Zaļā oāze bērniem – Dabaszinību skola

Zaļā oāze bērniem – Dabaszinību skola

09. Mar 2010, 16:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja Tavu bērnu saista daba, ķīmija, fizika, kā arī citi procesi, kas notiek mums apkārt, tad īstā vieta viņam būs Rīgas Dabaszinību skola Pārdaugavā. Vairāk par to Māmiņu Kluba radio stāsta Daiga Kalniņa, Dabaszinību skolas direktore.

 

Pārdaugavā pavisam necilā ēkā, liela, skaista dārza vidū ir paslēpusies īpaša lieta – Dabaszinību skola. Kā stāsta šīs skolas direktore Daiga Kalniņa, Rīgā daba ir tīri simboliska , taču bērniem ir nepieciešama saikne ar to– svarīgi ir redzēt, kā kas aug, interesanti ir uztaisīt pašam mazu siltumnīcu uz palodzes, vērot dabā notiekošos procesus.

 

Šo iespēju sniedz interesantie un savdabīgie Dabaszinību skolas pulciņi, bez tam -  Dabaszinību skola ir vienīgais vides centrs Latvijā.

 

Konkrēti par  katru pulciņu variet uzzināt apmeklējot Dabaszinību skolas mājas lapu internetā www.rds.lv, kā arī vecāki var zvanīt skolotājiem, doties uz nodarbībām un paskatīties kas tad īsti tajās notiek.

 

Septembris Rīgas Dabaszinību skolai ir īpašs mēnesis arī tādēļ, ka skolā notiek vairāki interesanti pasākumi – 12. septembrī Pārdaugavā, Ernestīnes ielā 8 vecākiem ar bērniem būs iespējas apmeklēt Dabas dienu un uzzināt, kādus pulciņus iespējams apmeklēt šajā interešu izglītības centrā, bet 19. septembrī skola rīko Eksperimentu dienu, kur visi pulciņi, kuri nodarbojas ar eksperimentiem, rādīs, ko tad nu māk!

 

Populārākie pulciņi šajā skolā ir Mazais dabas pētnieks, kur nāk bērniņi jau no  2 gadiem. Ziemā viņi pēta, piemēram,  vārnu pēdas un vasarā puķes. Tikpat populāri ir arī radošie pulciņi – floristika un Dabas studija, kur bērni mācās zīmēt, gleznot un veidot.

 

Tāpat Dabaszinību skolā ir  ļoti specifiski pulciņi – šeit ir, piemēram,  atrodams vienīgais Jauno paleontologu pulciņš Latvijā.

 

Tieši šī iemesla dēļ Rīgas Dabaszinību skolā pulciņus var apmeklēt bērni gan no Rīgas, gan arī no Pierīgas un citām tuvējām pilsētām.

 

Vairāk par Rīgas Dabaszinību skolu un pulciņiem savam bērnam klausies ŠEIT!

22. Aug 2009, 00:44

Malaciishi atkal, kautko jaunu izdomaajushi!!!!

22. Aug 2009, 00:44

Malaciishi atkal, kautko jaunu izdomaajushi!!!!