Kā Jūs savam mazulim esat nolēmušas krāt / krājat / esat sakrājušas taustāmās atmiņas?

Kā Jūs savam mazulim esat nolēmušas krāt / krājat / esat sakrājušas taustāmās atmiņas?

25. Aug 2010, 19:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Diezgan vienkāršs jautājums no māmiņas Ingas Hartikas, bet tas ietver tik daudz- atmiņu saglabāšanu par mazuli.. Uzzini, kā to dara Inga!

{pic:1}

Jau stāvoklī būdama, bieži par to domāju, kā atstāt atmiņas bērniņam par viņa gaidīšanas laiku, par viņa zīdaiņa vecumu, bērnību. Tad nu sāku no grūtniecības testa saglabāšanas, tad rakstīju grūtniecības dienasgrāmatu un ik pa nedēļām fotografējos un, kad mazais jau bija klāt, šo to no dienasgrāmatas pierakstiem apvienoju ar bildēm un izveidoju fotogrāmatu „Mūsu pirmie 9 mēneši”. Ļoti gribējās, lai gan pašai ir apskatāmas atmiņas par skaisto gaidīšanas laiku, gan dēliņam ir iespēja apskatīt, kā mamma un tētis viņu gaidīja.

 

Visu iekrāto esmu nolēmusi likt kastītē, un, kad mazais būs paaudzies, vai varbūt, kad gaidīs savas ģimenes pieaugumu, uzdāvināsim viņam.

{pic:3}

Kad būs kādā divgadnieka vecumā, noteikti kopā kastīti aplīmēsim ar kādiem viņa zīmējumiem, tādā veidā arī viņš būs palīdzējis pie atmiņu krāšanas.

{pic:2}

Esam par piemiņu mazulim paturējuši:

  • Pozitīvo grūtniecības testu
  • Pirmās saprotamās USG bildītes
  • Grāmatiņu par grūtniecību un dzemdībām, ko gaidīšanas laikā neskaitāmas reizes pārlasīju. To es katru svētdienu vēru vaļā, jo tad man sākās jauna grūtniecības nedēļa, un tad nu es ar prieku lasīju par to, kā mazais aug un attīstās manā puncī.
  • Grūtniecības kalendārs, - tanī ir dažādas piezīmes par maniem apmēriem katrā grūtniecības nedēļā, kā arī tādas īsas domas. Tā kā tekstam grāmatiņā vietas bija maz, paralēli rakstīju dienasgrāmatu, bet to gan paturēju sev.
  • Pirmie manis darinātie tamborētie zābaciņi un cimdiņi,
  • Pašas veidoto iepirkumu sarakstu dzemdībām, pēcdzemdību periodam ar mazulim nepieciešamajām lietām un dažādas piezīmju lapiņas, kā, piemēram, to, kas tētim man jāatved uz slimnīcu, kad es jau būšu tur.
  • Plānas 2 grāmatiņas par pirmajām dienām ar mazuli utml.
  • Kad Artuss jau bija klāt, sāku rakstīt viņa pirmo „Mazuļa dienasgrāmatu”,  (iegādājos grāmatnīcā) to papildinot ar fotogrāfijām, pirmo viņam dāvāto kartiņu sakarā ar dzimšanu, informācijas lapiņu par mums abiem no slimnīcas utml.
  • Sākām veidot Artusa pirmo fotoalbumu ar parakstiem zem bildēm (iemūžināts ir teju viss PIRMAIS – pirmā vanna, pirmā pastaiga svaigā gaisā, pirmie ciemiņi utt.)
  • Noteikti pieliksim klāt abus latus, kas šogad – dēla dzimšanas gadā ir iznākuši
  • No interneta esmu izdrukājusi viņa Bērnu horoskopu, Profesijas horoskopu, aprakstu par dzimšanas gadu (Vērša gads).
  • Izdrukāts ir arī viss svarīgākais, kas pasaulē noticis viņa dzimšanas datumā – 4.oktobrī (vēsturiski notikumi, dzimušās slavenības, piemēram, 1956.gada 4.oktobrī dzimis datorvīrusu laboratorijas dibinātājs Jevgeņijs Kasperskijs).
  • Izdrukāta un ielīmēta Mazuļa dienasgrāmatā ir Artusa Krustvecāku apliecība, ko uzmeistaroju datorā, (aprakstīts, kas kurā vecumā krustvecākiem jādara, kā jāpalīdz, un kādas būs nepalīdzēšanas sekas – nu tā – humoram) tāda, protams, ir arī Artusa krustvecākiem.
  • Tā kā Artuss ir dzimis svētdienā, esmu izdrukājusi un ielīmējusi Mazuļa dienasgrāmatā nelielu aprakstiņu par svētdienā dzimušajiem bērniem.
  • Ir arī izdrukāti daži – visatbilstošākie Artusam – ticējumi par svētdienā dzimušiem bērniņiem, par tiem bērniņiem, kas dzimuši Svaru zīmē utml.
  • Vēlāk noteikti klāt tiks likti pirmie zīmējumi, fotoalbūmi tiks papildināti ar aprakstiem, kā arī vēl dažiem publicētajiem mammas rakstiem J.

