Jautrās spēles ar baloniem

Jautrās spēles ar baloniem

02. Aug 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērni var būt vislabākie ideju ieteicēji spēlēm, kas viņiem visvairāk patīk – piemēram, ar baloniem. Vairākas jaukas un jautras idejas bērnu un vecāku acīm spēlēm ar baloniem.

Balons pret mantiņu. Divi spēlētāji, kur viens tur balonu un otrs mantiņu un abi reizē met to, kas viņam rokā. Tā kā balons krīt lēnāk, bet mantiņa ātrāk, jautrību raisa tas, kā katram izdodas noķert vajadzīgo. 

Balons pāri šķērslim. Bērns no spilveniem, segām, kastēm vai jeb kā cita saveido šķērsli starp abiem balona metējiem un tad balons jāaizmet otram tā, lai balons nepieskartos šķērslim.

Balons un spilvens. Lielākai jautrībai viens met balonu kā parasti, bet otrs to mēģina atsist atpakaļ ar spilvenu. 

Balons un raktetes. Balonu var mētāt ar rakešu palīdzību, spēlējot balontenisu. 

Balons un kājas. Lielāku izveicību un attiecīgi lielu jautrību izraisīs noteikums, ka balonu var atsist tikai ar kāju un tas nedrīkst nokrist uz zemes. To var spēlēt gan divatā, gan vairāk cilvēku. 

Balons un vārds. Ja ir vairāki spēlētāji, visi sastājas aplī un tas, kurš izmet balonu, nosauc vienu no aplī stāvošajiem, kuram atkal ir balons jāuzmet gaisā un jānosauc nākamais vārds, kuram ir jāpagūst uzmest balons gaisā, pirms tas nokrīt zemē. Līdzīgi katram bērnam var būt savs cipars un spēli var spēlēt mūzikas pavadībā, kad mūzika beidzas, tas, kuram ir balons, uzmet to gaisā un nosauc ciparu - balons jānoķer tam, kura cipars nosaukts.

Balons un košļājamā gumija. Pirms piepūšanas balonos ieliek košļājamās gumijas un piepūstos balonus noliek uz finiša līnijas. Bērni sadalās divās komandās un stāv uz starta līnijas. Katram bērnam ir jāaizskrien līdz finiša līnijai, jāpaņem viens balons un ar savu svaru tas jāsaplēš, lai tiktu pie košļājamās gumijas. tad no košļājamās gumijas jāuzpūš pēc iespējas lielāks burbulis un jāskrien atpakaļ uz starta līniju, lai dotu vietu nākamajam. Uzvar tā komanda, kura visātrāk tiek galā ar uzdevumu (bet var ņemt vērā arī uzpūstā burbuļa lielumu). 

Balons līdz finišam. Lielāki bērni labprāt spēlē spēli, kur, sadaloties komandās, ir starta līnija un finiša līnija un līdz finiša līnijai balons ir jānes starp kājām. Ja balons izkrīt, jāsāk vēlreiz. Uzvar tā komanda, kurā visi ātrāk tikuši līdz finišam.

Kurš paliek bez balona.  Baloni ir par vienu mazāk nekā ir bērni. Bērni mūzikas ritmā iet apkārt baloniem. Kad beidzas mūzika, katram ir jānoķer balons. Tas, kurš nedabū balonu, izstājas un vienu balonu izņem no apļa. Tā turpina, kamēr paliek viens balons un divi spēlētāji, lai noskaidrotu, kurš uzvarēs.

Kuram vairāk balonu. Jo vairāk bērnu, jo vairāk balonu nepieciešams. Baloni tiek salikti uz grīdas un pēc signāla bērni skrien pie baloniem un mēģina paņemt pēc iespējas vairāk – var likt zem drēbēm, turēt zobos, starp kājām, padusēs. Kad visi baloni ir pacelti, uzvar tas, kuram ir visvairāk balonu. 

Rubrika par bērnu rotaļāšanos - Huggies® Rotaļu zeme"

20170629095820-48787.jpg