Bērnudārznieka dienasgrāmata: Emīls pamazām sāk pierast

Bērnudārznieka dienasgrāmata: Emīls pamazām sāk pierast

29. Aug 2013, 10:42 veesma veesma

Pirmdiena. Klāt jauna darba nedēļa un Emīls atkal dodas uz dārziņu. 

Šodien Emīls pamodās labā noskaņojumā un nemaz neteica vairs, ka nerib uz dārziņu.

Aizejot uz bērnudārzu mūs sagaidīja pārsteigums. Ar šodienu Emīls jau būs savā īstajā grupiņā un pie īstajām audzinātājām.

Audzinātāja sagaidīja ļoti jauki, pastāstīju viņai, kas viņai būtu par Emīlu jāzina, un pateicu, ka Emīls prasa, lai viņu nebaro. Audzinātāja teica, ka ēst viņa nespiež, lai ēdot cik grib, gan jau ar laiku pieradīs un ēdis.

Pusdienlaikā Emīlu izņēma tētis un Emīls bija stāstījis, ka viņam patīkot jaunā grupiņa un audzinātājas.

Arī man viņš jau vairāk šodien stāstīja ko ir darījis un kā gāja.

Otrdiena. Emīls uz dārziņu jau iet nečīkstēdams. Vienīgais ko viņš no rīta prasa, lai viņu dārziņā nebarojot.

Grupiņā Emīls ieiet uzreiz man pat buču neiedevis. Pasaku, ka nākšu pusdienlaikā un dodos mājās.

Pusdienlaikā aizeju pakaļ, bet izrādās, ka viņi vēl nav ēduši, tad nu pagaidu, kamēr Emīls paēd. Dzirdu, ka audzinātāja, viņam saka, lai ēdot ko grib. Emīls arī no visa pa druskai paēd. Audzinātāja stāsta, ka brokastīs viņš esot izēdis visu.

Šoreiz jau puika pavisam priecīgs, stāsta, ko darījis, kādi bērni ir grupiņā. Patreiz viņi ir tikai pieci bērni, pārējie nākšot ar 2.septembri. Man liekas, ka tas ir ļoti labi, tad audzinātāja var vairāk ar viņiem iepazīties.

Trešdiena. Emīls no rīta piecēlies steidzina tēti, lai ātrāk taisās un ved viņu uz dārziņu.

Šodien Emīls paņēma līdzi traktoru, tad nu ātri pārģērbies dodas grupiņā uz mani pat neatskatījies.

Pusdienlaikā aizeju pakaļ, un ar audzinātāju sarunājam, ka ceturtdien Emīls paliks arī uz gulēšanu.

Emīlam pastāstu, ka nākamajā dienā būs jāpaliek atpūsties. Emīls gan nav visai apmierināts un saka, ka gulēt viņš palikšot, kad viņam būs 4 gadi. Es viņam stāstu, ka tā nu šoreiz nevarēs. Nākamnedēļ visiem sākas darbiņš, māsām skola, un neviens nevarēs aiziet un viņu izņem pusdienlaikā, tā ka būs vien jāpaliek arī uz gulēšanu. Visu it kā esam izrunājuši, bet kā būs ceturtdien, kad būs jāpaliek, nezinu. Atkal bērnam būs trauma. Bet negribas ļaut viņam ļoti pierast, ka nāku pakaļ pusdienlaikā. Patreiz kamēr nav tik daudz bērnu grupiņā man šķiet būs vieglāk, arī audzinātāja tā domā.

Nu nāks rītdiena, tad jau redzēsim kā mazajam ies.

Patreiz Emīls iet uz dārziņu bez raudāšanas un tīri priecīgs, nesaka vairs, ka negrib iet. Liekas, ka jaunajā grupiņā viņam patīk labāk. Pamazām sāk jau pierast pie jaunajām pārmaiņām.

Turpinājums sekos.

