svēkti katru dienu. Runājot par imunitāti, meitiņa līdz dārziņa gaitu uzsākšanai slimojusi vien dažas reizes, bet temperatūra paaugstināta bijusi tikai vienu reizi. Bet, kā sāka iet dārziņā, slimo ar visu pēc kārtas, no viņas vīrusi tiek arī brālītim. Tam jāiziet cauri, jo vīrusi tomēr norūda imunitāti. Te nu gribas piebilst, ka lietojot zivju eļļu, pavadot daudz laika ārā, ievērojot pareiza uztura nosacījumus, bērni slimo bez sarežģījumiem.

Žēl tikai, ka, ja pudelītē Mollers pietiek diviem bērniem uz pāris mēnešiem, tad zivtiņas apēdas jau 23 dienās, tātad, ja runājam par saprātīgiem tēriņiem, izdevīgāk ir pirkt zivju eļļu pudelītē. Bet, ja vēlamies sagādāt bērnam baudu un prieku, jādod priekšroka šīm želejas zivtiņām!

Paldies Māmiņu Klubam par iespēju iepazīties ar garšīgajām un veselīgajām Mollers zivtiņām!

20130513004758-20865.jpg