Kino un bērni

Kino un bērni

04. Sep 2010, 08:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienu māmiņai nav jāsēž mājās. Viņa ar mazuli var doties VISUR! Arī uz kino, jo ir taču Māmiņu seansi! Beidzot šo ekstru izbaudījusi arī māmiņa Ilze Lipska!

{pic:1}

Pirmo reizi mūžā biju uz Māmiņu Seansu kino, kaut arī sen jau sapņoju, ka gribētos aiziet.. tikai tagad beidzot izdevās šo sapni īstenot. Kino man ļoti patīk. Teātrī tādu māmiņu seansu nav, līdz ar to ar teātra apmeklējumu būs jāpagaida, bet uz kino gan mammas var aiziet ar visiem bērniņiem. Un tas taču ir tik forši - izrauties no ikdienas!

 

Vislielākais sapnis, kad mājās jau pavadīts krietns laiciņš. Man jau tie ir vairāk kā divi gadi... Diezgan ilgs laika posms prom no darba, prom no mācībām, un pēdējā laikā arvien biežāk pieķeru sevi pie domas, ka - tā kā darbā nesanāktu atgriezties, jo nav jau kas mazo pieskata, tad vismaz mācību ziņā jāsāk kaut kas darīt. Bet jāgaida vīrusu sezonas beigas, jo negribas īsti ar bērniem braukt uz Rīgu, uz universitāti. Tā nu nolēmu, ka līdz pavasarim izbaudīšu bērna kopšanas atvaļinājumu, visu laiku veltot bērniem, nevis raujoties uz pusēm. Un aiziešu vismaz vienu reizi uz kino! Es gan ceru, ka būs vēl kāda reize, jo bija ļoti, ļoti forši!

 

Sākumā biju domājusi, ka būs jābrauc uz kino ar abiem bērniem (un ar noskaņojumu - diez vai izdosies no filmas kaut ko redzēt...), bet beigās Ernestam tā nāca miegs, ka mēs vīriešus atstājām mājās. Meitenes devās uz kino. Braucām uz Siguldu, uz Kino Lora. Galā nokļuvām ļoti laicīgi, tā nu varējām iekārtoties krēslā (uhh, tie nu patiešām ir ērti un lieli!) un atpūsties. Intra, kura jau aizmiga pa ceļam uz kino, pusfilmu nogulēja, līdz ar to mamma varēja mierīgi iekārtoties krēslā un pievērsties filmai.

 

Sākumā jau domāju, vai tiešām es būšu vienīgā mamma ar bērnu, bet pirms pašas filmas ieradās vēl trīs māmiņas ar mazulīšiem, kuri ļoti omulīgi dzīvojās pa kinoteātri, kad Intra pamodās, arī viņa pievienojās.. Pirmo reizi satikām mazuļus apmēram vienā vecumā, un tāds prieks vērot- kā viņi savā starpā komunicē, reaģē viens uz otra izgājieniem.. Žēl, ka mums tuvumā nav mūsu vecuma mazuļu, ar kuriem ik pa laikam satikties, lai bērni var kopā paspēlēties.

 

Vai Jums ir šādas kompānijas? Tās ir nenovērtējamas! 

11. Dec 2009, 22:34

Tur jau tā lieta-mēs paši varam izlemt,kas mums ir labāks,kur iet kur ne,ko darīt vai ko nedarīt. Nevis uzspiest savu viedokli un lamāt otru par to,ka tas domā citādi...

11. Dec 2009, 22:13

Nu un es piemēram reizi nedēļā ar divgadīgo meitu uz mākslas galerijām eju. Lai būtu laba māte ir jābūt labai- pašpietiekamai sievietei, lai nebūtu depresīva un ērcīga.

Tas taču ir pats feinākais- iespēja izvēlēties.

11. Dec 2009, 20:07

Ilze,es tevi apbrīnoju,tu gan esi apņēmīga!

11. Dec 2009, 19:53

Tieši tā...

11. Dec 2009, 19:44

Viss kārtībā. Nekāda naida. Respektēju Tavu viedokli. Patiesībā jau mūsu viedokļi savstarpēji tā īsti nemaz nekonfliktē un viens otru neizslēdz.

