Iz dzelzceļa stāstiem

Iz dzelzceļa stāstiem

11. May 2010, 16:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Ērika stāsta par atgadījumu dzelzceļā, kas izraisījis viņā pamatotu sašutumu. Kā apkārtējie var izraisīt sašutumu un neizpratni? Lasi māmiņas Ērikas blogā!

 

Sveiki, sveiki, sveiki!

Esmu atpakaļ.... :)

Pārvākusies, ievākusies, iedzīvojusies..

 

Laiks ir draņķīgs, noskaņojums arī. Varbūt ļauties krasām pārmaiņām- kā Rebeka Šulca? Varētu ielikt ilgviļņus vai nogriezt „zēngalviņu”, vai pielikt plastmasas nagus (vai kā viņi tur saucās)?...

 

Drīzāk jau jāvelk āra no skapja ziemas mētelis...  Fui.... :(

 

Iztsāstīšu jums vienu atgadījumu iz dzelzceļa stāstiem. Tas bij vasarā, kaut kad jūlija sakumā. Ar mazo visu dienu nodzīvojāmies pa Rīgu, vakarā ar pēdējo vilcienu braucām uz mājām (tad vēl Siguldā dzīvojām).

 

Iekārtojamies beņķī, vagonā kādi 6 cilvēki. Tieši mums aiz muguras paročka- puisis ar meiteni, abi pa gadiem 26-27. Šamējs aliņu pļumpē, ik pa brīdim pagriežas pret mums, izspļauj kādu jociņu. Vairākkārt saka: „Iedod mazajai aliņu padzerties!” Es atsmeju pretī, īsti neatceros ko, bet nu tā- uz humoriņu to visu vilkām.

 

Ceļš mums ilgst stundu piecpadsmit. Sāka krēslot. Mazā pastaigājās pa vagonu, koķētēja ar visām tantēm. Un bonusā uztaisīja pamatīgu smaku pamperā. Kamēr mainīju pamperu, puisis, kā jau īsts vīrietis, paspēja pašausmināties, ka maza kakiņa var tik ļoti smirdēt. Ar humoru. Un es ar humoru atgādināju, ka reiz arī viņš kakāja biksēs...

 

Tovojāmies jau lēnām Siguldai. Mazā drasēja pa vagonu, puisis sūca savus aliņus no plastmasas glāzītēm, ārā jau pavisam tumšs. Novērsos uz brīdi no Evelīnas, lai caur logu mēģinātu saskatīt, cik mēs tālu esam. Kad sēdos atpakaļ krēslā, dzirdu- mazā man aiz muguras sāk riktīgi klepot. Pagriežos, skatos- tas čalis iedevis manai meitai alu padzerties!!! Iedomājieties- ne tik, ka konfektes dotu bez manas atļaujas, bet alu!!!

 

Uzbrēcu viņam: „Kas Tu debīls esi??!!” Sāku mierināt mazo, slaucīt mutīti (viņa dikti klepoja un rīstījās), bet viņš naivi saka: „Tas jau tikai aliņš, es lasīju, ka maziem bērniem tas ir veselīgi...” Ak veselīgi??! Paķēru rokā meitas kakaino pamperu un triecu viņam sejā- „Es kaut kur lasīju, ka šitas ar esot veselīgi!!!”..

 

Ne vārda viņš pretī neteica. Un man arī bija vienalga. Saģērbu mazo un gājām āra no vagona- nākošā bija mūsu pietura. Tik dzirdēju, kā viņa draudzene, dzirdot, ka Evelīna tik dikti klepo, šamējam nosaka: „Redzi, ko Tu izdarīji...”

