Alīnas dienasgrāmata: Smilšu terapija kā metode cīņā ar enurēzi

Alīnas dienasgrāmata: Smilšu terapija kā metode cīņā ar enurēzi

25. Sep 2013, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par smilšu terapiju mēs ne reizi vien esam lasījuši Māmiņu Kluba mājaslapā, kā arī - ir redzēti Māmiņu Kluba raidījumi, tāpēc neiedziļināšos, bet vienkārši padalīšos pieredzē.

Pakonsultējoties ar psihologu, sapratām, ka būtu vērts doties uz smilšu terapiju. Un tas tiešām ieinteresēja arī manu dēlu, viņš katru reizi ar prieku brauca "spēlēties ar smilšu rotaļlietām".

Pirmajā tikšanās reizē ar psihologu, kārtējo reizi pārliecinājos, ka lielais vairums vecāku neprot komunicēt ar saviem bērniem, un mēs neesam izņēmums. Viss, kas šķiet viegls teorijas ziņā, ir tomēr grūti iegaumējams, un absolūti citādāk ir to visu izprast, klausīties un patiešām komunicēt ar bērnu. Katrs bērns ir individuāls, un katram bērnam ir nepieciešama sava pieeja. Mēs esam sapratuši, kā vajag komunicēt ar dēlu, uz ko vajag vērst uzmanību, un, protams, cenšamies pieturēties pie tā. Varbūt, ka mums ne vienmēr izdodas, bet domāju, ka attiecībās ar dēlu esam šo to mainījuši.

Dēls izmēģināja gan smiltas, gan sausas smiltiņas. Kā izrādījās, viņam visvairāk patika darboties ar slapjām smiltīm.

Mēs uzzinājām, kā dēls attiecas pret mums, pret pārējiem ģimenes locekļiem. Kaut kas bija mums pārsteigums, un šis tas palika tā arī neatklāts.

Psiholoģe apstiprināja, ka dēls ir ļoti jūtīgs, neizrāda savas emocijas, pārdzīvojumus, ļoti ātri uztraucas, un visdrīzāk tieši tāpēc viņa nervu sistēma atslābinās pa īstam tieši naktī, un tad viņš arī cieši guļ, un gadās "avārijas". Ne velti nakts enurēzi sauc par "neizraudātajām asarām". Tad arī es sapratu, ka dēls pēc rakstura šajā ziņā ir līdzīgs savam tēvam. Vīrs arī ir tāds noslēgts, praktiski nekad neizrāda savas jūtas, bet pamazām es viņam mācu izrādīt savas emocijas un pārdzīvojumus. Tā arī ar dēlu cenšamies visu skaidri un gaiši izrunāt par savām jūtām, gribu, lai viņš ar mani dalītos, un dažkārt tas nostrādā.

Grūti teikt, vai smilšu terapija palīdzēja atrisināt kaut mazliet enurēzes problēmu, jo visdrīzāk jāsaka nē, nekā jā, bet tik un tā - mēs turpināsim seansus.

Tālāk mums ieteica doties uz ģimenes terapiju, nāksies izmantot arī šo variantu.

Un, kas notika tālāk, uzzināsiet nākošajā reizē.

Alīna

20121128173408-44521.jpg

www.bernuenureze.lv