Aptauja: Kādas ir jauktu bērnudārza grupiņu priekšrocības?

Aptauja: Kādas ir jauktu bērnudārza grupiņu priekšrocības?

09. Sep 2013, 10:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Samazinot bērnudārzu rindas, tiek noteikta jauna uzņemšanas kārtība bērnudārzos, kad prioritāte rindā būs ātrāk pieteiktajiem, nevis agrāk dzimušajiem bērniem, kā tas bija iepriekš, tādējādi ir bērnudārzi, kur grupiņās būs dažāda vecuma bērni, kas liek uztraukties par telpu piemērošanu un nodarbību norisi.

Vairāku bērnudārzu vadība norāda - mazākie bērni šādā sistēmā būs ieguvēji, bet lielākie - zaudētāji. Viņuprāt, problēmas būs, jo vienam bērnam sākumā būs jāmāca sociālas iemaņas, bet pārējiem varbūt jau lasītprasme.

Kādas ir Jūsu bērnu dārza grupiņas, cik veci bērniņi tur iet?

Kā Jūs domājat, vai labāk bērnam ir grupiņā ar vienaudžiem, vai lielākiem bērniņiem?

PIEDALIES APTAUJĀ ŠEIT!

31. Aug 2013, 17:21

mani bērni iet grupiņās ar vienaudžiem. bērni ir sadalīti pēc dzimšanas gadiem. meitiņa pagašgad gāja ar bērniem 1-3 gadiem,bet šogad ies ar 2010 gadā dzimušajies viņa ir dzimusi 15jūlijā tātad būs vidējā vecumā, bet dēls ies 2009 gadā dzimušajiem un viņš ir dzimis 12.februārī tātad būs viens no vecākajiem.

Liene Krúza Liene Krúza 30. Aug 2013, 08:05

Man berns iet dazada vecuma grupina. jo mums nav citu variantu. labi ka vispar laukos ir tadi bernu darzi.
un grupina sogad bus no 1.6g lidz pat,ja macibu gada beigas kadam paliek 5gadini.
lidz ar to ir 2audzinatajas un auklite. protams grupina sogad bus 19bernini. un netiek atstumti mazakie vai tiesi otradi. ir sadalits laiks,lai tiktu veltits laiks gan mazakiem,gan lielakiem. un ir nodarbibas,kur tiek iesaistiti visa vecuma.
un problemas nesagada,jo jau darzinu apmeklesim otro gadu