Augt ar mūziku

Augt ar mūziku

04. Jul 2012, 10:30 gucci123 gucci123

Labdien!

Kad paliku stāvoklī (jā, jā, tas ir tāds nenoteikts un vienlaicīgi ļoti noteikts stāvoklis), man uznāca nepārvarama vēlme klausīties mūziku. Iegādājos klasisko mūziku, taču pēc brīža tā likās nedaudz smagnēja. Vēlāk, kad jau biju ar krietnu puncīti iegādājos Andrea Bocelli disku un biju patīkami pārsteigta - viņa mūzikai piemīt tāds vieglums un vijīgums (arī klasiskās operas ārijās, piemēram, no Turandotas), ka klausījos to katru vakaru pirms gulētiešanas.

Laikam zemapziņā kaut kur saglabājās doma, kuru biju izlasījusi, ka bērni, kas aug klasiskās mūzikas ietekmē, ātrāk attīstās un ir apdāvinātāki (un, protams, ka mēs katrs vēlam savam mazajam tikai to labāko)!!!:)

Tā kā visu grūtniecības laiku aktīvi sportoju (jau no 12. grūtniecības nedēļas) Raimonda Lapa mūzikas pavadījumā, tad iegādājos arī vairākus viņa diskus, kas ir vienkārši fantastiski. Jautāsiet, kas tur ir tik unikāls??? Pirmkārt, tās ir bērnu balsis, dabas skaņas, melodijas (arī klasiskās, piemēram, Mocarta). Un tas viss kā teikt - jaunā gaismā. Sēdēju, klausījos un biju tik saviļņota, ka asaras bira kā pupas:)

Kad piedzima dēliņš, bieži liku (un vēl joprojām lieku) fonā mūziku, kuru klausījos grūtniecības laikā un man visu laiku liekas, ka viņš to pazīst, jo iestājas tāda harmonija, ka prieks darboties:)

Man ir pamats domāt, ka viņš dzīvi uztver tikpat harmoniski kā mūziku, jo ir pat veikti pētījumi pasaulē par mūzikas ietekmi uz augiem. Piemēram, asa, skaļa, grierzīga mūzika iedarbojas šūnu līmenī un augs sāk iet bojā. Maiga, klusināta mūzika iedarbojas kā dziedinošs spēks un augs sāk atlabt. Tāpat ir arī ar cilvēkiem. Tāpēc, lai nodrošinātu bērnam harmonisku un radošu vidi iesaku visiem izvēlēties tieši Raimonda Lapa mūziku. Turklāt ieguvums ir tas, ka mazais dzird citu bērnu balsis un saprot, ka pasaulē ir arī citi bērni ar līdzīgām skaņām un emocijām:)

 

Gucci123