Mazulis un bibliotēka

11. Dec 2013, 11:33 Elcis311 Elcis311

Pirms kāda laika dzīvojām Anglijā. Tur novēroju, ka bibliotēkas ir kā sociālie centri - ar plašām telpām un visām vecuma grupām domātām atpūtas un izklaides iespējām. No rītiem tur reizēm varēja sastap bariņu pavecu kundzīšu, kas, skaļi tērzēdamas, pie galdiem adīja. Pēcpusdienās, uz dīvāniem izmetušies, sēdēja čalojoši jaunieši. Tāpat bibliotēkā parasti bija bērniem domāts stūrītis - ar mīkstiem paklājiem un zemiem grāmatu plauktiem. Novēroju, ka angļu mammas veda savus mazuļus uz bibliotēku un tur lasīja viņiem priekšā grtāmatas. Tie bieži bija pirmsskolas vecuma bērni, kas paši vēl nelasīja. Man tas likās jauki!

Tagad dzīvojam Latvijā. Manam dēliņam Igoram šobrīd ir gads un 10 mēneši. Jau kopš apmēram gada vecuma viņš ir tiešām liels grāmatu mīļotājs. Ļoti bieži pats ņem grāmatiņas, sēžas man vai vīram klēpī un prasa, lai lasām, stāstām, rādām :)!

 20131211112620-77722.jpg

 Tad nu man radās ideja apmeklēt bibliotēku arī mūsu vietējā pilsētiņā. Latvijā gan ir prakse, ka bērnu literatūras nodaļas bieži ir nodalītas no pieaugušo, bet tas jau domu nemaina. 

Un mans mazais puika bija sajūsmā! Arī te bija neliels nostūris ar mīkstu paklāju, kur mazuļiem ērtāk darboties. Bija pat kluču kaste un pāris citas rotaļlietas. Mans puika īpaši priecājās par liela formāta muzikālajām grāmatām, kādas mums mājās nav.  Visu iespaidu rezultātā man bija pat pagrūti izvilināt viņu no šīs interesantās iestādes ārā :)!

No bibliotēkas paņēmām arī grāmatas lasīšanai uz māju. Tās mums tagad ir īpašās vakara grāmatas :)! Plānoju arī turpmāk apmeklēt bibliotēku, jo gan man, gan Igoram tas sagadāja tiešām interesantus mirkļus.

Kā ir ar Jums? Vai ar saviem mazuļiem apmeklējat bibliotēku?

11. Dec 2013, 17:07

Sākām apmeklēt no 2 gadu vecuma.šobrīd meitai 2,2,katru mēnesi paņemam grāmatiņas uz mājām.
Ipaši ilgi gan neuzkavējamies,lai arī bibliotēkā ir superīgs mazuļu stūrītis-tur ir ļoti karsts un arī to grāmatu par daudz,meita grib visas uzreiz izlasīt.izvēlamies tās,kas uz to brīdi aktuālas.Pašlaik topā Raiņa dzejoļi,it sevišķi par lellīti Lolīti😀

bibliotēka tiešām laba vieta,it sevišķi,ja mazais ir grāmatu mīļotājs.

Elcis311 Elcis311 11. Dec 2013, 13:07 Tisha_

Prieks par jūsu pozitīvo pieredzi. Patiesi - attieksmei no darbinieku puses arī ir liela nozīme 😀!

11. Dec 2013, 11:44

Malači!
Mani patīkami pārsteidza Rīgas bibliotēka zem vef tilta, tur bija fantastisks stūrītis ar paklāju (tīru) un daudzām mantām, kas interesēja manu 9mēn. jauno dāmu, kamēr es meklēju mācību materiālus. Pat bibliotekāre ar meitu paspēlējās, kamēr es rosījos.