Gustaviņa dienas dārziņā

04. Sep 2013, 11:31 gucci123 gucci123

Labdien!

Kā jau rakstīju iepriekš, mēs nolēmām, ka pakāpeniski palielināsim laiku, ko Gustaviņš pavada dārziņā līdz 13.00, kad citi bērni pēc pusdienām iet gulēt un mēs - braucam mājās pie omas un opa. 

Es patiesi priecīga, ka visas 3 dienas, kuras apmeklējam dārziņu, Gustaviņš to dara labprāt un pat ar prieku. Šo 3 dienu laikā nav bijuši nekādi kašķīši vai čīkstēšana, viss ir kārtīgi un mierīgi. 

Vakardien atstāju viņu jau līdz plkst. 11.00. Pašai: no vienas puses nereāla brīvības sajūta, no otras - kaut kas pietrūkst, un tas ir mans mazais dēliņš. 

Esmu ievērojusi, ka Gustaviņam ir svarīgi, lai no rīta pēc pārģērbšanās, es nāktu viņam līdzi uz grupiņu un pasēdētu 10 minūtes. Tas viņu savā ziņā iedrošina. Mani gan pārsteidza, ka citi vecāki tā nedara: ātri pārģērbj savu bērnu, ielaiž grupiņā un paši lavās projām, pat īsti neatvadījušies. Pārējie bērni arī man nāk klāt, rāda savas mantiņas, mierīgi aprunājos ar audzinātāju un auklīti. Tad noglaudu galvu savam puisēnam un dodos prom. 

Vakardien plkst. 11.00 biju klāt, Gustaviņš ar grupiņu darbojās ārā. Interesanti vērot mazos bērnus - katrs ar kaut ko aizņemts:) Pievienojās vēl 2 grupiņās un mans mazais braši iet klāt lielākajiem un grib komunicēties. Prieks, ka lielie viņu neatgrūž, bet paņem bariņā un tā viņi visi pa pagalmu drasē ar ķerrām, riteņiem, mašīnām u.c. Noskaidroju, ka dārziņš ir iepircis bērniem savus braucamos, kurus var izmantot visi bērni, lai būtu vairāk ar ko darboties.

Šodien, tūlīt pēc 30 min., jeb plkst. 12.00 iesim kopā ar opu pakaļ Gustaviņam, jo opam jāzina visas tās nianses, kuras būs ikdienā (kā nekā viņš reizēm vedīs un vienmēr savāks bērnu no dārziņa), jo man pēc nedēļas ir jāatgriežas darbā. 

Mums jau ir sastādīta ēdienkarte, kas ir daudzveidīga un garda. Šodien visai grupiņai arī ar Gustaviņu aiznesām lauku ābolīšus, lai mazajiem būtu ar ko našķoties. Vēl pie visa klāt gribu pateikt paldies Ululai par ietekumu aplīmēt bērna apģērbu, apavus un personiskās mantas ar uzlīmēm. Mēs izmantojām šo piedāvājumu: www.stickme.lv, jo atcerēties, kas mugurā katram no 10 bērniem, audzinātājai un auklītei ir grūti, tāpēc uzlīmes reāli palīdz atrast drēbju un mantu patieso īpašnieku.  

Ar saulainiem sveicieniem, Gucci123 un Gustaviņš

 

20121128173408-44521.jpg

 

www.bernuenureze.lv


 

gucci123 gucci123 05. Sep 2013, 05:48 Vavinna

Paldies😀 Gustavinam ir tikai 2.3 gadini.