 

Un kā jūs krājat/veidojat atmiņu pūru?

04. Dec 2009, 20:41

Mēs saglabājām abiem mazajiem pirmās drēbītes,pirmas kurpītes un kristību kostīmiņu.Kā arī abiem bērniem ir atmiņu grāmata-rociņu kājiņu nospiedumi, sasniegumi,matu šķipsniņa. Saglabājam visus zīmējumus😀

Muuna Muuna 04. Dec 2009, 16:50

Man jau šobrīd ir grāmatiņa, kuras aizpildīšana aizsākas vēl gaidīšanas laikā, kad var līmēt iekšā USG bildītes un stāstu par vecāku iepazīšanos, mazuļa gaidīšanu utt., gan arī pierakstīt visus mazuļa sasniegumu pirmajā dzīves gadā. Būs ko darīt visu pirmo gadiņu - pirmās bildītes, pirmie vārdiņi, solīši, sasniegumi utt. Domāju arī to papildināt ar visādām citādām radošām lietām 😀

04. Dec 2009, 16:13

Es vēl pie visa minētā saglabāju vīra balto kreklu, kurā viņa uzreiz pēc piedzimšanas tika ietīta (tāda tradīcija dzimtas meitiņām), kā arī kaltētas lapas un puķes no piedzimšanas dienas, pirmās vasaras, pirmā rudeņa. Veidoju viņas mazo darbiņu (švīkājumuzīmējumu, līmējumu utt.) albumu. Dienasgrāmata beigusies, tāpēc tagad periodiski rakstu viņai vēstuli. Nesen sāku veidot viņas pirmo vārdiņu vārdnīcu.

04. Dec 2009, 13:53

es arī esmu nolikusi grūt.testu,rakstu dienassgrāmatu(bet ne katru dienu)pirmās drēbītes kuras vilkām slimnīcā noliku atsevišķi,mēs arī uztaisījām no ģimpša pēdiņu bet uz pus gadiņu😀😀😀

ir arī speciāla kastīte prekš pirmās matu šķipsnas un pirmā zobiņa,bet pagaidām stāv tukšs😀

04. Dec 2009, 13:13

super raksts, super idejas! paldies! mums ir daudz kas- 1. gadina fotogråmata, gr.tests, visadi niecini, pirmas drebites, zabacini, dienasgramata (lai gan raxtu reti), ir gipsii pedinas un plaukstinas nospiedums 4men vecumaa, tads pats ir ar krasam uz papira. visadi video, bildes, utt... 😀 bet te atradu vel idejas!

04. Dec 2009, 12:32

es tiesi tapat man jau liela kaste ar sakratam mantam ari sakot no grutn.testa pat teta baholas kas bija kajas kad naca ciemos pie mums ari balonins no masinas kad veda mus majas un citas lietas raxtiju ari dienasgramatu ar visam bilditem un visu kao raxtiju .pirmaz zobubirstes nu censos visu kas ir pirmo reizi.ir vel no dzn.ceks kad gajam ara.man pat bija saglabajusies krevelite no nabinas bet nepamaniju kad maza tikusi bija klat un kreveliti vai nu pazaudejusi vai nu saplesusi☹ ari pirma matu skipsna.roku pedu nospiedumi...u.t.t.