Kā izvēlēties zobu pastu  un zobu birsti?

Kā izvēlēties zobu pastu un zobu birsti?

22. Mar 2012, 13:31 veesma veesma

Par zobiņiem jārūpējas jau no pirmā zobiņa izšķilšanās. Tadēļ gribētos parunāties par zobu pastas un zobu birstītes izvēli bērniem.


Sākumā mēs zobiņus tīrījām  ar samitrinātu vatīti vai marlīti.

 

Vēlāk, ap 10 mēnešu vecumu, kad mums bija 6 zobiņi, sākām lietot zobu birstīti un zobu pastu. Piebildīšu, ka pirmais zobiņš mums izlīda astoņu mēnešu vecumā.

 

Kā pirmo zobu pastu mums aptiekā ieteica un mēs izvēlējāmies WELEDAS zobu pastu un CHICCO zobu birstīti.

WELEDAS zobu pastu izvēlējāmies tādēļ, ka viņa ir satur dabīgas vielas, kuras var norīt, jo mazais muti izskalot vēl nemācēja, visu norija.

Šodien tīrot kopā ar mazo sāku domāt, ka vajadzēs pirkt jaunu zobu pastu, jo patreizējā tūlīt beigsies un ir laiks arī mainīt zobu birstes. Tās mums ir divas, jo ar vienu zobu birsti zobus tīra mazais pats, bet ar otru es viņam tīru zobiņus. 

 

Gribētu mēs pamēģināt citu zobu pastu un citu zobu birstīti, bet piedāvājums ir tika liels, ka nezinām kādu īsti izvēlēties. 

 

Tādēļ gribētu zināt, kā Jūs saviem mazajiem izvēlējāties zobu pastas un zobu birstītes?

Gribētos zināt arī specīālistu viedokli, kā bērniem izvēlēties zobu pastu un zobu birstīti.

23. May 2011, 15:20

Mums tagad gadiņš un ir 4 ar pus zobiņi. Sākumā tīrīju ar uzpirksteni un weledas zobu gēlu. Tagad tīram ar chicco zobu birsti un to pašu weledas zobu gēlu.
Weledas produkcija man ļoti patīk un domāju, ka vēl ilgi mans bērns tīrīs ar šīs firmas zobu pastu zobiņus.
Zobu birste gan mani īsti neapmierina, jo gari un diezgan asi tie sariņi.

Princesemince, paldies par ieteikumu. Iešu uz veikalu un skatīšos šādu. Izskatās laba 😀

princesemince princesemince 23. May 2011, 15:13

mums visu laiku ir šīs zobu sukas http://www.oralb.com/lv/products/kids1.asp
patīk noapaļotā galviņa un ne pārāk garie, bet mīkstie sariņi. rokturītis gumijots - neslīd. nav pārāk garš, lai būtu neērts bērnam, vai pārāk īss, lai neērti vecākam. mainām ik pa 2-3 mēnešiem, kā sāk parādīties pirmās nolietojuma pazīmes.
arī izmantojam Weleda piena zobu gēlu, tā kā šim uzticos, jo norīšanas gadījumā neizraisīs kādas blaknes, kas varētu būt no sintētiskus produktus saturošām zobu pastām, neskatoties, ka arī tās bērns it kā drīkst norīt.
tīram zobus no 1,3 gadu vecuma, jo līdz tam īsti neļāva mutē līst 😀 līdz kādiem 8 mēnešiem tīrīju arī ar silikona uzpirksteni, bet tad sāka nejauki pirkstos kost.