Vēsma

20121128173408-44521.jpg

www.bernuenureze.lv

princesemince princesemince 29. Aug 2013, 21:20

manam savā laikā sanāca b/d gaitas uzsākt ceturtdienā. biju nolēmusi, ka ceturtdienā, piektdienā, pirmdienā laidīšu līdz diendusai, tālāk jau atstāšu gulēt un izņemšu pēc launaga, bet, ja sākšu strādāt, ņemšu ārā visticamāk ap plkst.18.
rezultātā pēc ceturdienas un piektdienas puses dienas iešanas svētdienā sākās pirmā slimošana. 2 nedēļas pa mājām un tad atsāku laist. pirmdienā aizvedu līdz diendusai, bet jau no nākošās dienas nācu pakaļ uzreiz pēc launaga. to nedēļu pastaigāju pakaļ ap plkst.16, bet sapratu, ka bērnam ir ļoti interesanti, tādēļ sāku nākt pakaļ tikai 17:30-18os. bērns bija tīri apmierināts, kad sāku nākt vēlāk, lai cik jocīgi tas neizklausītos 😀

princesemince princesemince 29. Aug 2013, 21:16 anuxe

man jau šķiet, ka nav jāgaida darbs, lai bērnu atstātu uz visu dienu. protams, ja vien nav skaidri zināms, ka darbs sāksies tuvākās nedēļas, divu laikā.

princesemince princesemince 29. Aug 2013, 21:15 gunitabb

izrādas, ir vajadzīga izglītības programma, lai bērni tīrītu zobus. mani tas nedaudz uzjautrina, bet fakts ir nemainīgs - zobus bērnudārzā tīra tikai laikā no septembra līdz maijam. un, jā, tīra, sākot ar 3 gadu vecumu, vai arī no tā mācību gada, kad lielākai daļai bērnu paliek tie 3 gadi.
personīgi mans bērns pats netīra (4,5g), es arī negribu, lai viņš rautos pats tīrīt, jo tomēr es to izdarīšu labāk un manas tīrīšanas rezultātā visticamāk labāk tiks noņemts dienišķais aplikums.

anuxe anuxe 29. Aug 2013, 17:06

Mēs sāksim iet ar 6 septembri. Mums grupiņu uzsāk 2. septembrī 9 bērniņi un katru dienu pa 1-2 nāk klāt, līdz visa grupiņa ir savākusies un +/- bērniņi ir jau apraduši. Visi bērniņi ies cauri adaptācijas periodam, tāpēc, visus uzreiz negrib ņemt, bet pa drusciņai. Protams, vieglāk būs tiem bērniņiem, kuri pirms tam gājuši jau privātajā, tos ļauj atstāt uzreiz uz pilnu dienu, bet pārējiem, kuriem dārziņš ir k-kas pilnīgi jauns gan neiesaka atstāt sākumā uz pilnu dienu. Nu es pirmās 2-3 dienas atstāšu uz pusdienu, tad jau mēģināšu atstāt uz gulēšanu un izņemt uz launagu ārā un , kad sākšu strādāt (ja atradīšu darbu, jo tā ir kā neiespējamā misija, visu vasaru skraidu pa darba intervijām, sūtu CV, bet nekur neņem ☹ ) , tad jau atstāšu līdz vakaram. Uztraukums ļoti liels nav, jo Marta ir draudzīga un diez gan ātri aprod un atdzīvojas svešā vidē, vienīgi vai tas, ka manis nekur nav, nespēlēs lielu lomu un grūtības šajā pārejas posmā.

veesma veesma 29. Aug 2013, 13:58 mammuks20

Līdz pusdienlaikam atstāju 12 dienas, šodien palika uz gulēšanu.
Baidos, ka pieradīs ļoti, ka ņemu ārā pusdienlaikā un tad grūti būs pierstpalikt uz vusu dienu.
Ka būs šodien gājis zināšu pēcpusdienā, kad aiziešu pakaļ.