 

Pēc tā notikuma ilgi nevarēju nomierināties. Man besī, kaitina, tracina un es vienkārši nespēju saprast cilvēkus, kas publiskās vietās lien pie svešiem bērniem, dod viņiem konfektes, ņem klēpī, un tā tālāk. Cik reižu nav nācies vilcienā, uz ielas vai rotaļlaukumā kādam stingri pateikt, ka nedrīkst bez manas atļaujas dod manam bērnam saldumus. Vai ņemt opā. Nu nevar. Nedrīkst. Nevajag. It kā jau saprotu tās omītes- kurai mammai nepatīk mazi bērni.. It sevišķi, ja nav pašai savu mazbērnu..  Bet nu tomēr...

 

Grūti...

 

Pagaidām viss no manis, skriešu darboties. Vēlu visām kādu saules stariņu lietainajās dienās!

 

P.S. Ļoti priecāšos, ja jūs uzdosiet jautājumus vai ieteiksiet tēmas, par kurām vēlētos no manis dzirdēt, savādāk man brīžiem izdoma bremzē- apsēžos pie baltas lapas, un divas stundas nekas nenāk galvā...

 

P.S.2: Vakar, lasot ar meitu ārā kastaņus, tepat pie poģīša nocēlu trīs apšu beciņas. Sanāca pekai gardumgarda mērcīte! Turiet acis vaļā! :)

07. Oct 2009, 11:31

paldies! ķeršos pie darba! 😉

rita123 rita123 05. Oct 2009, 15:18

Kā tu tiec galā,kad vienkārši gribas raudāt ,bet nav tā tuvākā pleca,kur tu ņem spēku,lai tava meitiņa neredz,ka tev ir grūti?

05. Oct 2009, 13:08

Liels paldies, Rebekija! 😀)

Ir vēl kādai idejas?

05. Oct 2009, 11:41

Pareizi Ērika darīji, tik labi ,ka negadījās kautkāds narkomāns, kas tev iegāzā pretii,....dazhi dzeki, kad sadzeras, nekontrolee, kam sist, meitene vai dzeks,,,,jaauzmanaas no taadiem/////
par dziivniecinjiem bernam mācu, ka vinji ir miilji un nedriikst sist, mums majas ir kakjis, ko bebis paijaa, bet pie sveshiem dzivniekiem, gan nelaizhu klaat, ka kada slimiiba nepiemetas!!!!!!!

05. Oct 2009, 11:10

man arī nepatīk,kad tantiņas dot bērniem saldumus.....bet domāju ka viņas jau ar ļaunu to nedomā,patīk bērni un grib iepriecināt😀😀
bet Tu Erika malacis,ka meti šim ar netīro pamperu,lai saprot ka nebij pareizi rīkojies,bet domāju tādiem idiņiem,tas nepieleks...gribēja izcelties uz citu fona.....

05. Oct 2009, 11:01

ļoti gaidu no Jums kādus jautājumus vai ierosinājumus tēmām, par ko rakstīt vientuļās mammas blogā! 😉

05. Oct 2009, 08:45

nu vismaz neteica, ka nopirksi kaut ko mazajai! Mums vienreiz autobusaa pieseedaas blakus tante gados ar to zhurksuni (nu to tizlo zirnekli, nezinu kaa vinjam nosaukums) un prasiija mazajai vai vinjai patiik. Protams, ka mazaa neatbildeeja - vinja vispaar atgruuzj sveshus cilveekus (par ko man liels prieks). Un tad tante - nu nekas, mamma tev taadu nopirks!
Normaali? Man visas spalvinjas uz rokaam, nemaz nerunaajot par matiem, no dusmaam saceelaas staavus! Taadu meeslu savaa maajaa nekad negribeetu (draudzene saka - man tagad ziidainis uz 15 gadiem. Buutu zinaajusi, nebuutu njeemusi! 😀 ) un nepieljautu, tas pirmkaart, nemaz nerunaajot par to, cik taads suuds izmaksaa! Paldies dievam, manas meitinjas domas bija taadas pashas un vinja teica : Nee - nebibu kakuuci 😃 (kakuucis mums ir viss, kas ir FUI 😀 )
Tante apvainojaas laikam, jo paarseedaas citur 😀