Bērnudārza dienasgrāmata: Svarīgi, kurš no rītiem modina...

Bērnudārza dienasgrāmata: Svarīgi, kurš no rītiem modina...

20. May 2019, 11:07 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Kad mazākā māsiņa pa naktīm slikti guļ un nākas negulēt vairākas naktis pēc kārtas, mammas miegs ir ļoti svarīgs, tādēļ lielāko daļu rītu, par bērnudārznieku atbildīgs ir tētis. Modina tētis, ģērbj tētis, matus pin tētis :)) un brokastis arī gatavo tētis.

Bieži vien aiz sienas tik ļoti var dzirdēt niķus, raudāšanu, klepošanu, jo, ja būs klepus, uz dārziņu iet nevajadzēs un būs vairāk brīvdienu. Tētis dusmīgs, jo grūti viņam saprast, kāda starpība starp 4 roza kleitām, vai 5 svārkiem. Velk pirmo, kas ir, bet tad sākas, šis tam nepiestāv utt... Tētis uzvilcies, bērns asarās, mati, protams, pa pusei sapīti, jo pacietības un laikam tam vispār nav.

Tad pamanīju, ka Emīlija daudz mierīgāka un apmierinātāka ir tad, ja modinu viņu es. Palūdzu, lai vīrs iet gulēt ar mazāko māsiņu no rīta, kamēr es rosos virtuvē un meklēju drēbes. Tad pagatavoju Emīlijas mīļāko cepto olu ( tā jācep īpaši, viņai nepatīk apaļš dzeltenums, dzeltenums ir jāiepludina baltumā) ar svaigiem dārzeņiem, vai arī griķīšiem. No krējuma, vai majonēzes pagatavoju smaidiņu. Ieleju glāzē ūdeni, jo viņa dzer vai nu sulas, vai ūdeni, tējai sakot nē. Tad, kad brokastis pasniegtas, drēbes saliktas, lēnām modinu, sakot, ka jāmostas, jo mamma pagatavojusi skaistāko un gardāko oliņu, ka griķīši gaida, kad varēs ar viņu sasveicināties... Tad parādu, ko esmu salikusi no drēbēm, pajautāju, vai viņai arī šķiet, ka būs ļoti skaisti? Pajautāju, kādu bizi pīsim - Elzas, vai Annas, vai Pepijas Garzeķes un līdz ar runāšanu un sarunāšanu, viņa lēnām mostas un ne ar tik "šausmīgu" raudāšanu un niķiem. Protams, mēģinot izlūgties brīvdienu.

Pēcpusdienā gan ir nedaudz citādāk - tur bērnudārzā ir puņķi un asaras, kad pamana mammas mašīnu piebraucam, jo pēc bērnudarza ar tēti brauc uz veikalu un tiek pie sava našķa. Esmu ļoti pret saldumiem un našķiem, taču tētis mīļā miera labad izdarbā līdz pēdējam. Tādēļ bieži vien domāju, diez ko padomā citi vecāki un audzinātājas, kad bērns sāk histērijā raudāt, ka pamana, ka mamma ir atbraukusi pakaļ.

Kā Jums ar pamošanos bērnudārza rītos, it sevišķi tagad, kad vakaros sanāk iet vēlu gulēt, jo labs laiks ārā un dzīvoties dārzā var pat līdz 22-23jiem, vai Jums ir kāds rituāls, kurš no vecākiem modina un poš bērnudārzam?

viiv viiv 20. May 2019, 14:01

Mūsu lielajai bērnudārzniecei patīk sacensību gars! Kurš pirmais būs vannasistabā pucēt zobus? Kurš pirmais saģērbsies? Kurš ātrāk uzviks apavus? Kurš ātrāk nokāps pa trepēm? utt. Tāpēc arī ļaujamies sacensties un arī bērnudārzā esam vieni no pirmajiem, kas ierodas. Šodien bija jancīgi, mums līdz b/d pusstundas brauciens ar auto sanāk un meita iemiga. Modinu, ka esam klāt, viņa negrib celties. Saku - brālītis būs pirmais grupiņā! Viņa sašutumā, acis vaļā un gatava skrējienam. Brālītis mammai uz rokām un dipinām uz grupiņu...