Avārijas Brigādes parks - ar ģimeni, ar draugiem vai svinot ballītes

Avārijas Brigādes parks - ar ģimeni, ar draugiem vai svinot ballītes

26. Jun 2019, 10:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja meklējat, kurp doties ar visu ģimeni, tad viennozīmīgi iesakām Avārijas Brigādes parku, kurš jau otro gadu ir mūsu ģimenes iecienīts galamērķis atpūtai dienās, kad gribas izklaidēt bērnus, bet pašiem negribas lauzīt galvu par iespējām, jo Avārijas parkā ir viss! Tūlīt pastāstīšu, kā mums gāja!

Šajā pilsētiņā būs ko darīt ikvienam- gan pašiem mazākajiem, gan mammām un tētiem, gan arī omītēm un opīšiem un patiesi- par plašo apmeklētāju loku liecina autobosi, kas diendienā rindojas autostāvvietā.

Mani bērni ir aktīvi un mazāk par 3-4 stundām parkā noteiktim nevajag plānot, jo paies visa diena, kamēr izmēģināsiet visu, apiesiet lielo apli ar aktivitātēm un, iespējams, gribēsiet atgriezties, lai izmēģinātu ko vēlreiz. Un tā patiesi ir, jo, piemēram, virvju trasi bērni izskrien vēl un vēl un tā kā šī ir top aktivitāte, ko izmēģinām un izmantojam visur pie pirmās iespējas, priecājamies, ka Avārijas Parkā ir šāda iespēja!

Dinozauru taka. Uz katra stūra pieejams kāds dinozaurs, kurš rēc, sēc, izdvešot dažādas skaņas, radot sajūtu, ka parks ir dzīvs! Šis ir piedzīvojums, kas jāizbauda reizi no reizes atkal.

AB parka pilsētiņa.Avārijas Brigādes animācijas filmiņa no mūsu bērnības palikusi atmiņā kā sirsnīga, smieklīga ar galvenajiem varoņiem, ko var sastapt arī šajā pilsētiņā. Neiztrūkstošs ir lielais lācis, apgāztais auto, tāpat vari uzspēlē "aplīšus un krustiņus", brīvdabas boulingu, izložņāt mazās mājiņas un ļauties fantāzijas spēlei. 

Kameru šļūkšanas trase. Ja ar karuseļiem nav gana, tad ātrais kameras nobrauciens būs vēderu kutinošs piedzīvojums, liekot spiegt gan maziem, gan lieliem. Forši,ka ir pieejamas gan lielās ģimenes kameras vairākiem braucējiem, gan arī individuālās kameras, kas atšķiras pēc izmēriem- mazākiem un lielākiem dupšiem. 

Virvju trase. Virvju un šķēršļu trases apmeklējam vairākas reizes gadā, kad kokos jānotur līdzsvars, jāpārbauda drosme un roku spēks, kā arī kāju veiklība. Šeit atradīsi piemērotu virvju trasi bērniem, kas ir salīdzinoši nelielā augstumā no zemes, tāpēc varēs iztikt bez speciāliem drošības stiprinājumiem. Padomāts arī par mammām un tētiem, kuri droši var doties trasē līdzi mazajiem, ja pasaules pētnieks vēl nejūtas pietiekami spēcīgs, lai paveiktu visus trases posmus. 

Piepūšamais lecamspilvens. Trīs dažādi lecamspilveni- pavisam lēzens, divi lielāki dažāda vecuma bērniem, kur arī ir ieteicamais vecums/ augums, kas atvieglo drošības apsvērumu ievērošanu. Mūsu ģimenē visaktīvākie lēkātāji ir abi puiši.

Velokartu trase. Lai gan Edvardam kājas vēl ir par īsām un spēks par maz, lai pats brauktu ar velokartiem, blakusvāģī sēdēšana ir gana ērta. Parkā izveidota līkumaina trase, kurā var doties gan sacensību nolūkos, gan rāmā izbraucienā, apskatot apkārt notiekošo. 

Radošās darbnīcas un sejiņu zīmēšana. Katram bērnam dienas garumā pienākas par brīvu sejiņas zīmēšana un dalība radošajās darbnīcās, kur var krāsot, izveidot zīmējumus ar dažādiem dabas materiāliem. Forša ir arī dinozauru piparkūku darbnīca ar saldajām glazūrām, tas palīdzēs bērniem atjaunot cukura līmeni organismā, lai vēl vismaz pāris stundas skrietu pa teritoriju un piedalītos aktivitātēs.