11. Dec 2009, 19:23

Jūs varat mani gānīt kā gribat-Jūs vienkārši nespējat pieņemt to,ka man ir citāds viedoklis. Jums par nelaimi-palieku pie sava viedokļa,bet to nevienam neuzspiežu,atšķirībā no Jums...☹

11. Dec 2009, 18:39

Es arī esmu "mamma, kam nav ko darīt", pie tam kvadrātā😀, jo mes kino bijam vakar jau 4.x (un vēl iesim, jo, pirmkārt, patīk, otrkārt, 5.seanss par velti Siguldā). Sakumā arī baiļojos par vīrusu laiku, bet nav jau tik traki - jo seansā tiekas "mājāssēdētājas" un pa veikaliem jau neplosījāmies, bez tam, skrienot garām tām bodēm l/v 2. stāvā, pat nevienu pircēju nemanīju (krīze), autostāvietā arī neviens virsū nešķaudīja, tā ka viss čikiniekā. Nu, jā, Rīgā jau burziņš tomēr lielāks, turp tā kā vēl nepošamies, bet izolēties jau ar nevar...
Par tām gaismām, skaņām un atmosfēru varat palasīt sarunu sadaļā, kur Ilze jau pirms kadiem 2 mēnešiem izveidoja diskusiju tieši par māmiņu seansiem.

Liels paldies klubiņam par iespēju dažādot savu ikdienu ar mazuļiem!

Liga, atnac kadreiz mums līdzi, pārliecināsies, kāds prieks ir bērnu acīs un cik labi viņi tur jūtas, paši savu tusiņu izveidojuši un ar mantiņām apmainījušies! Nopietni.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

meitenes, nekašķējamies!😀 Nav to vērts!!

11. Dec 2009, 16:52

Ārprāts-ilzel-vai es Tev esmu ko pārmetusi. Kāpēc tik daudzi nespēj uzklausīt viedokli,kas nesakrīt ar Jūsējo??? Vai Jūs joprojām neesat pamanījuši,ka cilvēkiem viedokļi mēdz atšķirties??? Ja tik slimīgi uztver citādu viedokli,tad kāpēc vispār raksti šo rakstu? Es arī esmu reģistrējusies Māmiņu kluba mājas lapā,man arī ir tiesības uz komentāriem-ja nespējat pieņemt,tad pie rakstiem norādiet,ka tos nedzrīkst komentēt,ja nepiekrīt izteiktajam viedoklim.
Tu taču raksti lai it kā visi lasītu...
Un izlasi manu pirmo komentāru pie šī raksta-vai bija kaut viens nosodījums vai pārmetums??? Es teicu,ka neietu ar tik mazu bērnu uz kino un jautāju kā Jūsuprāt viņš tur jūtas.Pārlasi un atraksti kur bija pārmetums un nosodījums.

rita123 rita123 11. Dec 2009, 15:10

Pilnīgi pareizi ,Ilze!

11. Dec 2009, 12:55

Un man joprojām šķiet,ka tur tusējas mammas aiz nav ko darīt...un tās ir manas domas,kuras man ir tiesības izteikt.

11. Dec 2009, 12:54

Gļēvais viesi tas ir no sērijas-pastaiga ārā-pa lielveikaliem. Gļēvuļi-tak kļūstiet atpazīstami!!!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Jā, kad sākām taisīt šos seansus, tad tas bija pirmais noteikums - lai filmas laikā ir gaisma (vismaz daļējs apgaismojums) un lai ir klusināta skaņa, pārtinamais galdiņš un rotaļlietas bērniem. Es gan sen neesmu bijusi šajos māmiņu seansos, bet atceros, ar pirmo bērnu bija ļoti ērti - tad nāca daudz mammu ar mazajiem, un tad tajā seansā visi arī saprot, ka tas ir māmiņu seanss, un bērni var skraidelēt un bļaut , ja grib (to viņi arī dara!😀

11. Dec 2009, 10:52

Jauki,ka ir tādi māmiņu seansi,bet ko gan tik mazs bebis šajā vīrusu laikā dara kino-vai viņš tiešām ir apmierināts...nu nezinu gan...

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Mēs varētu varbūt uztaisīt kādu Māmiņu kluba tusiņu kino? kā jums šķiet? tikai pagaidīsim, lai gripa noskrienas

rita123 rita123 11. Dec 2009, 08:59

Atkal jāsaka paldies Māmiņu klubam😀😘