Ārsti lūdz nenodarboties ar enurēzes pašārstēšanu

Ārsti lūdz nenodarboties ar enurēzes pašārstēšanu

23. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja bērns, sasniedzot pirmsskolas vecumu, no rītiem aizvien pamostas slapjā gultā, necentieties nodarboties ar pašārstēšanos.  Jo ātrāk jūs vērsīsieties pie ārsta pēc padoma, jo ātrāk bērns uzveiks enurēzi.

Bieži vien gadās, ka veselības problēmas vecāki cenšas atrisināt paši saviem spēkiem. Kā norāda ārsti, enurēzes gadījumā šī ir viena no galvenajām kļūdām, jo slimība vai nu saglabājas līdzšinējā stāvoklī, vai arī progresē. Tajā pašā laikā, vecākiem cenšoties nodarboties ar pašārstēšanos, bērns turpina sadzīvot ar psiholoģisko diskomfortu.

Kāpēc ārstēšanās mājās ir bezjēdzīga? Iemesls slēpjas tajā, ka enurēzes cēloņus iespējams noteikt tikai pēc rūpīgas pārbaudes. Un izmeklējumi ir ļoti svarīgi, lai izvēlētos piemērotākās un efektīvākās ārstēšanas metodes.

Atgādināsim, ka pastāv neskaitāmi iemesli, kāpēc bērns slimo ar enurēzi: tās var būt dažādas infekcijas, attīstības traucējumi, problēmas urīnizvadsistēmā vai nervu sistēmā, stress, neirozes un citi veselības traucējumi.

Ko ietver pirmā vizīte pie ģimenes ārsta?

  • Urīna analīzes - palīdzēs pārliecināties, vai bērnam nav urīnceļu infekcijas;
  • vēdera dobuma orgānu ultrasonogrāfijas izmeklējumu - palīdzēs izslēgt dažādu orgānu pataloģijas.

Pēc sākotnējiem izmeklējumiem ģimenes ārsts izlems, kā tālāk rīkoties mazā pacienta slimības gadījumā. Prakse liecina, ka ne vienmēr enurēzes gadījumā nepieciešama konsultācija pie citiem speciālistiem, jo ģimenes ārsta uzraudzībā iespējams sekmīgi mainīt bērna režīmu vai arī ārstēt dažādas infekcijas slimības, tādējādi atbrīvojoties no nakts enurēzes.

Speciālisti, pie kuriem ģimenes ārsts var jūs un jūsu bērnu nosūtīt uz konsultāciju nakts enurēzes gadījumā:

  • urologs;
  • neiropatologs;
  • nefrologs;
  • psihologs;
  • psihiatrs;
  • fizioterapeits.

Tālāk ārstēšana tiek noteikta, balstoties uz slimības cēloņiem.

Reizēm pilnīgi pietiekami ir ar ārsta nozīmēto medikamentu lietošanu, savukārt ir gadījumi, kad nepieciešams kompleksa ārstēšana.  Taču patstāvīgi, paļaujoties uz pašārstēšanos, ar to tikt galā nav iespējams. Tāpēc neatlieciet ārstēšanu un savlaicīgi vērsieties pie ārsta pēc palīdzības!

20170919230731-92338.jpg