Karuseļi. Ej, brauc kaut visu dienu un bez maksas! Šis laikam vecāku maciņiem ir pievilcīgākā no aktivitātēm vismaz mūsu ģimenē- kā tiek izbraukts ar karuseļiem, kad esam šajā zonā, jau tiek ieņemta rinda uz nākamajām. Novērtēju un liels pluss ir tas, ka atrakcijas tiek atjaunotas- ja pērn varēja braukt ar Disneja varoņu karuseļiem,tad šogad tie ir atjaunoti kā kosmosa kuģi.

Lāzertags. Nosaukums var likties biedējošs, vismaz man tā bija, kad dzirdēju pirmo reizi pagājušajā gadā. Līdz brīdim, kad to izmēģināju pagājušajā vasarā, palīdzot divgadīgajam Edvardam. Dariusam tik ļoti iepatikās, ka dzimšanas dienas ballīte pērn tika svinēta tieši lāzertagā netālu no mājām. Bet šogad, šogad man pat nav jādodas trasē, jo Edvards viens pats pretējā komandā (vienkārši nepitika vietas kopā ar draugiem un brāli/ māsu) spēlēja lāzertagu un vinnēja! Tā kā teikšu,ka 3,5 gadi ir noteikti vecums, no kura jau var laist bērnu spēlēt lāzertagu!

Minigolfs. Šis ir vēl viens jaunums pagājušajā vasarā, kur var aizmirsties uz ilgāku laiku, izejot visas golfa bedrītes. Šajā reizē gan to nespēlējām, jo bija jāskrien tālāk!

Meža vilcieniņš. Kurš pieaugušais gan negribētu iekāpt sapņu vilcienā un izbraukt ar vilcieniņu, kad apkārt paveras pasaku ainām cienīgs skats. Lūk, tagad ir legāla iespēja arī lielajiem izbraukt ar vai bez bērniem. Īpaši iespaidīgi tas ir naktīs, kad braucām Pavasara svētku laikā, kad parkā deg uguntiņas. 

Ūdens spēļu laukums un katamarāni. Šo aktivitāti atstājām uz citu reizi, jo nebija tik karsts un devāmies peldēties uz draugu laukiem, bet arī īpaša iespēja atveldzēties karstās dienās, turpat pārģērbties, lai no jauna dotos baudīt aktivitātes teritorijā.

Forša ir iespēja iegādāties sezonas karti, ar kuru neierobežotu reižu skaitu var apmeklēt Avārijas Brigādes parku un tad, ja ģimene izlēmusi apmeklēt parku vismaz divas reizes sezonā, tad tiešām šis ir izdevīgs piedāvājums!

Uzslavējama ir darbinieku esamība parka teritorijā, sniedzot papildus pievienoto vērtību attiecībā uz drošības apsvērumiem- lai neveidojas lieki rindas, nav grūstīšanās. Bet, protams, jāatceras, ka vecāki uzņemas atbildību un drošības noteikumi ar bērniem būtu jāizrunā!

Ļoti patīkami, ka šajā gadā teritorijā vairākās vietās slejas ne tikai sausās tualetes, bet arī WC ar ūdeni, pārtinamo virsmu, izlietni. Tajā varēs gan nomazgāt rokas pirms ēšanas, gan ērti nomainīt autiņbiksītes!

Bērniem šeit negribēsies apstāties un apstāsies vien tad, kad dosies uz automašīnu, lai dotos mājās.

Ieteikumi no mūsu ģimenes: 

  • Lai gan uz vietas ir plašs ēdināšanas piedāvājums, visai ģimenei paēst varētu sanākt padārgi, tāpēc vienmēr ēdienu ņemam līdzi- dārzeņus, augļus, pīrādziņus, dzeramos, salātiņus;
  • Noteikti paņemiet maiņas apģērbu, kuru var atstāt automašīnā- apģērbs noderēs,ja gadījies sasmērēties vai saslapināt drēbes un mājās varēsiet braukt tīrā apģērbā;
  • Jā, ieejas biļete personai nav lēta, parēķinot, kas ir izbaudāms un paveicams parkā, saprotams, ka tas atmaksāsies jau pirmajā stundā vien, sevišķi, ja bērni gribēs izmēģināt karuseļus pa vairākiem lāgiem, šaut lāzertagu, piedzīvot virtuālo realitāti, iziet dinozauru trasi vai pārbaudīt spēkus virvju trasē;
  • Ja pārvietojaties bez ratiem, tad ērti var iznomāt velkamo piekabīti, kur salikt mantas, pledu, pārtiku piknikam;
  • Dienas garumā teritorijā var ienākt un iziet vairākas reizes, tāpēc var braukt no rīta, doties kur pusdienot ārpus parka un vēlāk atgriezties- dienas laiks paies nemanot!

Kristīne, trīs bērnu mamma