Blogu konkurss: vai esi par zaļu dzīvesveidu?

Blogu konkurss: vai esi par zaļu dzīvesveidu?

15. Jul 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs allaž cenšas pārsteigt ikvienu ar jaunām, interesantām idejām, un arī šī reize nav izņēmums! Ko tu esi dzirdējusi par "zaļo" dzīvesveidu? Pastāsti un laimē!

Tātad, lai piedalītos konkursā un tiktu pie iespējas šo to jaunu notestēt, tev jādara sekojošais: uzraksti blogu par to, kāpēc, tavuprāt, "zaļais dzīvesveids" ir svarīgs. Ko tas nozīmē tieši tavai ģimenei? Kā izpaužas tavas ģimenes "zaļais dzīvesveids"? Vari pastāstīt gan par ēšanas paradumiem, gan par apģērbu iegādi, mājokļa iekārtošanas nosacījumiem un daudz ko citu!

Balviņa

Aicināsim testēt spirulīnu divas māmiņas.

Spirulīna ir zaļā aļģe, kas aug sāls ezeros tropiskajā klimatā. Tās zili zaļā krāsa norāda uz lielo hlorofila daudzumu aļģē. Hlorofils piedalās sarkano asins ķermenīšu veidošanā un bagātina asinis ar skābekli.  

Spirulīna ir bagātīgs olbaltumvielu avots un stiprina imūnsistēmu. Spirulīna satur līdz 70% olbaltumvielu, tai skaitā visas neaizstājamās aminoskābes. Tā normalizē svaru un asinsspiedienu, samazina sirds -asinsvadu slimību un vēža risku.

Spirulīna ir spēcīgs antioksidants un tās sastāvs ir ļoti bagāts ar A, B1, B2, B6 un K grupas vitamīniem.

Spirulīna satur 50 reizes vairāk dzelzs nekā spināti, 25 reizes vairāk kalcija nekā piens un 6 reizes vairāk olbaltumvielu nekā olas.

Ieteicamā dienas deva: no 10-20 tabletēm dienā, sportistiem no 20- 40 tabletēm dienā. Iesakām cilvēkiem ar paaugstinātu fizisko un psiholoģisko slodzi, veģetāriešiem, vegāniem, sportistiem.

 

IESŪTI SAVU BLOGU ŠEIT!

 

Balviņu izņemt Māmiņu Kluba redakcijā, Vīlandes ielā 1, otrajā stāvā varēsi līdz 20.jūlijam, tad tavs otrais uzdevums ir tās testēšana un trešais uzdevums - atsauksmju iesūtīšana!

Uzmanību! - Piesakoties testēšanai jāpilda arī pārējie augstākminētie nosacījumi  - vēlreiz atgādinām, ka pēc testēšanas jāiesūta arī atsauksmes!

Gaidīsim stāstus līdz 15.jūlijam ieskaitot.