Ūdentiņš labs, ūdentiņš jauks, ūdentiņš rociņām draugs.

Ūdentiņš labs, ūdentiņš jauks, ūdentiņš rociņām draugs.

01. Sep 2011, 17:01 avene* avene*

To, ka jāmazgā rokas mazajiem var iemācīt dažādos veidos. Lai arī mans mazulis, ir tikai 5 mēnešus vecs, man jau ir vairākas idejas, kā bērniņam iemācīt mazgāt rokas.

 

 

To, cik nepieciešama un patīkama ir roku mazgāšana māmiņa savam mazulim var iemācīt visvisādos veidos. Gan ar pantiņu palīdzību, gan izdomājot īpašu pirkstiņrotaļu. Mamma , piemēram, rāda un stāsta bēbim, tuvinot plaukstas vienu otrai, kā pirkstiņi satiekas, viens otru samīļo, parunājas cits ar citu, mazais to pašu atdarina ar zem ūdens srūklas. Var uztaisīt no papīra vai kāda cita materiāla lielas rokas un rādīt, kā tās viena otru mazgā, var ar bērniņu kopā vispirms visām mīļajām mantām rokas nomazgāt, stāstot cik tas ir labi un vajadzīgi, tad doties un kopā nomazgāt rokas arī bērniņam.

 

Māmiņa ar pavisam minimāliem līdzekļiem var ‘atdzīvināt’ pirkstiņus, līdzīgi kā attēlā un izteiksmīgi stāstīt bērniņam to, kā jūtas pirkstiņi.

 

Piemēram :„Čau, bērniņ! Es esmu pirkstiņš Garais un es esmu pirkstiņš Īsais. Mēs esam lieli ceļotāji. Mēs ejam ārā, uz veikalu, braucam trolejbusā, spēlējamies smilšukastē, ēdam ievārījummaizītes kopā ar Tevi. Tāpat kā māmiņa Tevi katru vakaru nomazgā vannā, tāpat arī mēs vēlamies, lai mūs kāds nomazgā. Mēs nosmērējamies ar zemēm, zapti, baciļiem un jūtamies neomulīgi. Arī mēs gribam būt tīri. Jo mēs būsim tīrāki, jo Tu būsi veselāks un Tava māmiņa priecīgāka. Nomazgāsi mūs? ”

 

Tāpat mazuļiem patīk arī dažādi dzejolīši/dziesmiņas, kas padara roku mazgāšanas procesu jautrāku. Kamēr mamma divreiz noskandēs pantiņu, mazuļa rociņas jau būs tīras. Man šorīt prātā ienāca šāds:

 

Ūdentiņš labs

Ūdentiņš jauks

Ūdentiņš rociņām draugs.

 

Vardēm patīk ūdentiņš,

Pīlēm patīk ūdentiņš,

Mazajām rociņām

Arī patīk viņš.

 

Nomazgāsim mazās rociņas

Lai varam doties pusdienās!

 

 

Bērniem patīk jebkas, kas ir pasniegts ar izdomu, nevis sausi un pamācošā tonī.

 

Lai visiem bērniem labi mazgājas rokas!

 

 

1

Iesūti savu stāstiņu šeit un pastāsti, kā iemācīt bērnudārzniekam mazgāt rokas!

1

28. Oct 2010, 11:24

jā, bēbjiem jau ļoti patīk ūdens un plunčāšanās prieki.
Vairākumu nemaz īpaši nav jāmāca mazgāt rokas, paši māk un iekrīt azartā.