Emociju kokteilis

Emociju kokteilis

23. Sep 2010, 16:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējās dienas pirms šķiršanās ir ļoti grūtas.. Par savām sajūtām, vīram aizbraucot, turpina stāstīt māmiņa pepy.

 

Rit pēdējā nedēļa...


Visas šīs dienas mijās ar smagām emocijām.. Ar katru pagājušo dienu saprotu, ka tik maz palicis ir līdz vīra aizbraukšanai! Godīgi sakot, nekad nebiju domājusi ,ka esmu tik ļoti atkarīga no sava vīra un no viņa klātbūtnes!  Šī emocionālā atkarība manī iedveš bailes! Manī valda tāds emociju kokteilis, ka esmu visu laiku uzvilkta.. Mēģinu priecāties un lutināt vīriņu ar visādām gardām pusdienām un kafiju pie gultas, bet tai pašā laikā jūtu- esmu ļoti dusmīga par to, ka viņš brauc prom un visu atstāj uz maniem pleciem!

 

Pati apzinos, ka tā ir vienīgā iespēja, bet kā lai tiek vaļā no tām bezjēdzīgajā dusmām? Man bail no tā, ka kļūšu kā dārzenis-kas sarāvies kamoliņā sēž mājas un iznīkst! Bail palikt vienai! Mēģinu ieviest jauno režīmu, bet pagaidām neizdodas! Panākusi esmu tikai to, ka meitiņa ir vēl kašķīgāka un ne normāli ēdusi, ne normāli gulējusi! Bet nu mums jācenšas!

 

Pagājušā nakts bija murgs.. Meita cēlās ik pa stundai, protams, ne es, ne viņa neesam izgulējušās! Un tas nenormālais karstums dzīvoklī! Nesaprotu kāda vella pēc ir jāuzkruķī radiatori tik karsti, kad ārā ir plusi! Mums dzīvokli ir +28grādi! 

 

Dzīvojam pie atvērtiem logiem puspliki! Meita jau ir dabūjusi iesnas un es jau esmu apaukstējusies! Zvanījām jau pārvaldniecei, solījās nogriezt mazāk, bet pagaidām bez izmaiņām! 

 

Padzirdēju, ka Valmierā ir bēbīšu skola no 4mēnešiem. Pēc svētkiem zvanīšu un taujāšu, kas tur īsti notiek.. Varbūt tā būs mūsu iespēja iepazīties ar kādu! Jo savādāk- nu cik varu apgrūtināt vīra māsu un māsīcu ar savām sarunām par mazuļu lietām! Gribas, lai pretim ir kāds, kam pašam tas ir aktuāli! 


Godīgi sakot-pati sevi vairs nepazīstu! Garastāvoklis man mainās ik pa minūtēm, galvā valda haoss! Gribas atslēgties no tā visa, bet  gan būs labi, tam tikai jātiek pāri! Jāiemācās dzīvot vienai! Esmu sev iestāstījusi, lai iedomājos, kā ir tām sievām, kam vīri jūrnieki, militāristi,utt.. tad nu pie sevis domāju- vīrs dodas misijā(nu sava veida misija tā arī ir)!

 

Kad varēs sazināties tad sazināsies, kad būs iespēja atbraukt mūs apciemot- atbrauks!

30. Dec 2009, 00:32

Pepij- piedod jau iepriekš, jo nebūšu populāra ar savu sakāmo.

Kad lasu šādus blogus , gribās kliegt. Mīļās meitenes, jūs nenovertējat kas jums ir un, kas tiek dots. O jā, tas būs smagi, bet vīrs dodās peļņā, nevis aiziet no jums. Un kā jūtas viņš- laimīgs? Un nevajag viņam padarīt šīs dienas smagas, jo viņš ir tas kurš aizbrauc. Atkarīga no vīra? Ar visu jātiek galā pašai? Bet tev ir laiks , lai tam sagatavotos. Tev vīrs var parādīt un pastāstīt , ja Tu ko nezini.

Es arī nezināju cik ļoti esmu atkarīga no vīra. Godīgi- nezināju pat kā i- bankā apskatīties bilanci un kā kredīts jāmaksā. Kā mašīnu no sētas izdzīt. Nezināju elementāras lietas- jo to visu darīja vīrs. Iemācijos. pie tam mērkaķa ātrumā. Un nebija man laika sagatavoties vīra prombūtnei. Tā gan bija citāda pieredze un tas bija nedaudz ilgāk kā mēnesis. Varbūt kāds teiks - tikai. Bet nevienam nenovēlu. Šo ceļojumu sauc INSULTS. Nezināju vai vīrs nomirs, paliks par dārzeni, vai viss būs labi. Meitai tad bija 5 mēneši. Vecāki vēl pa laukiem rudens darbos. Vīrs vienkārši aizbrauca uz laukiem pēc kartupeļu maisiem un ķirbjiem. Nu un viens tad arī viņu nogāza gar zemi. Tas bija garākais mēnesis manā mūžā. Un ar tik daudz ko bija jātiek galā pašai, un ar 5 mēnešu vecu bērnu uz rokām.

Jūsu ģimenē nenotiek traģēdija. Bet brīnišķīgs pavērsiens- Tavam vīram būs darbs. Ir dota iespēja atsperties. Un Tev ir dots laiks sev- attīsti sevi un pilnveidokies. Atrodi iespēju uzsākt to , kam nekad nav sanācis laika. Atrodi sevī harmoniju un mieru, un tā Tu spēsi dot mieru bērnam. Atrodi sevī šo dzirksteli!!!!!!!!!!!

29. Dec 2009, 18:32

Ir jau smagas Tavas emocijas, bet jūtu, ka Tevi mazliet jāsapurina! Tā tik Tev tagad liekas, ka iznīksi kā dārzenis. Tā nebūs! Tā vienkārši nenotiks! Tu vairs neesi tas cilvēks, kas Tu biji pirms bērniņa ierašanās. Tava identitāte ir mainījusies. Tagad Tu esi MAMMA! Tev ir pats svarīgākais, bet viss pārējais ar laiku nokārtosies. Tevī ir spēka rezerves - netaupi tās un Tu atkal būsi harmoniska māmiņa savai meitiņai! Kopā gaidīsiet tēti. Jā, skumji, bet katra gaidīšana ir arī skaista.